Nimimerkki Tikkataulu jätti Huonon Äidin sivustolla avautumisen.

Hän puhuu siitä, kuinka hänestä tuntuu, että kaikki vuodattavat huolensa hänen harteilleen, mutta kukaan ei kuule hänen ääntään:

”Tiedättekö sen fiiliksen kun koko muu maailma vaan huutaa sun päälle?

Puoliso on kiree lyhyistä yöunista, esiteini mouhoo kun oot maailman paskin kun et anna joka päivä herkkuja. Teinillä meni peli perseelleen niin se raivoo sulle vaikka just leivoit sille mättöiltapalan naamariin. Sisarukset purkaa kaiken paskan sun niskaan kun niiden on paha olla ja todennäköisesti astut vielä koiranpaskaan omalla pihalla,vaikka koiraa ei oliskaan.

Toisinsanottuna olet koko lähialueen tikkataulu johon voi purkaa kaiken. Aina yrität itse olla ja ymmärtää ja tukea. Ei se haittaa että on paha päivä, kaikilla on joskus. Anna tulla vaan, mä olen tässä .

Mutta entä silloin kun sulla itselläsi on se huono päivä? Silti nielet kaikkien muiden paskaryöpyt. Mutta ei ole tilannetta että voisit itse sanoa et hei,mulla on tänään se päivä kun en halua, pysty, enkä kykene kuunteleen yhdenkään muun ihmisen vittuilua. Mustakin olis mahtavaa joskus vetää lattialla itkupotkuraivarit kun mua ottaa päähän. Mut mää vaan seison tässä muiden tikkatauluna ja hajoon sisälläni, kun tuntuu että mulla ei ole mahdollisuutta koskaan päästää ulos mun pahaa mieltä.

Ja kun joskus yritän niin mää aina valitan ja oon aina pahalla tuulella ja ja ja. Luulen että on paljon ihmisiä ketkä kokee samoin. Mä haluan auttaa ja tukea muita, mutta minäkin haluan joskus vaan olla tai räjähtää. Niin, että mun ei tarvitse olla ketään varten eikä kukaan minua tuomitsisi. Niinkuin minäkään en tuomitse heitä, jotka minua päin ovat purkautuneet. Minäkin olen vain ihminen. Joskus olisi vaan niin ihanan helppoa olla vain yksin. Vaikka mulle just parasta onkin saada olla lapsi, sisarus, serkku, äiti, puoliso, kissankumminkaima. Ketään en mun ympäriltä pois antaisi, mutta mullakin on oikeus.olla joskus vaan täysin paska.”

Tunnistatko itsesi joltain puolelta tätä tarinaa? Miten auttaisit kirjoittajaa? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “Muut avautuvat aina minulle, minä en saisi avautua ikinä”

 • Kauris16 sanoo:

  Osaan niin samaistua tuohon. Itsestäni tuntuu, että olen saavi johon voi kaataa kaiken paskan ja laittaa kansi kiinni. Haluan itsekin tukea, kuunnella ja auttaa, mutta on sitä itselläkin niitä huonoja päiviä, jolloin haluaisi sen olkapään tai kuuntelevan korvan.

  Jos ”räjähdän” minua syytetään aggressiivisuudesta ja valittamisesta eikä kenellekään tule mieleen kysyä minulta , onko sinulla kaikki hyvin, tarvitsetko juttuseuraa ? Itkeminenkään ei tuota sympatiaa muissa. Kritiikkiä saan ja paljon. Ihmiset ympärilläni tottuvat purkamaan mulle saaden helpostusta juttelusta, huomaavat että kestän toistuvia purkauksia valittamatta, jonka takia varmaankin toistavat tätä tapaa ja unohtavat minunkin olevan tunteva ihminen.

 • Nimetön sanoo:

  Jotkut ihmiset on ratkaisukeskeisiä, kun he kertovat ystävälleen ongelmastaan, he odottavat ratkaisuehdotuksia. Vastaavasti jos joku kääntyy heidän puoleensa, he tarjoavat neuvoja.
  Toiset taas ovat säälin ja myötätunnon tarpeessa, he haluavat valuttaa kovaa kohtaloaan ja odottavat ystävän myötäilevän heidän tuntemuksiaan. Vastaavasti jos joku avautuu heille, he myötäilevät eivätkä anna neuvoja.

  Nämä kaksi ihmistyyppiä eivät tule toimeen keskenään, kumpikin ärsyyntyy.

 • Mirkka sanoo:

  Minä olen aina se, jonka pitää kuunnella, jos itse valitan jostain, niin olen aina valittaja. Jos haluan vaan valittaa, niin tarjotaan ratkaisua ongelmaan, vaikka vain haluan purkaa pahaa oloani, enkä ratkaista ongelmaa, joka on aika mitätön siihen kuormaan nähden. Siks olen aika yksin