Naiset osaavat nukkua huonommin kuin miehet. Käsi ylös: kenelle tämä oli yllätys?

Naiset saavat unen päästä hitaammin kiinni kuin miehet. Naiset kärsivät miehiä useammin unettomuudesta ja naisilla on kohonnut riski saada unihäiriöitä.

Ja jälleen naisen erilaisuuden selittää se sama ryökäleen asia, joka saa naisen muutenkin väliaikaisen hulluuden valtaan – hormonit! Huffington Postin mukaan Naisen unihäiriön riski on suurimmillaan kuukautisten aikaan sekä vaihdevuosissa. Samoin levottomat jalat riivaavat eniten naisia, jotka ovat raskaana.

Samaan aikaan naisen univaikeuksia on paljon vaikeampi tutkia kuin miehen huonounisuutta. Miehen unihankaluudet näkyvät kuorsauksena ja hengityskatkoina kun taas väsynyt nainen on huonovointinen ja masentunut.

Tosi reilu paketti tää elämä! Ensin stressaat kaikkea niin penteleesti ja saat siitä palkaksi unettomuudesta johtuvan masennuksen. Ja samaan aikaan ukko senkun kuorsaa menemään vieressä!

PS. Unettomuus on naiselle vaarallinen tila, tämä on tutkittu

— Huono Äiti

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Naisen uni on heikoissa kantimissa”

  • Milla sanoo:

    Melatoniini ilalla auttaa kummasti nukahtamaan ja nukkumaan paremmin. ja jos ei halua käyttää korvatulppia joka yö niin nukkua voi välillä eri huoneissa sen kuorsaavan miehen kanssa…ei liitto siitä huonone, päin vastoin kun ei tarvi potkia ukkoa joka yö kääntämään kylkeä 🙂