”Surulla seuraan somesta eri paikkakunnilla toteutettavaa etäkoulua. Tuntuu siltä, että etenkin pääkaupungin kouluissa opettajat pitävät etätunteja aivan lukujärjestyksen mukaan, ollaan porukalla yhdessä koolla, jaetaan etätehtäviä ja pidetään kokeita. Meillä ei.

Meillä opettaja pistää Wilmaan, mitä pitäisi tehdä. Mitään yhteistä kanavaa lapsilla ja opettajalla ei ole eikä minkäänlaista kommunikaatioita. Koulun napanuora on katkennut ihan kokonaan. Lapseni suree sitä ja suren sitä myös lapseni puolesta.

Tasa-arvo ei toteudu mitenkään etäkoulussa ja sillä voi olla arvaamattomat seuraukset. Etenkin nyt, kun lasten vanhemmilla voi olla selviytymisen haasteita ja taloudellista murhetta eikä kavereiden kanssakaan pääse päästämään höyryjä pihalle, tilanne voi olla kohtalokas. ”

Nimim. Huolestunut etäopettaja

— Huono Äiti

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Mikä etäkoulu?”

  • Terhi sanoo:

    Oi, aivan sama täällä. Silmään tulee lista tehtäviä, whatsappiin lista tehtäviä. Ei opetusta. Meillä ei ainakaan ole etäkoulu, ollaan ehkä lähempänä kotikoulua. Palkkasin 17-vuotiaan 4H-yrittäjän opettamaan Skypen välityksellä kakkosluokkalaiselle matematiikan asiat, kun huomasin että itsellä alkoi riittävyys loppumaan. Ja oikeasta opettajasta ei siihen opettamiseen ole ainakaan vielä ollut apua.

  • Pieni huoli, mutta sanoo:

    Minulla on samanlainen kokemus, Wilma-viesti kerran päivässä ja se siitä. Opettaja on jo iäkkäämpi tapaus, joten ei ehkä osaa käyttää Teamsia ja muita kanavia, mutta onhan hänelläkin työyhteisönsä. Eikö koululla kurssiteta aiheeseen, ovatko opetkin yksinään tässä tilanteessa? Kouluun kuuluu kuitenkin lukemisen ja laskemisen lisäksi sosiaalisia taitoja ja ”olemaan opettelemista”, jotka eivät yhdellä viestillä päivässä hoidu.