”Mistä saa apua katkeamispisteessä oleva äiti vai saako mistään? Lapsi 8 kk ikäinen, on valvottanut tuntikaudet öin ja päivin alusta saakka. Nyt en jaksa enää. Päivät menevät itkiessä, lapsen vielä mekaanisesti saan hoidettua. Ystäviä ei ole. En tarkoita nyt tosiaan sitä, että pikkuisen väsyttää herätä pari kertaa yössä, vaan todellakin vauvan aivan tauotonta mesomista kellon ympäri. En ole synnytyksen jälkeen nukkunut kuin pari kertaa 5 tuntia putkeen, suurta ylellisyyttä sekin.

Aiempia lapsia ei ole. Mies tekee minkä töiltään voi, mutta ihmeisiin ei hänkään pysty. Äärimmäisen surullinen juttu on, että isovanhemmat ovat samassa kaupungissa ja heille on kerrottu tilanteemme, mutta ilmeisesti puheitamme pidetään liioiteltuina tai sitten he eivät vain välitä, sillä siltä suunnalta apua ei ole luvassa. Kovin paljon en voi mistään avusta edes maksaa, sillä olemme kahden asunnon – vuokrakodin ja hometalon – välisessä loukussa. Tuntuu kuin kulkisi pilkkopimeässä tunnelissa josta ei enää pääse ulos.”

Nimim. Voimat loppu

Olisko sinulla tarjota tukea tai neuvoa kirjoittajalle? Osallistu keskusteluun kommenteissa.

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 24 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

24 vastausta artikkeliin “Mistä saa apua katkeamispisteessä oleva äiti?”

  • Lasu sanoo:

    Tee itsestäsi lastensuojeluilmoitus. Saat perhetyötä. Myös neuvolan kautta kotipalvelu voi auttaa. Miehen kanssa yövuorot vuorotellen. Muistan oman vauvavuoden, oli raskas. Siitä kuitenkin selvittiin.

  • Ihan loppu! sanoo:

    Minulla oli sama tilanne. Neuvolasta sanottiin, että on koliikkia. No, ei ollut. Oli maitoallergia.