Patalaput, rukkaset, riipparit…aikuisen naisen tisseillä on monta lempinimeä, jotka eivät välttämättä ole kovin mairittelevia. Mutta sellaista tämä nyt on. Painovoima vaikuttaa tisuihin ja kenties jos vanhaksi saa elää, pääsee kokemaan sen, että onko tissien olalle heitto peseytyessä pelkkää legendaa…

Niinhän se menee, että tissit laskeutuvat väistämättä iän myötä, ainakin jos niissä on yhtään enempää massaa. Jos sitä vielä imettää pitkään ja useampaan otteeseen, niin ei kannata odottaa, että povi pysyy terhakkaana kuin nuorella neitosella. Kokonaan tissien riipahtamista ei voi estää, mutta ehkä sitä voisi ehkäistä?

Plastiikkakirurgin mukaan voi!

Jos haluat välttyä riipputisseiltä niin pitkälti kuin mahdollista, vältä näitä:

Rintaliivien pitäminen koko ajan

Ranskalaistutkimuksessa saatiin selville, että jatkuva rintaliivien käyttäminen saisi tissit roikkumaan. Kuulemma rintsikoiden käyttäminen saa rintalihakset laiskottelemaan, mikä johtaa tissien tipahtamiseen alemmas. Kenties tämä selittää ranskalaisnaisten viehtymyksen rintaliivittömyyteen…

Täysi rintaliivittömyys

Ratkaisu edelliseen ei kuitenkaan ole jättää liivejä kokonaan käyttämättä. Väitetään myös, että jos rintaliivejä ei käytä, niin riipparit siitäkin seuraa. Eli ilmeisesti oikea vaihtoehto on pitää rintsikoita osan aikaa ja olla osan aikaa ilman. Varmaan se käy, että päivän pitää liivejä ja kotiin tullessa kiskoo ne mahdollisimman nopeasti pois päältä? Varmaan aika monella onkin tämä toimintatapa jo hallussa!


Ylin kuva Annie Spratt.

Iskuja aiheuttava liikunta

Esimerkiksi juostessa rinnat tekevät isoa liikettä, ja siksi pitäisi käyttää tukevia treeniliivejä. Tietysti monille liikkuminen on suorastaan kivuliasta jos urheilurintsikat eivät tue tarpeeksi. Plastiikkakirurgi suosittelee, että kaikki treeni ei olisi iskuttavaa, vaan osan ajasta pitäisi esimerkiksi joogata tai juosta. Eri asia sitten on, kannattaako valita harrastuksensa sillä perusteella, miten se vaikuttaa tisseihin…

Vatsallaan nukkuminen

Tissien liiskaantuminen patjaa vasten on huono juttu, väittää plastiikkakirurgi. Myöskään kyljellään ei saisi nukkua, koska siinä asennossa kudokset venyvät kun tissit valuvat kohti patjaa. ”Turvallinen” asento riipparien välttelijälle olisi siis selällään nukkuminen. Haluaisimme kyllä huomauttaa että emme tiedä millaisia tissejä plastiikkakirurgi on nähnyt, mutta ihan kokemuksesta voimme kertoa että kyllä ne siinä selälläänkin maatessa valuvat ties minne!

Tupakointi

Tupakointi vanhentaa ihoa ennenaikaisesti ja heikentää verenkiertoa, ja se vaikuttaa paitsi naaman, myös tissien ihoon. Tupakointi on myös haitallista terveydelle sekä luonnolle, minkä ihan hyvin tiedät…mutta ehkäpä tissien valahtaminen olisi tarpeeksi suuri kauhistus jotta se kannustaisi tupakoinnin lopettamiseen! Kaikki keinot kannattaa käyttää!

Pikadieetit

Nopeat painonvaihtelut veltostavat ihoa. Lihominen kasvattaa myös tissejä, ja laihtuessa ne sitten valahtavat. Kenties vähän pyöreämpi kroppa ja terhakammat tisut ovat kivempi kombo? Jos laihduttaa haluaa, niin se kannattaa muistakin kuin rynnässyistä tehdä terveellisesti!

Auringonotto

Auringonotto on tuhoisaa iholle. Muista suojakerroin tai vielä mieluummin pysy varjossa!

Sitten meidän bonusvinkki:

Älä turhia murehdi siitä roikkuvatko ryntääsi vai eivät. Tissit ovat aina kivoja, ei se ole niin justiinsa missä ne roikkuvat tai eivät! Kaupat on täynnä rintsikoita joilla tisulit saa halutessaan nostettua ylemmäs, ja siinä vaiheessa kun rinnat ovat päätyneet kumppanin kosketusetäisyydelle on aivan sama mikä niiden korkeus on!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “Nainen näin vältät kauhistuttavat riipputissit!!”

 • Mies63 sanoo:

  En ymmärrä, miksi riippurintoja mollataan! Vaimollani on upeat, raskaat, melkein navan tasolla olevat isot tissit ja ne on todellakin nam! Kaikki tissit kunniaan!

 • Äijä sanoo:

  Pienet tissit kivat

 • Tissit on iloinen asia sanoo:

  Viimeisessä kappaleessa se oli sanottu!
  Tissit on iloinen asia! Ei se koko eikä kuinka paljon riippuvat. Vaan se, että ne on.
  …ja miesnäkökulmasta: että niille saa osoittaa fyysisitä hellyyttä.