Antaisitko ruiskuttaa lapseesi botoxia? Aine tunnetaan hermomyrkkynä, jota pistetään kasvoihin ryppyjen silottamiseksi.

Botoxia käytetään myös lääketietellisissä tarkoituksissa, esimerkiksi migreenin hoidossa. On todettu että se ehkäisee migreenikohtauksia lamaamalla lihaksia. Botox on hyväksytty migreenin hoidoksi aikuisilla jo useampi vuosi sitten.

Nyt on tehty tutkimus, jonka mukaan botox toimii sivuvaikutuksettomana hoitona migreenistä kärsivillä lapsilla ja nuorilla.

Kipulääkkeillä on usein sivuvaikutuksia. Ne voivat esimerkiksi väsyttää tai tehdä huonovointiseksi, ja hankaloittaa siten esimerkiksi lasten koulunkäyntiä. Sen takia sivuvaikutukseton hoito olisi hyvä löytää.

Nyt tehty tutkimus oli hyvin pieni, ja käsitti vain yhdeksän 8-17-vuotiasta lasta tai nuorta, joten lisätutkimuksia vaaditaan. Tämän tutkimuksen mukaan Botox kuitenkin toimisi tehokkaasti ja sivuvaikutukset olisivat vähäisiä.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia