”Miten miestä ei kiinnosta auton huolto ja ja osto, talonrakennus, nurmikon leikkaus tai ryyppääminen? 2 kertaa olen joutunut auton oston jo kilpailuttamaan. Tingin molemmista sen 20% hinnasta ja dieselmoottoreista ja niiden eroista tiedän enemmän kuin hän. Talonrakennuksessakin hoidin kaiken kommunikoinnin, hommasin maalämmöt, kunta-asiat ja muut jutut.

Juhliminenkaan ei häntä kiinnosta, vaan kutsuu porukkaa mieluummin meille syömään 5-ruokalajin illallisia vìinin kera. Verhojen ja sohvankin väriin haluaa vaikuttaa ja tunkee Ikeaan mukaan. Ruohonleikkuunkin on ulkoistanut robotille.

Kuva Andi Whiskey.

Kyllä tämä on rankkaa, kun joutuu näin naisena hoitamaan kaikki nämä ’miesten’ asiat. Vievät ihan kauheasti aikaa, viime viikollakin huimat 1h. Ei ehdi edes joka ilta salille/lenkille tai kavereiden kanssa kahville. Kaipaan jännitystä elämään ja haluan elää nyt.

En yhtään ymmärrä mieheni nillitystä siitä, että voisin tehdä joskus ruokaa, pestä pyykkiä tai hoitaa astianpesukone. Minähän käyn välillä kaupassa ja lisäilen juttuja kauppalistaankin. Eikös se riitä, että on 2 lasta hänelle synnyttänyt ja ollut sairaalakunnossa 9kk joka kerta? Missä on kiitos? Kyllähän tuo selviää itsekin niistä jo sitten, kun on tissiltä vierotettu. 

Kuva Luma Pimentel.

Paljastus:

Ai niin, meillä kaikki metatyö  lapsiin ja kotiin liittyen on myös naisella ja ne vei sen ajan joka ilta viikolla, kun miesten työt vievät sen 1h. Äiti myös hoitaa vapaa-aikana lapsia sen 60-70% ajasta ja isä loput. Mies tienaa enemmän, mutta ero on vain 12% nettopalkasta. Hoitovapaalla miehen osuus kotitöissä ei muuttunut, koska vapaa se on tarkoitettu tukemaan lapsen hoitoa ja kehitystä.”

Nimim. Miesten työt vievät aikaa

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “”Miesten vs. naisten työt””

  • Suomessa ja ulkomailla kenttiä leikannut nainen sanoo:

    Kun menin yhdessä mieheni kanssa ostamaan uutta ruohonleikkuukonetta, kohdisti myyjä puheensa vain miehelleni. ”Älä minulle selitä: vaimo ajaa meillä aina ruohon!” tokaisi mieheni. Myyjä katsoi minua epäuskoisesti. Jatkoi sitten koneiden esittelyä miehelleni.

    Kerran kun olin pari viikkoa matkalla, mies oli tuntenut itsensä pakotetuksi ajamaan ruohon pihastamme. Hän oli ensimmäisen 15 minuutin aikana ajanut sähkölangan poikki.