Otsikko on valhe. KUKAAN ei rakasta lentokenttiä.

Matkalle lähdön jännitys ja ilo toki tuovat lentokenttiin tiettyä hohtoa. Ja harva meistä on niin aikuinen, etteivätkö lentokoneet lainkaan kiinnostaisi.

Mutta oikeasti siellä on tällaista – aika kaukana ihanasta, vai mitä:

Kiire

Normaalisti matka lentokentälle kestää tietyn ajan, ja fiksu reissaaja laskee sen päälle sopivan varoajan. Mutta silloin kun on oma lento kyseessä, auto hajoaa/ taksi ei tule/ menet väärään junaan/ tiellä on onnettomuus/ juutut paraatiin/ alienit sieppaavat sinut/ kaikki edelliset.

Seurueessa on aina joku, joka haluaa alienkaappauksien ja muiden asioiden välttämiseksi olla kentällä kuutta tuntia ennen koneen lähtöä. Lisäksi seurueessa on joku, joka on ”aina ehtinyt hyvin koneeseen” vaikka on tullut kentälle varttia ennen koneen lähtöä. Pahimillaan nämä kaksi ovat samassa taksissa, joka juuttuu onnettomuuden aiheuttamaan ruuhkaan ja joutuu sittemmin alienien kaappaamaksi.

Vesipullot

Ihminen tarvitsee vettä, ulkomailla ei aina voi juoda hanasta vettä ja lentokoneessa elimistö kuivuu. Kas siinä mahdollisuus tehdä rahaa, miettii markkinamies ja pistää lentokentälle myyntiin puolen litran vesipulloja viiden euron sopuhintaan.

Turvatarkastus

Turva on aina jännä juttu. Suurin osa ihmisistä ei nimittäin vieläkään tiedä, että koneeseen ei saa viedä teräaseita ja nesteet pitää pakata oikein ja vyö pitää ottaa turvatarkastuksessa pois. Heidän takiaan jonossa kestää ja kestää ja kestää…paitsi niissä jonoissa, jossa SINÄ et seiso.

Turvatarkastusahdistus

Olitpa lentänyt miten paljon tahansa ja olitpa miten lainkuuliainen tahansa, turvatarkastuksen jonossa hiipii mieleen pelko: Ehkä laukussani on KOKAIINIA! Et tiedä mistä se olisi voinut tulla tai miksi, mutta EHKÄ sitä on siellä!


Kuva Chuttersnap, ylin kuva Moralis Tsai.

Eväät

Eväiden tekeminen mukaan kentälle vaikuttaa jotenkin niin juntilta…mutta sitten muistaa, että kentällä maksaa nahkea salaatti jossa on kaksi kortta ristissä 19 euroa ja känttypatonki saman verran. Että jos nyt kuitenkin vaan tekisi ne eväät, kohteessa samalla hinnalla syö vaikka mitä herkkuja!

Lähtöportit

Lähtöportit ne vasta viihdyttäviä ovat! Tuossa on 1, 2, 3…mutta oma portti on 3 D, se on täältä näemmä noin kilometrin päässä! Perillä portilla huomaa, että onkin lukenut näyttöruutua väärin TAI lennon lähtöportti on muuttunut.

Lähtöporttiahdistus

Edellisen kohdan takia useammankin tunnin odotuksen aikana pitää käydä kolmen minuutin välein katsomassa näyttöä, muuten voi käydä niin, että lento ottaa ja lähtee. Erityisen paljon pelottaa silloin, jos itse ottaa ja lähtee: Helsinki-Vantaalla Oak Barrelissa istumalla on kuulemma missattu useampikin lento!

Lähtöporttiväijyminen

Ilmeisesti legendan mukaan väitetään, että herkeämättä lähtöportilla kyttääminen ja jonottaminen jo tuntia ennen boardingin alkua nopeuttaa kohteeseen pääsemistä. Vai mikä muu syy sille voi olla?

Valheelliset lupaukset

Näitä ovat esimerkiksi se, kun varausta tehdessäsi olet nähnyt omin silmin tekstin ”hintaan sisältyy ateria ja virvokkeet”, mutta koneessa hintaan ei sisällykään yhtään mikään, ja sitten maksat 20 euroa kourallisesta pähkinöitä ja kahdesta desistä limua.

Sekä se suurin valhe ikinä: joku muka on kotikentälläsi vastassa sinua tervetuloa-kyltin, kukkapuskan ja ennen kaikkea lämpimän auton kanssa. Eipä ole näkynyt!

Osittainen lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Mutta kaikkihan rakastavat lentokenttiä!”

  • Ellu sanoo:

    Tämä on niin totta… paitsi että minä pidän lentokentistä, erityisesti siinä vaiheessa kun ollaan kansainvälisellä alueella. Toisaalta unohdit yhden kohdan: Kanariansaarten lennolta paluu Suomeen ja backage claim. Se on kuin living hell. Vanhukset rynnii hihnan eteen kärryjensä kanssa, permanentti ojossa urheilusukkineen, iso osa on vielä tukevassa humalassa. Väliin ei pääse! Ja tuo viimeinen kohta: sinua odottaa terminaalin ulkopuolella heti flyparkin mies ja lämmitetty auto kotimatkaa varten odottaa sinua, kunhan maksat siitä. Minä maksan mielellään!