”Vein perheen mökille hiihtolomaksi suurin toivein, eihän mökillä oltu käyty moneen kuukauteen. Perus autoulinan päätteeksi päädyimme mökin pihaan illalla kello seitsemän. Lapset avasivat oven. Näin hetkessä, miten mökkiviikko suli kuin pissa hankeen.

2 talitinttiä oli päässyt sisään mökkiin jonakin talven kuukautena. Linnut olivat pyrkineet loukostaan ulos niin kiivaasti, että kaikki mökin ikkunat olivat veressä. Samoin ikkunankarmit.

Lapset huusivat ja nainen huusi. Pyysin, että kaikki huutajat lähtevät autoon odottamaan. Huutajat lähtivät.

Lintu numero 1 oli tappanut linnun numero 2. Tapettu lintu oli nokittuna sängyn alla. Joka paikka oli täynnä höyheniä ja kakkaa. Tappaja oli kuollut koiranruoan yliannostukseen ja lojui koiranruokapussissa. Hiiret olivat paikalla ja hiirenkakkaa oli joka paikassa.

Vimmaisen jynssäämisen jälkeen kutsuin perheen sisään ja hysteriasta sekä epäluulosta päästyään perhe saapui. Vain huomatakseen, että katon rajassa oli pyrstö. Pyrstö kuului kolmannelle linnulle. Kolmas lintu oli jumissa katon rajassa niin, ettei sitä saanut pois millään.

Huomautan, että mukana ei ollut viiniä.

Pakkasin perheen autoon illalla kello 22 ja lähdimme hotelliin, josta seuraavana päivänä suunnattiin kotiin.

Semmonen hiihtoloma meillä.”

Miten teillä muilla on hiihtoloma sujunut?

Artikkelin kuva Mika.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 17 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

17 vastausta artikkeliin “Mies tilittää: talitintit pilasivat hiihtoloman”

 • mummeli sanoo:

  Hiihtolomia ei mitenkään erityisesti ole tullut vietettyä. Koskaan.

 • Nallukka sanoo:

  Ja tuas,talitintti mökissä,viime keväänä luin saman tarinan,sanasta sanaan.Elikkäs tämä ns.uusinta

 • Pönde sanoo:

  Vastaava tilanne käynyt joskus pari vuotta sitten loppukeväästä, tosin mökkiin oli jumittunut ilmeisesti savupiipun kautta tullut naakka. Jälki oli hirveää, mutta porukalla siivottiin (ei onneksi ollut pienimpiä mukana sillä tarkistusreissulla). Hiirenpapanat taas kuuluu vakiovarustukseen 😀

 • Nimetön sanoo:

  Kai te nyt huolehditte siitä, että niitä lintuja tai muita eläimiä ei sinne mökkiin enää pääse?

 • Kaikenkarvaisiaelukoita ruokkinut sanoo:

  Ehkäpä kannattaa palkata siivousapua tarkistamaan mökin siisteys ennen lomaa. Mallahan asuu kaikenlaisia palelevia ja nälkäisiä pikku elukoita. Ei saa antaa pikkulintujen pilata lomia. Eri asia jos karhut, sudet, ahmat jo ilvekst pitää palaveria kuistilla. Niitä vois jo huutaen paeta.

 • Kaikenkarvaisiaelukoita ruokkinut sanoo:

  Ehkäpä kannattaa palkata siivousapua tarkistamaan mökin siisteys ennen lomaa. Mallahan asuu kaikenlaisia palelevia ja nälkäisiä pikku elukoita.

 • Edes kaupunkilaisuus ei ole tekosyy tähän sanoo:

  On varmasti ikävä yllätys, mutta silti aika erikoinen reaktio. Onneksi minun perheessäni vastoikäymisiin reagoidaan niin että kaikki tekevät mitä voivat. Siis kun 4 henkilöä siivoaa mökin yhdessä niin se saadaan nopeasti kuntoon. Aikuinen ihminen huutamassa ja pakenemassa autoon kun näkee kuolleen eläimen ja verta?
  Ja ettehän te jättäneet sitä jumissa ollutta lintua sinne?

 • Tc sanoo:

  Miten tää perhe pärjää keaällä mökillään? 🤦‍♀️

  • Maaseudulla on mukavaa sanoo:

   Istuvat autossa koko loman koska polulla juoksee muurahaisia, ulkohuoneen reijän alta katselee sammakko, itikat juovat verta, madot on niljakkaita, lehmät kakkaa julkisesti, järvessä on terävähampaisia kaloja ja metsässä on varottava ettei astu mädäntyneeseen sieneen.

 • Kirsikka sanoo:

  Olen niin pahoillani että piti käydä noin😔

 • Hyvää lomaa sanoo:

  Olisit lähettänyt perheen kotiin, hakenut viiniä JS jäänyt yksin mökille ”siivoamaan”

 • Talikurppa sanoo:

  Parhautta kun kaupunkilaiset tulee böndelle. Tietysti siellä luonto on toiminut mutta paha mieli tulee. Pysykää nyt siellä kehäkolmosen sisällä ettei talitintit tapa teitä. Täällä on tyly meininki.

  • aivansama sanoo:

   Olipa ihana vastaus sinulta. Varmaan kaikki olisi pahoillaan siitä että talo on veressä, linnun- ja hiirenpaskassa ja hiiriä kaikkialla. En itse asu Helsingissä mutta toivonpa heidän puolesta että pysyt sen ulkopuolella.

 • Luonnosta sinä olet tullut.... sanoo:

  Tämmönen perhe on omistusmökissä?? Ei jatkoon!

 • L sanoo:

  😀😀😀😀😀😀

  Kiva

 • Äiti 74 sanoo:

  Ihan kiva 😳🙈

  • Talvimökkeilijä sanoo:

   Peruskauraa. Luonto on lähellä mökillä. Talvella varauduttava erilaisten eläinten vierailuihin; linnut yrittävät sisään, oravat repivät eristeitä, hiiret nakertelevat kaikkea, papanoivat ja virtsaavat.
   Kannattaa varautua.