Tietäähän sen, mitä siitä seuraa, kun ryhtyy kaivertamaan kurpitsalyhtyä. Ei varmana mitään hyvää!

Odotettavissa on ainakin: nivustyrä kurpitsan raahaamisesta; kurpitsaa seinällä, hiuksissa ja kattolampussa; veitsen lipsahdus sormeen ja lähtö päivystykseen; sen näköinen lopputulos, että lapset itkevät. Bonuksena tulipalo!

Mutta usko tai älä, tämän kaiken voi välttää! Huonon Äidin testikeittiössä/ askarteluverstaalla kaiverrettiin kurpitsalyhty ja ONNISTUTTIIN SIINÄ! Joo ei mekään uskota, mutta se on siis mahdollista sinullekin!

Teimme virheet täällä päässä, joten sinun ei tarvitse. Tässä kootut, toimivat vinkit:

– Hae kurpitsa kaupasta autolla tai mene lähikauppaan. Älä lähde bussilla isoon markettiin. Tai tajua ainakin siinä vaiheessa kun et jaksa kantaa kurpitsaa kassalle, että on hyvä idea vaihtaa se pienempään!

– Älä muutenkaan ota hirveän isoa kurpitsaa. Joudut tekemisiin sen sisustan kanssa vielä, ja silloin kiität itseäsi siitä, että valitsit pienen.

– Osta sellainen kurpitsa jolla on valmis naama. Ihan totta. Kiität itseäsi tästäkin valinnasta!

– Hanki terävät veitset ja ruista ranteeseen. No, ainakin teroita ne veitset.

– Laita kurpitsa mikroon hetkeksi, se pehmenee ja sitä on helpompi leikata. (Onko sulla tarpeeksi pieni kurpitsa, onko?! Tätä asiaa ei voi korostaa tarpeeksi.)

– Tai älä laita kurpitsaa mikroon, ja kuuntele lastesi näsäviisastelua kun hakkaat veitsessä kiinni olevaa kökkeröä lattiaan jotta saisit sen leikattua. Olisko kannattanut laittaa se mikroon. No olisi varmaan niin!!

– Leikkaa kurpitsalta ”hattu” pois. Emme tiedä pitääkö ”hatun” sisäpuoli kaivertaa, tee kuten parhaaksi näet.

– Kaiverra sisältä rihmasto ja hedelmäliha pois. Jäätelökauha on hyvä väline! Rihmasto on ilmeisesti kompostikamaa, mutta jos haluat alkaa suorittamaan, ota siemenet talteen ja paahda ne pannulla ja koristele niillä itse tekemäsi kurpitsakeitto! (Hahaha koekeittiössä ei todellakaan lähdetty tähän!)

– Pois kaiverretusta hedelmälihasta voi tehdä ruokaa tai leivonnaisia. Me tungimme sen hädissämme jääkaappiin. Emme tiedä mitä tehdä sille!!

– Kun sisus on ontto, ja seinämiä jäljellä sellaisen reilun sentin verran, leikkaa naama esiin. Varovasti. Terävällä veitsellä. Siis varovasti! Älä anna lasten leikata, tai edessä on se ensiapukeikka.

Tadaa! Valmista! Sitten vaan kynttilä sisälle ja ihailemaan lopputulosta. Koekeittiö suosittaa ERITTÄIN VAHVASTI led-kynttilää. Ainakin tämä kurpitsalyhty on aika kiikkerä, ja kaatui parikin kertaa, joten ihan mielenrauhan sekä yleisen turvallisuuden takia on kivempi ettei sen sisällä ole elävää tulta.

Tsemppiä projektiin!!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia