Kuumia aaltoja, hikoilua, mielialanvaihtelua ja muuta rattoisaa. Kehenkäs nämä vaihdevuosioireet puretaan? No omaan ukkoon tietysti!

Ei missään tapauksessa, sanovat elegantit ja viehkeät ranskattaret. Ihme, että heillä ylipäätään ON vaihdevuosia… No pakko kai se on uskoa, mutta mites nämä ohjeet?

Ranskattarillahan on muutenkin sellaiset asenteet parisuhteessa, jotka meillä Suomessa tuntuvat vähän oudoilta. Aina pitäisi olla nättinä puolisoa varten, suhteessakin pitää olla salaperäinen ja mitään vessajuttuja ei sitten ole olemassakaan ja niin edelleen. Vaihdevuosien suhteen on sama linja: miehen ei kuulu tietää niistä yhtään mitään!! Tällainen ohje saattaa tulla jopa lääkäriltä, sillä Ranskassa naisen kuuluu olla mysteerinen ja seksikäs olento.

Ehkä juuri siksi, että vaihdevuosista vaietaan puolison seurassa, ranskalaiset naiset eivät pelkää, että heistä tulee viisissäkymmenissä näkymättömiä. Ranskassa naisella ei ole ikää, jossa hän ei enää olisi seksikäs tai seksuaalisesti halukas ja haluttava. Ehkä ainakin siitä voisi ottaa mallia omaan asenteeseen, vaikka ei lähtisi kokonaan sille linjalle, että naisilla ei ole tavallisia ruumiintoimintoja.

Seksi on myös ranskalaisnaisten keino selviytyä vaihdevuosista. Vaihdevuodet nähdään uutena teini-ikänä ja jännittävänä alkuna uudelle sen sijaan, että kääriydyttäisiin beigeen ja ruvettaisiin elämään kuin nunnat. Kun raskauden ehkäisystä ei enää tarvitse huolehtia, seksielämä voi nousta aivan uudelle tasolle!


Kuva Clem Onojeghuo, ylin kuva Roksolana Zasiadko.

Ranskassa ollaan myös hyvin suopeita hormonikorvaushoitoja kohtaan. Monissa muissa maissa, esimerkiksi Iso-Britannaissa mahdollisia riskejä ja sivuvaikutuksia pelätään enemmän. Varsinaisten lääkkeiden lisäksi apteekeissa myydään luontaistuotteita, jotka helpottavat kuumia aaltoja ja joiden väitetään helpottavan painonhallintaa. Apteekista löytyy myös ranskalaisnaisten salainen ase kuumia aaltoja varten, nimittäin päälle suihkutettava Evian-vesi. Suihkepulloa kannetaan mukana käsilaukussa ja sillä viilennetään itseä tarpeen tullen.

Ihonhoito on myös tärkeä osa ranskattarien vaihdevuosista selviytymistä. Joka ikisessä ranskalaisessa kosmetiikkasarjassa on punoitusta ja suurentuneita ihohuokosia torjuva voide. Myös aurinkosuojaa käytetään kasvoilla joka päivä, ei ainoastaan kesällä.

Vaihdevuosioireita helpotetaan tietysti myös ruokavalion avulla. Ranskattaret haluavat pysyä hoikkina iästä riippumatta. Ruokavaliossa tulee olla paljon vettä ja vähän suolaa. Lisäksi suositaan kasviksia ja ruokia, joista saa luonnollista estrogeenia, kuten siemeniä ja pähkinöitä.

Ehkäpä ranskattarilla on tässä ihan hyviä pointteja…eihän tyydyttävän seksielämän ja itsestä huolehtimisen tosiaankaan tarvitse loppua vaihdevuosiin!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia