Kukapa ei haluaisi olla teininsä silmissä cool ja teinin kavereiden silmissä suorastaan dynamiittia?!

Varmista, että teineillä on seurassasi rela fiilis ja he varmasti arvostavat sinua ja kanssasi hengailua.

Toimi näin, let’s menox:

Opettele twerkkaamaan

Twerkkaus on nuorison suosima ”viileä” tanssityyli. Sitä näkee esimerkiksi musiikkivideoissa, joista nuoriso pitää. Opettele tämä takamuksen heilutteluun keskittyvä laji, ja voit häikäistä teinin ja teinin kaverit näyttämällä taitojasi. Kun teinin ystävät ovat kylässä, laita soimaan jokin heihin vetoava musiikkikappale, kuten Pikku G:n ”Me ollaan nuoriso” ja twerkkaa sen tahtiin. Myös break dance on sopiva laji, jos twerkkaaminen ei tunnu omalta jutulta.

Puhu nuorison slangia

Opettele nuorison tapa puhua esimerkiksi internetin avulla. Kun puhut nuorille heidän omaa kieltään, he ajattelevat että sinä olet siististi cool! Oolsprait!


Kuva Cassandra Hamer, ylin kuva Eric Nopanen.

Mene teinien mukaan

On parasta, että teinien mukana on joku aikuinen, niin ei tule sitten hölmöiltyä. Tee teinille selväksi, että lähdet aina mukaan keikoille, Burger Kingiin ja Starbucksiin, tapaamaan tubettajia ja hengaamaan kauppakeskuksissa. Muista heittää ”rentoa läppää”!

Käytä samanlaisia vaatteita kuin teinit

Hei, jos näytät samalta kuin teinit itse, niin sinuun on helppo luottaa! Pukeudu siis kuin VSCO-girl. Unohda kaikki aikuismaiset kauluspaidat, neuleet ja muu sellainen ankea. Totta kai haluat olla hip ja in, vai mitä?!

Muista seuraavat elementit joka asussa: lippis, huppari, reppu, tennarit, niin olet varmasti sikamakee teinien mielestä!

Fanita tubettajia ja räppäreitä

Katso internetistä, ketkä ovat suosituimpia räppäreitä ja tubettajia, ja ala seurata heitä. Puhu nuorison kanssa viimeisimmistä videoista ja räppää mukana hyvien kipaleiden tahdissa. Se tekee varmasti vaikutuksen!

Ala itse tubettaa ja liity TikTokiin

Nuoriso rakastaa tubettajia ja on koko ajan TikTokissa. Perusta oma tili näihin palveluihin ja julkaise sisältöä koko ajan. Muista, että nuoret haluavat olla AITOJA, joten kerro kaikki kuukautiskierrostasi tai vaihdevuosistasi. Myös esimerkiksi ärtyvä suolesi ja seksielämäsi ovat hyviä aiheita! Avoimuus on rajua. Jätä profiilillasi kommentteja joka videon alle, sillä tavalla teinit toimivat!

Muista, että saat kätevästi lisää seuraajia, kun teetät käyntikortteja, joissa on kanavasi nimi, ja jaat niitä teinisi ystäville!

Muista olla aktiivinen muuallakin somessa! Kommentoi teinisi videoita ja kuvia, sekä tietysti myös hänen kaverinsa kuvia ja videoita. Viittaa niihin kun näet teinin kavereita jossain.

karvaiset jalat ja longboard
Kuva Mona Eendra.

Ole tiedostava

Nykynuoriso ei hyväksy kenenkään sortamista, joten tee ajatuksesi heille selviksi tyyliin ”minulle on ihan sama mitä kukakin on, kunhan ei tule minua iskemään” ja ”meillä on töissä sellainen maahanmuuttaja siivoamassa, aina tervehdin häntä kun näen hänet, koska en ole rasisti”.

Ole seksipositiivinen

Seksipositiivisuus liittyy nuorison tiedostavuuteen. Se tarkoittaa siis sitä, että puhut – arvasitkin jo – avoimesti seksistä! Kerro nuorisolle, että fantasiat ovat NORMAALEJA ja että seksiongelmat ovat NORMAALEJA ja että seksilelut ovat NORMAALEJA. Kun teini kavereineen on lähdössä bileisiin jytäämään, kertaa heille turvaseksin ja suostumuksen säännöt kasvokkain vaikka eteisessä.

Ole spontaani

Kuten jo todettiin, aitous on nuorille tärkeää! Joten älä turhaan pidättele itseäsi missään tilanteessa, vaan itke, laula ja naura kun siltä tuntuu. Nuoriso arvostaa sitä, että tunteet näytetään rehellisesti! Esimerkiksi kaupassa voit hyvin alkaa laulaa (tai räppäämään, koska olet cool!) jos laulattaa, ja voit halailla ja pussailla teinin pöpiksi vaikka kun olette koko ”jengillä” siellä Burger Kingissä!

Poseeraa kuvissa

Teinit rakastavat valokuvissa poseeraamista. Mieluiten he ottavat selfieitä ja kuvia yhdessä kavereiden kanssa, joten muista ottaa itsestäsi hirveästi selfieitä ja julkaista ne kaikki. On myös hyvä idea tunkea ”yllättävästi” mukaan teinisi kuviin! Sellaiset ovat varma menestys, ja teini kavereineen ajattelee että olet tosi hauska tyyppi. Rautaa!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 5 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

5 vastausta artikkeliin “Näin teet vaikutuksen teiniisi (ja teinin kavereihin)!!”

 • J sanoo:

  Mikään ei oo sen hauskempaa kuin nolo teini, joka kuvittelee ettei sen vanhemmat tajuu kuinka noloja ne on. Go for it!!!!

 • Cool vanhempi sanoo:

  Oolsprait! Just nänhän mä aina teen. 😄

 • Teinityttö sanoo:

  Jos joku aikuinen tätä lukee ja edes yrittää ottaa tosissaan, niin joo moikka! Joka. Ikinen. Näistä. Vinkeistä. Vaan tekee susta tosu nolon niin ettei kukaan haluu olla sun lähelläkään. Kiitos. Olen puhunut!

 • Kauhistunut teini sanoo:

  Olkaa kilttejä te vanhemmat jotka, etsitte apua teininne kanssa ÄLKÄÄ kuunnelko TÄTÄ, tää on pelkkä vitsi.

 • Mopoilija sanoo:

  Luojan kiitos tämä on vain vitsi.