Muovikippo-kutsut. Siinäpä vasta helvetti maan päällä.

Tiedäthän, vähän niinkuin pakko suostua kun kaveri sellaiset pitää. Hän saa jotain ilmaislahjoja tai provikkaa, miten se nyt meneekään. Itse saa jonkun muovihärpylän jolla voi leikata kurkusta soiroja tai appelsiinista kuoret irti. Ennen kuin ilmaislahjapussi kiertää, pitää kuunnella esittelyjä siitä, kuinka tiivis kansi todellakin säilyttää aromit paremmin kuin ne jutut mihin astronauttien ruoka säilötään ja siitä, että näin mullistavalla tavalla voit säilyttää spagetteja pitkänomaisessa purkissa ohhoh!

Samalla tietysti ryystetään vähän viiniä ja pakasteesta paistettuja pikku pasteijoita, jotta mieli luisuisi kohti joukkopsykoosia ja kukkaronnyörit eivät vain höltyisi vaan ne saksittaisiin menemään. Ottakaa kaikki rahani! Antakaa kippoja! Niihin voi leikata vaikka yrttejä pakkaseen! En ikinä tee sitä! Pistä tuplana tää tilaus!

Juu, teoriassa kiva idea. Kaikki me tarvitaan niitä kirottuja muovikippoja, varsinkin siksi että meillä on jo 38 kippoa mutta kaksi kantta, jotka eivät sovi mihinkään näistä 38 kiposta. Ystäviäkin on kiva nähdä, harvoinhan sitä nykyään ehtii. Ja kuka muka kieltäytyy parista lasista valkkaria ja niistä pikku pasteijoista, nehän ovat tajuttoman hyviä siihen nähden että niitä saa pakastealtaasta parilla eurolla pussillisen.

Mutta kun. Tavarakutsujen tarkoitus on TUHLATA RAHAA. Niiden idea ei ole se, että tehdään harkittuja, järkeviä ostoksia tarpeeseen. Oli ihmisen rahatilanne mikä tahansa, harkittu ja tarpeeseen ostaminen on kaikkein fiksuinta. Talouden ja luonnon kannalta, puhumattakaan siitä että koti säilyy tolkun kunnossa eikä sieltä tarvitse kolmen kuukauden välein konmarittaa ihme rojua kierrätykseen.

Kaikki nämä kotimyyntikutsut perustuvat siihen, että ostetaan tarpeetonta tavaraa. Vaikka niitä meikkejä, nehän ovat superhoukuttelevia silloin kun tyttöjen kanssa nauretaan ja jutellaan viinilasit kädessä ja vertaillaan, olisiko Sexy Plum vai Hot Raspberry kivempi sävy just mulle.

Kynttiläkutsuilla pimahtaa totaalisesti ja maksaa järjettömiä hintoja tavallisista kynttilöistä ja lasikulhoista, koska yhtäkkiä ne vaan vaikuttavat kynttilöiltä jotka loimottavat valoaan suoraan tulevaisuudesta, jossa koti on kaunis ja siisti ja kirkassilmäiset lapset pyhämekoissaan täydentävät idyllin! Kotona ne päätyvät hammaslääkärin ajanvarauskortin, kynsileikkurin, kynnenpalasten, maksamattomien laskujen ja nahistuneiden mandariinien viereen, ja ne ovat lopultakin vain kynttilöitä joissa oli hämmentävän iso hintalappu.

Pahimpia ovat ehkä vauvanvaatekutsut. Koska ne vaatteet ovat niin kivoja JA vauvat ja lapset tarvitsevat vaatteita IHAN OIKEASTI ja JOKA IKINEN PÄIVÄ. Että näillä kutsuilla ostetaan oikeasti vain tarpeeseen ja voi että miten söpö äitin kultapalleroinen olisi tässäkin potkarissa ja tuossa mekossa ja siinä haalarissa ja pitäähän sitä nyt pipokin olla, kesäpipo ja talvipipo ja syyspipo ja kevätpipo… Ostosmania villiintyy erityisen pahaksi siksi, että nämä kutsut ovat ensimmäinen kerta kun tässä on mitään sosiaalista elämää kolmeen kuukauteen, kahteen viikkoon ja viiteen päivään, plus ei sitä vieläkään ole tottunut raskauden jälkeen juomaan alkoholia, annas mä vähän kokeilen sitä veluurimekkoa vielä voi että tää on niin pehmee koita Minna miten pehmee tää on…!

Ei kun kamallimmat kutsut ovat ehdottomasti rennot, estottomat ja hauskat SEKSIVÄLINEKUTSUT?! Nykyaikainen, vapautunut ja seksuaalisuudestaan nauttiva nainenhan tykkää estottomasti pöristellä kaikenmaailman tekokikkeleitä kaikkien kavereidensa ja vaikka kavereiden äitien, ja ottiko joku anopinkin mukaan, edessä. Siinä sitten vertaillaan kokoa ja tehoja ja truutataan liukkaria kämmenselkään ja onhan niitä pöristimiä pakko tilata jottei vaikuta jotenkin estoiselta!!! Pistetääs seksiasu samaan tilaukseen vielä ettei muut vaan ajattele että meillä on tylsää vaniljaseksiä pimeässä peiton alla lauantaisin, kun ensin on hoidettu saunat ja lottoarvonnat alta pois! Ehei kyllä meillä piiska viuhuu ja oliko siellä niitä käsirautoja kanssa, pistäs sellaisetkin mulle tilaukseen!

Että älä kutsu mua sun myyntikutsuille pliis! Haluaisin tukea sinua ja varmasti ne tuotteetkin on hyviä ja kutsuilla kivaa. Mutta kun minä en tartte mitään ja kyllähän me tiedetään, että vaikka ei ole pakko ostaa, kuitenkin vähän niinkuin on…

Nimim. Käyn mieluummin kaupassa

Inspiraationa käytetty tätä kirjoitusta.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 7 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

7 vastausta artikkeliin “Älä pliis kutsu mua sun myyntikutsuille!!!”

 • Tyhjätasku sanoo:

  Kyllä minä olen monesti käynyt niin etten ole ostanut mitään.

 • Anonyymi sanoo:

  Kun emäntä kutsuu ystäviään ja sanoo, ” ettei sitten ole ostospaikka vaan vietetään mukava ilta yhdessä”. No esittelijä joka on sitä varten, että hän myy sanoo, että emäntä saisi tällaisen kipon, kun ostatte sillä ja sillä summalla. Emäntä pyörittelee kippoa kädessään ja toteaa, että täähän olisi ihan kiva…
  No me muutamat ostamme hyvää hyvyyttämme, ettei emännälle tulisi paha mieli. Onhan hän vaivaa nähnyt, leiponut ja tarjoaa viiniä. Eihän sitä kyläänkään mennä ilman tuliaisia.
  Täähän on tämän tapahtuman myyntistrategia.

 • Joskus niitä myynyt sanoo:

  Miks ostat turhaa tavaraa? Jos astiat, kynttilät, meikit tai seksitavarat jää kaappiin käyttämättä, kannattaisi miettiä ostotottumuksiaan. Minä olen ollut monillakin kutsuilla ostamatta mitään. Eihän se ole myyjien vika, että olet nolousshoppaaja. Miltä kavereistasi nyt tuntuu, kun kerrot heidän ”pakottaneen” ostamaan tavaraa.

 • minttu sanoo:

  Mä olen ihan kamala, joskus menin tällaisille kutsuille ja mulla oli kipurajana muistaakseni 20€ että voin ostaa jonkun pienen jutun. Tupperin koko kuvastosta ei löytynyt yhtään ainutta purkkia joka olisi maksanut alle sen!!!

  Kynttiläkutsujakaan en ymmärä, kun en voi sietää tuoksukynttilöitä enkä ymmärrä miksi maksaisin tavallisista tuikuista viisinkertaisen hinnan markettiin verrattuna.

  • Joskus niitä myynyt sanoo:

   Huonosti olet selannut kuvaston, kun sieltä löytyy tuotteita jopa alle kympin 😉

 • Emmy sanoo:

  sehän on vaan vaihtoehtoinen tapa tehdä ostoksia, eikä tarvii kiertää kaupoissa! Toisille se on mielekkäämpi ja/tai helpompi tapa, kun tavarat tulee sun luokse, kun ei ehdi tai pysty lähtemään kaupoille. Säästää aikaa ja vaivaa. Sekä saa henkilökohtaista opastusta 🙂

 • Kiireinen sanoo:

  Eipä niille kutsuille ole mikään pakko osallistua… 😉 Miten ois, jos vaan vastaisit, että ”Kiitos kutsusta, mutta ei kiitos, tulen kylään joskus toiste.”