Huono Äiti sai avautumisen:

Tänään aamukahvilla luen paikallista Facebook ryhmää. ”Jonkun noin 12-15 vuotiaat lapset tekevät sitä tätä ja tuota, missä vanhemmat- nyt vanhemmat katse peiliin- käytösmalli lähtee kotoa…”

Että sattuu sieluun. Haistakaa paska.

Minulla toki ei lapsia enää ole mutta näitä lukiessa kyllä muistot palaa kirkkaana mieleen.

Se kipu.
Se häpeä.
SE SYYLLISYYS.

Mulla on kolme lasta, aikuisia toki nyt. Mutta heistä ylsi ajautui ongelmiin jo ihan pienenä poikana. Aina oli joku jäynä menossa.
Ja kun lapsi oli esiteini hän ajautui huumeiden pariin. Siitä tuli ongelmia enemmän ja enemmän.

”Tee nyt hyvänen aika jotakin, kyllähän sinä äitinä pystyt!”

”Voi kertokaa mitä niin teen!”

”Sinä se äiti olet, en minä”.

Niinpä niin.
Me ihmiset ollaan erittäin hyviä motkottamaan muiden lapsista, muista vanhemmista (koska omissahan ei mitään vikaa ole, koska osaan!)

Ja jos sattuu niin hyvin asiat olemaan ettei ongelmia ole niin ai että sitä sädekehää osataan kiillottaa, koska hitto vie. Ei kannattaisi koska se ”ongelma” lapsi voi olla ihan kenen tahansa.

Jopa sinun.

Siinä on opettelemisen paikka teille kaikille, ensi kerran kun haluat lytätä kanssavanhemman kasvatus taidot. Niin mieti miltä sinusta tuntuisi saada sama paska ryöppy niskaasi?

Voin kertoa että ei hyvältä.

Koska näillä viisauksilla kolmesta kasvatin kaksi hyvin ja kolmannen päin pyllyä…. Siinäpä voisi joku viisaampi kertoa että miten onnistuin siinä, kun kaikki ovat lähes samanikäisiä.

Taitolaji nähtävästi.”

Maria

Ps. Joko osallistuit maalausremontin arvontaan täällä

 

Onneksi emme yrittäneet maalata itse

Huonon Äidin suosittu Miniloma -roseprosecco on saanut jatkoa Mini-Ferien* valkoviinistä! *Ferien = loma

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 7 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

7 vastausta artikkeliin “Facen puskaradioissa lasten tekemisiä arvostelevat osuvat sieluun”

 • Nimetön sanoo:

  Juuri tästä syystä en ole facessa. Elämä on muualla.

 • Chilla84 sanoo:

  Mun on vaikea edes kuvitella että tekisin omasta lapsestani sellaisen kullannupun että kyky ajatella objektiivisesti katoaisi täysin. Todellakin uskon että oma lapseni pystyisi tekemään aivan samat hölmöilyt kun ne muutkin. Yrittäähän hän nyt jo ollessaan 5 vuotias huijata minua vähän väliä ja silmiään räpyttelee vain kun jää kiinni. Enkä todellakaan lankea siihen ansaan tulevaisuudessa että kyseenalaistaisi kaikkien muiden mielipiteet jos lapseni on tehnyt virheen.

 • Haloo sanoo:

  Jotkut aikuiset kirjoittelevat fb-ryhmiin liioitellusti, faktoja tarkistamatta ja väärää tietoa levittäen LAPSEN OMALLA NIMELLÄ!!! Asia mitä ei voi ymmärtää. Selitäpä siinä lapselle miksi se aikuinen saa nettiin nimellä kirjoitella mitä sattuu ja tällä tavalla mustamaalata pienen lapsen. Nämä aikuiset ovat todennäköisesti itse jotenkin häiriintyneitä, ei kai kukaan normaali niin toimisi. Joten varovaisuutta näissä tapauksissa. Itse päätin antaa asian olla, ettei touhu mene entistä hullummaksi.

 • Nimetön sanoo:

  Eihän niissä postauksissa moitita sinun lastasi? Vai moititaanko?
  Kieltämättä välillä ärsyttää nämä, puhukaa lastenne kanssa liikennesäännöistä, jutut. Mutta olisiko se niin kamalaa puhua niille nuppusille?
  Ohjeistaa ikätasoisesti yleisohjeita, eikä vasta sitten kun penska on perseillyt.

 • Ihantosikyllästynyt sanoo:

  Lapsen entiset kaverit olivat kutsuneet hänet leikkimään ulos. Lopulta se olikin ollut todella ahdistava kokemus jossa häntä oli heitetty kivellä ja häiritty. Kun keskustelimme asiasta kiven heittäjä ja kutsun antaneen lapsen vanhemmille. Laulu oli sama. Lapsella on ollut huonoa seuraa viime aikoina ei meidän lapsi vaan ne muut. Ei oteta mitään vastuuta omasta jälkikasvunsa keiden kanssa ne kulkee. Kunhan vaan ei kenenkään kiltin lapsen kanssa vaan hengaa ettei vaan omasta lapsesta tulisi nössö. Vaikuttaa jopa että vanhemmat sallivat rajuihin porukoihin lapsensa menemään mielummin kuin sellaisten joilla on empatiaa ja hyvää tahtoa toisia kohtaan.

 • Äiti 74 sanoo:

  Miksi ihminen triggeröityy? Olet parhaasi tehnyt ja sillä selvä, aina se ei riitä, mutta totinen totuus on , että sinua kohti on monta, jotka eivät tee. He ovat juuri niitä ketä moititaan, ne on niitä vanhempia, jotka ajaa opettajan sairaslomalle, näiden vanhempien lapset on jotka piinaa opettajia, kiusaa jotain lasta itsemurhan partaalle, ne on niiden vanhempien lapsia, jotka eivät paskaakaan välitä mistään mitään, kukaan ei saa näihin lapsiin mitään otetta, koska vanhemmat ei välitä. Näitä vanhempia ja lapsia nyt vaan alkaa olla enenemässä määrin. Kyllä olen itsekkin nähnyt läheltä näitä vanhempia, jotka määrää opettajaa, koska he painostavat opettajaa, rehtoria jatkuvalla syötöllä, jos ei tahto mene läpi, kouluun marssitaan asianajan kanssa.
  Minua ärsyttää tavattomasti tämmöiset uhriutumiset, jotka syö pohjan todelliselta ongelmalta mikä on totisinta totta tällä hetkellä. Nämä muutamat oppilaat vanhempineen terrorisoivat koko luokkaa.

  • Vvvvv sanoo:

   ”Kyllä olen itsekkin nähnyt läheltä näitä vanhempia, jotka määrää opettajaa, koska he painostavat opettajaa, rehtoria jatkuvalla syötöllä, jos ei tahto mene läpi, kouluun marssitaan asianajan kanssa”

   No miksi ne opettajat ja rehtorit triggeröityy? Kai ne nyt osaavat jättää tuollaiset vanhemmat vähän vähemmälle huomiolle. Yritäppä lähestyä jotain muuta kunnan tai vsltion instanssia juristin kanssa, kuten esim kelaa tai migriä…

   Jep, ja minuakin kyllä ärsyttää nämä ”kenenkäs kullannuppu siellä taas..” ja ”vanhemmat voisivat ikätasoisesti keskustella kotona aiheesta x ja z” ihan vaan tuo tyyli ja sanavalinnat on sellaisia, että ei tekisi mieli kohdata näitä naspureita somessa, saati sitten livenä. Vaikka oma koululainen toistsiseksi onkin käyttäytynyt mallikkaasti