Tekiskös mieli syödä hevonen? Ja parin tunnin päästä toinen? Tuttu juttu. Tässä syyt sudennälkään, jotta voit opetella nälästä eroon:

Meidän aivomme huijaavat meitä aika ajoin ( joskus joka armas päivä) kuvittelemaan, että olemme just nyt kuolemassa nälkään. Se huijaus johtaa ylensyöntiin, mikä taas johtaa hirveään oloon, mikä taas johtaa uuteen ylensyöntiin…tuttua huttua eikös niin.

Näistä syistä me huijaamme itseämme suurnälkään:

  •  – Huono yöuni. Jos emme nuku kunnolla, greliini-hormonin taso alkaa nousta ja juuri greliini stimuloi ruokahalua ja nopeuttaa mahan tyhjenemistä. Huono Äiti on tämän ongelman asiantuntija nukuttuaan huonosti (hah!) yhtäjaksoisesti 9 vuotta. (Nyyh, säälikää…) Kun olemme univelassa, himoitsemme kaloriruokia. Hirveä, mutta tosi yhtälö.
  • Eilinen liikasyöminen johtaa liikasyömiseen myös tänään eritoten jos eilen tuli syötyä tärkkelyspitoisia ruokia. Kun syömme paljon tärkkelystä sen verensokeria nostava vaikutus saa aivot luulemaan, että emme ole täynnä.
  •  – PMS eli kuukautiset tulossa. Sehän ei toki riitä, että ennen kuukautisia pelikuva näyttää hirveältä ja muukin yleistyytyväisyys on rutkasti nollan alapuolella. Ennen menkoja haluaa syödä kivitalon. Jos yhtään lohduttaa, myös muut kuin ihmisnisäkkäät tuntevat saman oireen. Eli jos me tunnemme itsemme valaiksi ennen kuukautisia miksi valas tuntee….?
  • Huono aamiainen saa ylensyömään päivän mittaan. Ja eritoten aamiainen, josta puuttuu proteiini. Tästä on tutkimuskin: ihmiset, jotka söivät hyvin proteiinipitoisen aamiaisen eivät kaapineet sokerikippoa päivän mittaan. Helpoin tapa saada proteiinia on syödä kananmuna.
  • Stressi. Stressattu ihminen syö liikaa, koska kehon täytyy olla hälytystilassa pakenemaan. Vältä siis stressiä, joo joo, vanha virsi. Alkuperäinen juttu Huffington Post

— Huono Äiti

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia