Hei sinä nainen siellä! Viiraako päässä kun jälkikasvu kukkuu kuka mistäkin syytä hereillä pitkin yötä tai herää pysyvästi kello 5? No kuule, se viiraaminen johtuu siitä, että olet nainen!

Tää on ihan tutkittu juttu: naisen fysiikka ja psyyke vaurioituvat nukkumattomuudesta ja häiriintyneistä yöunista miestä helpommin. Tämä johtuu siitä, että huonosti nukutun yön jälkeen miehellä testosteronitaso nousee ja testosteronilla on tulehdusta estävä vaikutus. Testosteroni myös pitää miehen stressihormonitason alhaalla. Sen sijaan huonosti nukkuva nainen ei saa samalla tavalla hormoneista vetoapua. Naisen estrogeenilla olisi tulehdustiloja estävä vaikutus, mutta estrogeeni vähenee iän mukana ja sen vähentyminen jo itsessään huonontaa naisen yöunta.

Ja mitä huono yöuni tekee naiselle? Se lisää sydäntautien riskiä, diabetesta, stressiä, masennusta, ahdistusta ja raivokkuutta. Huonosti nukkuva mies ei moisia oireita saa. Kuulostaako reilulta?

Yleisesti ajatellaan, että naiset tarvitsevat enemmän unta kuin miehet, mutta totuus voi olla paljon mutkikkaampi. Tutkimusten mukaan naisten stressihormonitaso nousi jo siitä, jos heidän nukahtamisensa vei yli 30 minuuttia illalla. 

Tutkijat muistuttavat, että joka päiväinen liikunta auttaa naista selviämään hengissä huonounisista ajoista. Ja samaa mieltä on myös Huono Äiti! Naisen nimittäin tulee saada mies liikkeelle – työntämään kirkuvaa ipanaa kärryissä sillä aikaa kun nainen ottaa kauneusuniaan. Jos mies valittaa, kannattaa näyttää tämä tieteellinen artikkeli, johan poru loppuu.

 

— Huono Äiti

Artikkelissa on 28 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

28 vastausta artikkeliin “Nainen sekoaa huonosti nukutuista öistä”

  • Pipsa sanoo:

    Allekirjoitan…….täsä sohval yrittäny nukkuu mut joka kitinään herään mitä makkarist tulee…mutta isäntä saanu kyl neitokaise ain rauhottuu…ihana isukki 🙂

  • Äiti -77 sanoo:

    Täysin allekirjoitan tuon.. 🙂