Huono Äiti sai avaumisen:

Onko oikeesti ok heittää tyhmiä kommentteja toisten lapsiluvuista?

Koen itse 4 lapsen äitinä, et mä haluaisin vielä 1 tai 2 rakastettavaa lisää. Aina kun mainitsen asiasta, saan niin tyhmän kommentin vastaukseksi, että melkein suututtaa.

Kaikki nämä ” ei se maapallon täyttäminen oo vaan sun tehtävä” ja ”vauvatehtailija” yms. Ei ne vaan tunnu aina hirveän hauskoilta ja silti sanoja kokee olevansa erityisen hauska. Monesti mulle on huomautettu, että on olemassa ehkäisyvälineet tai et ei aina tarvitse lisääntyä. Noh. Me ollaan mun miehen kans kummatki isoista perheistä ja satutaan vaan pitämään menosta ja metelistä, joten lisännymme, jos niin haluamme.

Mut ne kommentit. Onko ne kaikki oikeesti pakko sanoa ääneen? Kokeeko ne, jotka tollaisia sanoo, et ovat jotenkin parempia ihmisiä kuin esim mä? Miksi tietyistä uskonnollisista piireistä oleville vanhemmille kukaan ei sano tälläistä päin naamaa, mut tavan kristitty saa lokaa niskaan jos tulee raskaustestiin kaks viivaa?

Nimim. Maallikon ruuhkavuodet

 

On meidän asiamme kuinka monta lasta perheessämme on!

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 8 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

8 vastausta artikkeliin “Älä huomauttele mulle ehkäisystä, jos haluan viidennen lapsen”

 • mummuvaan sanoo:

  Totta kai on oma asianne, kuinka monta lasta hankitte, jos onnistutte. Yllättävän harvat ovat lainkaan kiinnostuneita lapsistanne.
  Jos mikään kommentti ei kelpaa, kun kerrotte toiveistanne, niin älkää ihmetelkö, jos vastauksena on syvä hiljaisuus.
  Kun ei halua pahoittaa toisen mieltä saati loukata, oppii pitämään suunsa kiinni. Varsinkin huumori on toksista ja kiellettyä.

 • Sussu sanoo:

  Mä oon nähny miten uupuneita ja onnettomia melko moni ns suurperheellinen on. Ei oo aikaa sille tälle ja tuolle, mutta oon nähny myös niitä joilka vain 1 tai 2lasta ja sama onneton uupunut tyyppi sielläkin. Ja sit just se et miten talous sekä fysiikka ja myös mentaaalinen terveys kestää…mutts kun niitäkään ei voi ennustaa! Elämää ei voi ennustaa. Ja tämäkin on taase se ”teit niin tai näin,aina se on väärinpäin”. Me 1lapsiset saadaan kuulla ettei lapsesta tuu ku tyyliin itsekäs pikku besserwisser jnejne…ja suurperhe saa taatusti syyllistämistä siitä ettei oo aikaa jokaiselle tasa-arvoisesti jnejne.
  Ollaanpa radikaaleja ja haistatetaan pitkät peet kaikille niille kommentoijille!

 • Yhden ihanaisen äippä sanoo:

  Mielestäni jokaisten ihmisten oma asia, että montako kullannuppua haluaa. Mekin saamme välillä ihmettelyä ja kommentointia osaksemme, että miksi meillä on vaan yksi lapsi ja melkein joka paikassa automaattisesti oletetaan, että lapsella on sisarus. Meillä on hyvä näin ja toiset haluaa enemmän lapsia. Ei ole kyllä kenenkään ulkopuolisen asia tuo lapsiluku.

 • KaTjUsKa sanoo:

  Meillä on viisi lasta ja kolmannen jälkeen ei enää onniteltu. Kolmannen kohdalla jopa jotkut kysyivät tiedänkö mikä on kondomi? Eikö se ole jokaisen oma asia kuinka monta lasta haluaa tehdä?? Olen onnellinen kaikkista lapsistani ja ylpeästi äiti.

 • Marjatta sanoo:

  Minkä takia täytyy kuulutella kaikille haluavansa lisää lapsia? Eiköhän se ole perheen sisäinen asia.

 • Nimetön sanoo:

  Tie tok niin monta lasta, kun halluutte💝 Lapset on lahja💝 Mittään ei niin kadu, ku menetettyjä mahollisuuksia!

 • Asdfd sanoo:

  Voi, kyllä niille tietyistä uskonnollisista piireistä olevillekin sanotaan päin naamaa, nimimerkillä kokemusta on. Mut lapsiluku on kyllä semmonen mistä ei tarttis huomautella misään tilanteessa, ei vaikka lapsia ois paljon tai ei yhtään, tai olipa uskonnollinen tausta mitä tahansa ym. Asia ku asia ni aina joku on arvostelemassa, pitäis yrittää antaa mennä tommoset jutut ohi vaan vaikkei se helppoa oo.

 • Montako elätät vs. Montako teet? sanoo:

  Jos edelliset on hoidettu hyvin ja resurssit on riittävät, niin miksei? Mutta jos edelliset eivät suoriudu, vanhemmat valittaa väsymystä ja lapset kärsii, niin kyllä kyseenalaistan lisääntymisen ja totean että ihmiset on koukussa hormoneihin.