Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”Olen reilu viisikymppinen nainen ja puolisoni on muutaman vuoden nuorempi. Olemme olleet yhdessä yli kymmenen vuotta, yhteisiä lapsia ei ole, kotona asuu vielä puolison kaksi lasta ja minun nuorimmainen. Puolison kohta aikuiset lapset eivät osallistu kotitöihin, heidän ei tarvitse siivota edes huoneitaan, omani siivoaa koska niin on sovittu.

Puoliso on jäänyt kiinni värkkäämisestä kaksi kertaa ja kolmatta en anna anteeksi. Nyt on taas nuo samat merkit, hän on niin ilkeä minulle, yhtään ystävällistä sanaa tai elettä en saa. Aina tulee jotain ilkeää, en kohta puhu hänelle mitään kun vastaus on aina jotain mikä saa minut kyyneliin. Miten voi olla noin ilkeä!

Mies on puhelimeen liimattuna, tai padiin, jos kysyn vaikka keneltä sait viestin niin saan riidan aikaiseksi. Vihaan kun en osaa puolustautua, olen oikea itkupilli. En vaan enää jaksa. Seksielämä loppui vuosia sitten ja samaa myöten muukin fyysinen. Jos yritän lähestyä mies puristaa, nipistää, tönii tai olen television edessä tai padin.

Katson peiliin ja olen alkanut vihata siellä näkyvää naista, toinen avioliitto ja siinäkin epäonnistuit. Teen kaikki kotityöt, ruoka voisi aina olla parempaa ja voisit siivota vielä tuon. Aikuiset tyttäreni eivät pidä miehestäni, heidän mielestään ansaisen paremman. Olen niin saatanan väsynyt tähän, miksi enää edes yrittää?”

Nimim. Eukko68 

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 33 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

33 vastausta artikkeliin “Miksi enää edes yrittää?”

 • mummuvaan sanoo:

  Ei sinun tarvitse yrittää. Lasten takiahan sitä yritetään, mutta sinun lapsesi ovat jo isoja, eikä vastenmielinen miehesi ole edes heidän isänsä. Kertomasi perusteella tuntuu, että kaikille asianosaisille olisi helpotus, jos pääsisit eroon miehestäsi.
  Olet vielä sen verran nuori, että ehdit rakentaa itsellesi uuden, paremman elämän. Enkä tosiaankaan tarkoita parisuhdetta.

 • Oman onnen rakentaja sanoo:

  Tuli surumieli. Toivon, että löydät voimia irtautua tuosta.

  Olet aiemmin selvinnyt erosta ja noussut omin voimin jaloillesi eli sinulla on työkalut selviytyä uudestaan. Miksi tuhlata tässä ainoassa elämässä yhtään enempää aikaa ihmisen kanssa, joka tekee olon surkeaksi?

 • Been there, done that, never looking back to it sanoo:

  Oletko parisuhteessa narsistin kanssa? Siitä eroaminen on iso urakka mutta jo ensi keväänä sinua kaduttaa vain se ettet tehnyt sitä aiemmin.

 • Äiti sanoo:

  ”Miksi” on ihan hyvä kysymys. Tuntuu kuin kirjoittajalta olisi kokonaan kadonnut se idea miksi ihmiset muodostavat parisuhteita. Toisen ihmisen pitäisi tuntua hyvältä. Hänen pitäisi kannustaa kun sitä tarvitaan, olla puskurina maailmaa vastaan, osoittaa rakkautta ja hellyyttä, olla kumppanina tilanteissa joissa kaksi on parempi kuin yksi. Normaalissa parisuhteessa jos kumppani huomaa jotain siivottavaa, hän siivoaa sen numeroa tekemättä koska yhteisen kodin ylläpito on molempien vastuu ja kunnia. Jos kumppani huomaa, että toisella on paha olla, hän miettii miten voisi toisen mieltä kohottaa.

  Jokainen lapsi haluaa nähdä äitinsä onnellisena. Heihin koskee aidosti katsoa sinua nyt. Voimia tulevaan, ero on aina raskas prosessi hetken. Mutta sitten se helpottaa.

 • Eteenpäin sanoo:

  Paljon parempi yksin kuin piikana. Sai sinusta lapsilleenkin siivoojan. En olisi vaan eroaisin ja nopeasti.

 • Pärjäät yksin paremmin sanoo:

  Mitä jos peilin sijaan kohdistaisit vihasi oikeaan kohteeseen eli mieheesi. Kertomasi perusteella olen tyttäriesi kanssa samaa mieltä. Ansaitset tosiaan parempaa kohtelua. Miehesi saa sinut tuntemaan itsesi huonoksi, joten siedät häneltä huonoa käytöstä, pettämistäkin, läheisyyden eväämisen sinulta, teet yksin kotityöt…. Eikö elämä olisi helpompaa kaksin tyttäresi kanssa?

 • Elämä liian lyhyt huonoon liittoon sanoo:

  Arvostus suhteessa lähtee siitä, että arvostaa itseään eikä anna kohdella huonosti. Mitä enemmän nöyristelee ja yrittää miellyttää sitä huonompaa kohtelua saa. Nyt on sinulla toimenpiteiden aika- lähde. Ja opettele arvostamaan itseäsi.