Hullut Päivät saattaa olla erään tavaratalon tavaramerkki, mutta kyllä hullut päivät saa ihan itsekin järjestettyä – ilman yhtään kataloogia:

  • Suhtaudu ruokaan hysteerisesti. Osta vain luomuruokaa. Jos et löydä luomurusinoita kaupasta, et osta mitään, koska kaiken pitää olla luomua. Myös biodynaamiset valinnat ovat tosi hyvät kun halutaan tehdä elämästä ihan tosi vaikeeta. Vaikka itse uskon siihen, että luomu on parempaa, uskon myös siihen, että vähemmän hullu äiti on parempi kuin seinähullu äiti. Jos juoksen kaikki päivät luomupäärynöiden perässä, se on vissiin se kuuluisa viimeinen päärynä, joka taittaa kamelin selän.
  • Suhtaudu ekoiluun hysteerisesti. Kun alat viedä kirpputorille omia käytettyjä aluskalsareitasi, on syytä esittää kysymys, kenelle tämä teatteri on järjestetty? Kirppikset ja kierrätys ovat loistavia juttuja, joista omat lapseni ovat saaneet ihan kyllikseen osaansa – jopa niin paljon, että kuopus toivoi minun erikseen mainitsevan tarhakavereille, että tämä paita ei ole kenenkään vanha. Mutta joku raja siihenkin ja ekosekoiluun. Autolla on  hyvä ajaa, jos autoa tarvitsee, purkkeja on  hyvä kierrättää jos se sujuu kevyellä tuskalla ja kaikkea tässä elämässä on syytä nauttia kohtuuden rajoissa. Maailma ei romahda jos juuri sinun maitotölkkisi lipsahti tällä kertaa sekajätteeseen. Sitä paitsi, kokeilkaas sirotella  biojätesangon sisältö keskelle kerrostalon pihaa. Kokemusta on.
  • Suhtaudu naiseuteen hysteerisesti. Me naiset teemme niin paljon turhaa sirkusta naiseudestamme. Jos emme ole itsekidutuksen tapaisesti nypittämässä sääriä paljaaksi tai hankkimassa varpaisiin oikean sävyistä kestokynsilakkaa, ainakin olemme jumpassa, zumbassa, humpassa, vempassa tai jossain hömpässä, josta naistenlehdet ovat tehneet isohkon otsikon.

  • Suhtaudu lasten kasvatukseen hysteerisesti. Lastenkasvatusoppaita on brittiläisen Amazon verkkokaupan sivuilla 53 668 eri nimikettä. Se tarkoittaa 53 tuhatta erilaista opasta siihen, miten lapsi tulee kasvattaa oikein. Oikein mihin? Jotta hänestä tulee sellisti, astronautti, kerrossiivooja tai kriminaali sekakäyttäjä? Jotta lapsi oppisi olemaan oikeassa tai vain vähän väärässä? Oppisi ylipäänsä olemaan olemassa muille ihmisille ja mikä parasta omalle itselleen. Yksikään noista 53 tuhannesta oppaasta ei pysty opastamaan yhtään vanhempaa yhtään paremmin kuin takapihan pyykkinaru, jolle on pyykkipojalla ripustettu seuraavat käskyt: rakasta, kuuntele, kohtele hyvin.
  • Suhtaudu tavaraan hysteerisesti. Katso ympärillesi. Onko kotonasi enemmän kuin 100 tärkeää tavaraa?! Minulla ainakin on, jo pelkässä meikkipussissani on 100 tärkeää tavaraa. Mutta ihan viimeisellä viivalla tavaran haaliminen on  onnettomuuden alku. Älä vertaile autoasi naapurin autoon, älä patiohuonekalujasi naapurin  patiohuonekaluihin, älä osta luottokortilla, älä osta jos et tarvitse, älä tarvitse jos et oikeasti tarvitse. Tavara ei lopu tästä maailmasta kuluttamalla ja me teemme itsestämme sitä onnettomampia, mitä enemmän luulemme tarvitsemamme tavaraa. En tiedä kuinka moni teistä on nähnyt juuri kuollutta ihmistä, mutta minä olen ja sen voin sanoa, että loppujen lopuksi me tarvitsemme vain vaatteet päällemme jos niitäkään.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia