Sano ääneen mitä haluat!

Pyydä!

Kumppanisi ei ole ajatustenlukija!

Aina sama virsi. Aina.

1. Suurin osa meistä osaa kyllä pyytää sitä mitä toivoo saavansa, 2. Suurin osa turhautuneista ihmisistä on pyytänyt, pyytänyt, pyytänyt ja pyytänyt.

On asioita, joita toisen haluaa tekevän ILMAN että sitä pitää pyytää. Eri ihmiset toki haluavat eri asioita, mutta on esimerkiksi nämä ovat sellaisia juttuja, joita lähes jokainen toivoo kumppaniltaan. Vapaaehtoisesti. Spontaanisti. ILMAN ETTÄ PITÄÄ ERIKSEEN PYYTÄÄ.

OTA SE VALOKUVA!

Lähes jokainen meistä haluaa matkoilta ja kivoista kokemuksista muistoksi valokuvia. Ota se kuva ilman että pitää erikseen pyytää – ja ota niitä monta. Ei voi olla liian iso vaiva käyttää joitain minuutteja elämästään siihen, että toinen saa kuvan itselleen tärkeästä hetkestä.

Sama koskee kuvia lasten kanssa. Monissa perheissä on niin, että lapsista on tuhansia kuvia ja lapsista ja isästä satoja tai ainakin kymmeniä. Lapsista ja äidistä ei ole. Ei ainakaan ilman, että äiti on vaatinut, että ota minusta ja lapsista kuva.

KANNA VASTUU!

Tämä ei ole niinkään yksittäinen asia, vaan koskee käytännössä kaikkea. Parisuhteessa ei voi lillua perässä toisen aikaansaaman virtauksen voimin. Et voi ajatella, että toinen kyllä hankkii ruokaa ja maksaa laskut, vie lemmikin lääkäriin, varaa lomamatkat ja hoitaa lapselta täit. Kodin, lasten, lemmikkien, talouden ja parisuhteen hoito on molempien vastuulla – ja ei, sinulle ei pidä joutua erikseen sanomaan näistä.

SIIVOA!

Aikuiselle ihmiselle ei myöskään pidä joutua kertomaan, että likaiset tiskit pitää tiskata, likaiset vaatteet pitää pestä, ja että koko koti pitää pitää suunnilleen siistinä. Siivoa kun sille on tarvetta tai sopimuksenne mukaan, älä odota sitä, että sinulta joudutaan pyytämään täysin normaalia asiaa.

LAITA RUOKAA!

Kaikkien muidenkin pitää syödä, ei vain sinun. Osta ruokaa ja valmista sitä. Et voi odottaa että joku ruokkii sinut, mutta sinun ei koskaan tarvitse ruokkia ketään muuta tai edes huolehtia siitä, että kaupassa on käyty. Todennäköisesti tiedät, miten ihanaa on tulla valmiiseen pöytään raskaan työpäivän jälkeen? Toinen ansaitsee sen ihan saman kokemuksen.

hedelmiä ja vihanneksia lähikuvassa

AIKATAULUTA!

Puolisosi ei ole mikään henkilökohtainen sihteerisi. Vastuut aikatauluista, kuten vanhempainilloista, kisamatkoista, sukuloinneista, matkoista ja harrastusajoista kuuluu ihan yhtä lailla sinulle. Ilman, että asioita täytyy sinulle erikseen selostaa. Ota selvää ja kirjoita ylös.

LEPERTELE!

Toiselle pitää puhua nätisti ja toista pitää kehua. Jos et ymmärrä miksi, kannattaa miettiä sovitko ylipäätään parisuhteeseen. Jos et ole luonteeltasi lepertelijä tai sanat juuttuvat kurkkuun, kehu kirjoitetulla viestillä tai muistilapulla. Pienet yllätyslahjat ja auttamiset toimivat myös jos sitä puhetta ei kerta kaikkiaan tule suusta ulos.

HELLI!

Yleensä ihmiset tykkäävät kosketuksesta ja yleensä parisuhteissa halutaan olevan mukana keskinäistä hellyyttä. Älä odota, että toinen pyytää hellyyttä, anna sitä.

ANNA HYVÄÄ SEKSIÄ!

Olettehan te jutelleet siitä, mistä tykkäätte? Jos ette, niin käykää se keskustelu. Todennäköisesti kuitenkin olette, joten tee se mitä kumppanisi pyytää! Esimerkiksi suuseksiä on ärsyttävää joutua kinuamaan, jos se kuitenkin seksitapoihinne ja mieltymyksiinne kuuluu. Anna sitä mitä toinen haluaa ilman, että joka kerta pitää pyytää – tai mikä pahinta, selittää uudestaan mistä tykkää.

KUUNTELE!

Mikään ei ole turhauttavampaa kuin se, että joutuu selostamaan samat asiat uudelleen ja uudelleen. Jos puolisosi puhuu sinulle, keskity kuuntelemaan häntä. Älä odota sitä ”kuuletko sinä?” -kysymystä. Kuuntelemattomuus on sekä turhauttavaa että ajan tuhlaamista.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Yksi vastaus artikkeliin “Näitä asioita puolisosi sinulta haluaa – ilman että pitää pyytää!”