Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”Mistähän tämän aloittaisi. Aloitetaan vaikka kuvaamalla perhe – kaksi aikuista ja kolme alakouluikäistä lasta, minulla ja puolisolla hyvät vakituiset työpaikat, elämme normaalia arkea suht uudella asuinalueella jossa on paljon lapsiperheitä ympärillä.

Perheen lapsista vanhin ja nuorin elävät normaalia lapsen elämää, on kavereita, harrastuksia ja kaikin puolin kaikki mallillaan. Tässä keskitynkin nyt perheen keskimmäiseen poikaan. Pojalla ei ole juuri kavereita, toisinaan leikkii sisarustensa kavereiden kanssa, mutta tuntuu ettei hän edes halua olla kenenkään kanssa tekemisissä enemmän kuin on pakko. Mikään harrastus ei kiinnosta, on kokeiltu joukkuelajeja, yksilölajeja, taidetta… En enää keksi mitä muuta voisi kokeilla. Pelit kyllä kiinnostaa, ja päivät kuluvat lähinnä kyselleet että koska on taas peliaikaa. Muu aika kuluu valittaessa siitä kun ei saa pelata, tai siitä kuinka on taas pahaa ruokaa (poika on myös TODELLA nirso).

Psst. Joko seuraat Huonoa Instassa? Jos et, niin klikkaa tästä!

Millä ihmeellä saisin pojan innostumaan edes JOSTAIN??? Kavereista? Liikunnasta? Tuntuu että kaikki on typerää eikä kiinnosta. Ainiin, ja tosiaan se tärkein eli koulu ei kiinnosta lainkaan. Keksii kaikki konstit jolla voisi laistaa kouluhommista… Jos vain tekisi ne tehtävät, menisi puolet vähemmän aikaan kuin tuohon slubailusyiden keksimisen. En tiedä olenko turhaan huolissani. Tuntuu vaan olevan keinot ja konstit kokeiltu.”

Nimim. Tavallinen perhe(kö)?

Löytyisikö sinulta vinkkejä tai neuvoja tälle kirjoittajalle? Ehkä lohduttavia tarinoita siitä, kuinka samassa tilanteessa ollut lapsi on löytänyt harrastuksia tai kiinnostuksen kohteita, vaikka sitten vanhempien avustuksella? Tai vaikka kokemus siitä, kuinka lapsi, jota ”ei kiinnosta mikään” on kuitenkin kasvanut ihan tavalliseksi nuoreksi tai aikuiseksi, omalla tavallaan? Kerkustellaan kommenteissa, tuossa alla!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 29 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

29 vastausta artikkeliin “Millä ihmeellä saisin lapsen innostumaan edes JOSTAIN???”

  • Jou sanoo:

    Miksi lapset ei tule liikunta/puuha kerhoon vaikka on ilmainen

  • Nimetön sanoo:

    En tiedä onko lapsesi joustamatonta sorttia, mutta voin lämpimästi suositella kirjaa ”Tulistuva lapsi” myös ei-tulistuvien lasten vanhemmille. Auttoi ymmärtämään lasten erilaisuutta (joustamattomuutta) ja antoi konkreettisia vinkkejä tilanteessa, jossa lasta ei kiinnosta mikään.

  • Ruusun nuppu sanoo:

    Pelaamisessa pitää olla rajat, ehdottomasti.. Siitä tulee riippuvaiseksi. Eikä mikään muu kiinnosta. Ruokailu pitää olla monipuolista, niin jaksaa paremmin. Käydä perheenä erillaisissa harraste jutuissa, jos se kiinnostu löytyisi. Minkä lapsena oppii sen vanhana taitaa