Jooga on mummoille sopivaa aamuverryttelyä! Tai sitten toinen näkökulma: Jooga on yliluonnollisen notkeille, kalliissa trikoissa pyllisteleville typyköille.

Oikeasti joogaa on monenlaista. Siis todella monenlaista: ilmajoogaa jossa roikutaan kankaan varassa katosta, acrojoogaa jossa tehdään temppuja toisen ihmisen varassa, mustaa joogaa gooteille, äijäjoogaa äijille, Beyogaa jossa joogataan Beyoncen tahtiin, bikramia jossa tehdään aina sama liikesarja kuumassa huoneessa (sieltä löytyy ne notkeat tytöt mikrosortseissa) ja hathaa, joka on lähimpänä sitä kuvaa mummojumpasta.

Jokaiselle löytyy siis oma joogan muoto, mutta miksi joogata? Kyseessä on ehkä alunperin henkinen laji, mutta aika monia kiinnostaa ihan muut syyt kuin valaistuminen. Esimerkiksi se, että jooga nuorentaa!!

Yhtenä aamuna sitä nimittäin huomaa, että itsestä on tullut sellainen vanha ihminen. Nivelet ovat jäykkiä ja paukkuvat. Asioiden kurottaminen lattialta on vaikeaa. Lattialta tavaroita poimiessa tai istumasta noustessa alkaa pitää ohhoh, huhhuh, huhheijaa -ääniä. Kauhistuttavaa, miten minulle kävi näin?!

Onneksi juuri näihin vaivoihin joogan pitäisi auttaa.

Osteoporoosi

Iän myötä luut haurastuvat. Sitä voi ehkäistä liikkumalla. Varsinkin iskuja sisältävä liikunta on hyvästä, mutta myös siitä, että joogassa joutuu kannattelemaan asentoja, on apua. Erityisesti joogasta on hyötyä tasapainon kehittämisessä, jolloin ei esimerkiksi kaadu niin helposti ja murra hauraita, vanhoja luitaan!!

Nivelvaivat

Nivelkipu ja jäykkyys ovat ikäviä vaivoja, jotka rajoittavat liikettä. Ja mitä enemmän liikkumista varoo, sitä enemmän jäykistyy. Liikunta voitelee niveliä. Jooga voi auttaa säilyttämään normaalin laajuuden liikkeissä, ja onpa viitteitä siitäkin että se vähentäisi tulehdusta nivelissä.

Selkäkipu

Jooga voi helpottaa välilevyoireita, ja koska se vahvistaa keskivartalon lihaksia, myös muihin selkäkipuihin voi saada apua. Vahvat ja toimintakykyiset lihakset pitävät yllä hyvää asentoa, niin että sinusta ei tule kumara muori!

Jäykkyys

Iän myötä kollageenin tuotanto vähenee, ja se johtaa muun muassa lihaskalvojen eli faskioiden tiukentumiseen. Se tarkoittaa sitä koko kropan jäykkyyttä, joka yhtäkkiä ilmestyy kuin tyhjästä. Tämä nyt ei varsinaisesti ole mikään yllätys, mutta venyttely ja liike ylläpitävät notkeutta ja liikuntakykyä.

Hormonaaliset muutokset

Joidenkin tutkimuksien mukaan jooga auttaa vähentämään kuumia aaltoja, jotka ovat tyypillinen vaihdevuosioire. Joogaaminen voi auttaa myös laskemaan verenpainetta, joka sekin saattaa ikääntyessä nousta – ehkä siksi että joutuu seuraamaan nuorisolaisten ihmeellistä temmellystä koko ajan!

Uniongelmat

Rauhalliset joogaliikkeet ja syvä hengitys voivat auttaa vähentämään stressiä ja helpottamaan nukahtamista. Huonosti nukkuminenhan johtaa kaikenlaisiin terveysongelmiin ja saa tietysti myös näyttämään vanhalta ja väsyneeltä.

Lähde.

P.S. Kokeile myös kasvojoogaa, sen pitäisi tehdä nuoremman näköiseksi myös naamasta!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia