Huono Äiti sai avautumisen:

”Miehenä seuraan näitä keskusteluita ja olen seurannut myös viime aikaista keskustelua seksittömistä pareista. Omalta kannaltani haluan tuoda esiin seuraavaa: etelän lomallani etenkin uimarannalla tänä kesänä tajusin, että olen naimisissa miesnaisen kanssa. Puolisoni on siis miesnainen. Tämä tarkoittaa sitä, että hänen vartalonsa on tasapaksu ja muuttunut miehiseksi. Takapuolta ei enää ole lainkaan. Hiukset hän on leikannut korvien yläpuolelle tanttamaisiksi. Vaatteet ovat tanttamaisia telttoja. Hän ei meikkaa eikä kuntoile. Itse kuntoilen ja olen paljon paremmassa kunnossa.

Lomalla, joka suuntautui Itä-Eurooppaan, katselin verrokkinaisia, joiden luulin ainakin olevan samaa ikää. Verrokkinaiset olivat hemaisevia, iloisia, hyvävartaloisia, he huomioivat miehiään rakastavasti ja myös lapsiaan. Tässä kohtaa haluan sanoa myös, että suomalaiset tanttanaiset ja miesnaiset ovat ikäviä nalkuttajia myös lapsilleen puhumattakaan meistä puolisoista, joista ei näköjään tarvitse välittää tippaakaan.

Mutta joo. Että tässä nyt sitten mietin jatkanko loppuun elämäni tämän naismiehen kanssa vai otanko lopputilin? Elänkö seksittömässä liitossa loppuun asti ihmisen kanssa, joka ei halua mitään efforttia pistää minuun vai onko jossakin ruohoa vihreämpää. Tai jos ei vihreämpää niin ainakin itsestään huolehtivampaa.

Jään poteroon odottamaan iskujanne. Tässä tuli lyhyessä tekstissä toki kärjistettyä, mutta joku muukin saa varmaan pointista kiinni.

Nimim. Mies, joka miettii

Pääkuva kuvituskuva, eikä liity todelliseen henkilöön.

Huonon  Äidin ravintola, tervetuloa!

Burnout olikin mahdollisuus

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 40 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

40 vastausta artikkeliin “Mies avautuu: naiseni on muuttunut mieheksi”

 • Nimetön sanoo:

  Elisabeth Taylor kertoi kerran haastattelussa, että hän näkee valokuvista, koska on ollut onnellinen avioliitossaan.
  Taylor oli useita kertoja naimisissa.

  Onnellinen hän oli kun keskinäinen kunnioitus ja arvostus oli kunnossa ja seksi mahtavaa. Silloin hän oli hoikka, kasvot loistivat ja hymy ulottui silmiin. Vaatteet kuvastivat iloa naisena olemisesta.

  Kun avioliitto ei toiminut, toista ei huomioitu ja seksi oli miehen puolelta osaamatonta ja itsekästä, Taylor söi ja joi lohduksi ja lihoi, laiminlöi ulkonäköään ja pukeutui kauhtanoihin. Hän voi huonosti.

  Vanha viisaus: Rakastettu nainen ei vanhene.

  Joissain kulttuureissa ei ole tasa-arvoa, vaan naiset etsivät miehestä elättäjää. He pyrkivät bisnesmäisesti miellyttämään miehiä ulkonäöllään ja käytöksellään saadakseen mahdollisimman hyvän saaliin. Todellisilla tunteilla ei ole tekemistä asian kanssa.
  Usein näissä kulttuureissa miehet ovat väkivaltaisia ja alkoholisoituneita ja kohtelevat naisia huonosti. Naisilla ei kuitenkaan ole valinnanvaraa.

  Jos olet jokseenkin raitis etkä taipuvainen väkivaltaan, ja lompakon paksuus on riittävä, voit löytää tätä kautta itsellesi mieleisen puolison.

 • Kyltääonniintätätaas sanoo:

  Se, että nainen muuttuu mieheksi on kokemukseni mukaan osittain seurausta miehen käytöksestä naista kohtaan. Tämä taas on kulttuurisidonnainen aihe. Suomessa naiset tekevät ”miesten” hommia aika paljon. Käytöstapojen suhteen naisille ei usein avata ovea tai kanneta laukkuja kuten monessa muussa maassa. Nainen saakoon itse avata oven, vaikka käsissä olisi kiloittain kauppatavaraa ja itse kantaa multasäkit autoon. Herkkien tunteiden osoittaminen myös usein mielletään typeräksi eukkojen touhuiksi ja menkkojen aikaan mies saattaa lähinnä ivata naisen mielenmuutoksia kun monessa maassa mies kantaa suklaata kotiin. Suomessa myös ollaan siinä mielessä juntteja, että muiden läsnäollessa ei paljoa kuherrella ja joitakin miehiä jopa hävettää jos nainen haluaa painautua miestään vasten ja pitää kädestä. Saattaapa vielä kuulla miehen kavereiden tokaisseen tämän olevan tossun alla.

  Joten tässä kohden voi kysyä, kuinka paljon naista enää huvittaa olla suhteen nainen siinä mielessä mitä kirjoittaja tuottaa toivetta. Suhde on kahdenkauppa ja kyllä, nalkuttaminen on hanurista, mutta silloin asiaa tulee pohtia kumppanin kanssa yhdessä. Mikä nalkutuksen takana on ja mitä tehdä asialle. Jos nainen hoitaa kotona enemmän kuin mies ja käy töissä, ei ole ihme jos itseostettu lohtusuklaa maistuu ja päälle mahtuu enää kulahtaneet pieruverkkarit. Tämähän kertoo, ettei nainen itsekään ole tyytyväinen. Mene ja halaa naistasi ja sano, että rakastat häntä. Kehu häntä ja ole herrasmies. Eiköhän se nalkutuskin siihen lopu. Jos ei lopu, muuta ulkomaille ja katso pariudutko onnellisesti etelän kaunottaren kanssa.

 • Yennifer sanoo:

  Sinuna lähestyisin asiaa siitä näkökulmasta, että miten minä voin auttaa sen sijaan että mikset sä…

  Jos puoliso itsekin kokee asian ongelmana, niin voi yhdessä miettiä miten sitä ratkaista. Jo se voi motivoida, jos sanot että huolehdit lapsista ja ruoanlaitosta ja kotitöistä joka tiistai, että puoliso pääsee harrastukseen kerta viikko, jos puolisolle se lähteminen on ongelma. Tai että päätätte yhdessä harrastaa jotain. Me käydään puolison kanssa pelaamassa squashia. Ei siksi että molemmat tykkäsi lajista, en ollut ikinä itse pelannut, mutta se oli puolisolle laji jota halusi pelata, mä haluan vain yhteistä aikaa ja tekemistä kahdestaan ilman lapsia kerran viikossa, yhdessä se on hauskaa kuitenkin.

  Tsemppaus, kannustaminen ja kehut toimii myös hyvinä motivaattoreina.

  Puoliso osti mulle syntymäpäivälahjaksi hemmottelupäivän: kokovartalohierontaa ja manikyyri-pedikyyrin, kun olin haaveillut sellaisesta päivästä ääneen. Ja kehui jälkikäteen että iho tuntui pehmeältä, joten se innosti pitämään yllä rasvausta niin, että se pysyy pehmeänä. Nyt lakkaan kynsiäkin useammin, kun muistui mieleen kuinka nätiltä ne voi näyttää.

  Kyse on siis mahdollistamisesta, kannustamisesta ja lopputuloksen huomioimisesta.

  Jos ajattelet itseäsi: jos arjen kuormitus olisi niin suurta, ettei olisi energiaa lähteä treenaamaan, puoliso vielä päälle vastahakoinen että onko sun nyt just pakko lähteä tai lapset vinkuisi että miten monta minuuttia oot poissa ja soittelisi perään että koska tuuuuut, etkä saisi mitään palautetta edistymisestä niin siinä on jo aika monta motivaation tappajaa. Käännä yksi asia toisinpäin, niin vaikuttaa jo motivaatioon, käännä kaikki niin ne tukee sitä.

 • Tara sanoo:

  Ehkäpä aloittaisin keskustelulla, arjen haaveet. Ottaisit selvää mitä vaimosi haluaa, auttaisit häntä saavuttamaan sen.
  Josko vaimosi on ylirasittunut omasta työstään, kotitöistä, lasten asioista huolehtimisesta.
  Miten voisit osallistua tähän kaikkeen enemmän, helpottaa hänen taakkaansa. Ehkäpä vaimosi joutuu järjestämään perheessä päiväkoti-/kouluasiat, harrastukset, hammaslääkärit, läksyt, huolehtimaan laskujen maksut, kaupassa käynnit ym yksin.
  Kauppaostokset netistä kotiinkuljetuksella, siivooja viikon välein kotiin, korjaaja hoitelemaan rempallaan olevat asiat, lapset siivoamaan jälkensä. Kun kaikki osallistuvat, kaikilla on kivaa, kaikilla on aikaa myös itselleen.
  Vaimolla pitää olla aikaa ulkoiluun tms ilman että joutuu potemaan huonoa omatuntoa.

 • Sukupolvelta sukupolvelle sanoo:

  Ihmetellyt et miks Suomessa on niin paljon näitä mieslapsia ja satun olemaan kiinnostunut Suomen maatalous historiasta ja
  yhtä kirjaa lukiessani totesin et tässä tainnut käydä niin että ennen työt jaettiin miesten ja naisten hommiin, mutta tuli sota ja naiset joutui tekemään naisten sekä miesten hommat ja sodassa miehet vaan teki mitä käskettiin, ei tarvinnut ajatella yhtään mitään kaikki ajattelu tehtiin puolestasi ja sitten harvat palasi kotiin ja nekin traumatisoituneita ja/tai haavoittuineina jolloin naiset joutui edelleen hoitamaan myös miesten hommat ja todennäköisesti ajattelemaan heidän puolestaan, sekä sit kaupan päälle veteraanit hakkasivat pojistaan itsevarmuuden pois ja nämä kaikki paskat periytyi eteenpäin pojille sekä tytöille:
  Naisen kuuluu hoitaa kaikki työt ja miehen vaan lepuuttaa pikku pähkinäänsä
  …puhumattakaan sit siitä et työmäärä on vaan lisääntynyt (wilmat, lasten harrastuset, työssäkäynti, puhelimet jne. jne.) et ei ihme jos moni nykyään saa sit buroutinkin 🥴🫠

 • Miesvaimo sanoo:

  Minä itse sanoin aina että minusta ei tuollaista kuvaamaasi nalkuttaja vaimoa ikinä tule ja vaihdoinkin sitä mukaan ”miestä” kun yksi toisen perään suomalainen mies paljastui ajan kanssa aina mieslapseksi. Ja pysyin silloin aina kauniina, hyvä kroppaisena, olin iloinnen ja onnellinen.

  Mutta nykyään olen sellaisessa ansassa itsekkin kahden lapsen ja mieslapsi perheessä. Nalkutan, olen miesvaimo, en ole enään hyvä kroppainen, naamani on stressi ryppyinen. Tämäkin muutos vain kahdessa vuodessa.

  Harkitsen eroamista, mutta lasten takia en ole tehnyt sitä liikettä. Käymme pariterapiassa, se auttaa vähän mutta teillä suomalaisilta miehiltä puuttuu jokin osa aivoista että ette auta kotona, ellei siitä joudu sanomaan 10kertaa (eli muuttuu kolmannen jälkeen nalkuttamiseksi), ette ota vastuuta asioista vaan annatte vaimon tehdä koska hän tekee sen kuitenkin jos vaan jätät sen tekemättä.

  Ainoa asia mikä on vähän auttanut kaikkeen;
  Lakkasin pesemässä hänen ja esiteinin pyykkiään, korjaa miehen ja esiteinin tavarat siivous päivänä jätesäkkiin ja heitän säkit pihalle ja/tai laitan post-it lappuja (tavaran siihen jättäneen nimellä) tavaroihin jotka ei siihen paikalle kuulu ja siivoan vain omat sotkut plus yleis siivous, sekä olen jemmannut astiaston ja ostanut kirpparilta kaikille omat yhdet lautaset ja mukit jotka pestään itse ruuan jälkeen jotta minun ei tarvitse joka päivä pyöritellä astia vuorta tiskikoneen ja kaapin väliä.
  Tämän esimerkin kerroin että ymmärrät että näin ”tyhmiä”/radikaaleja muutoksia minun on ollut tehdä jotta en olisi koko ajan niin huono tuulinen. On heti vähemmän stressiä, olen rennompi ja on painokin lähtenyt taas vähän laskemaan, eikä tarvitse nalkuttaa.. ainakaan niin monesta asiasta.

  Vielä kun mies ottaisi lapsista enemmän vastuuta (kyllä hoitaa lapsia mutta vastuulla tarkoitan mm. milloin lapsi/lapset syö, nukkuu, mitä pitää pukea milloinkin, koulu/neuvola menot, jne asiat) olisi se merkki MIEHESTÄ ei mieslapsesta ja olisi minulla aikaa olla NAINEN ja laittautua ja käydä salilla jne.

  Eli vastaus: MUUTU IHAN HEMMETISTI mieslapsesta MIEHEKSI ja ota vastuu omista teoistasi ja tekemättä jättämisistäsi!! tai EROA niin elämä hänellä paranee kun on yksi ”lapsi” vähemmän hoidettavana.
  …ja sori siis on loppujen lopuksi väärin verrata näitä miehiä lapsiin kun lapsistakin on enemmän apua kuin ”mieslapsista”

  • Nimetön sanoo:

   Hyvä trollaus. Kaikki kliseet tuossa mukana.

   • Nimetön sanoo:

    Ihan tosiasia! Suomalaisista miehistä on kasvatettu mököttäviä ja viinapäissään akkojaan hakkaavia paskoja. On poikkeuksiakin, mutta ymmärrän tämän tekstin kirjoittajaa.

 • Nimetön sanoo:

  Kommentit kuvaavat aika hyvin miten ajatellaan. Syytä ei nähdä koskaan itsessä. Sanonta mies on sika kun lähtee mutta naisen lähtiessä kyse on huonosta suhteesta ja miehestä pitää kommenttien perusteella hyvin paikkansa. Kaksinaismoralismi elää ja voi hyvin.

 • Jätä se sanoo:

  Eroaisin. Miesnaisesi ansaitsee parempaa. Voit itsekin ilolla seurata, kun hän erosta toivuttuaan voi jälleen kukoistaa ilman noin pinnallista, itsekästä ja ikävää ”kumppania”. Kyllä, se vieraiden naisten käytös, jota julkisesti rannalla todistat on juuri sitä, mitä myös yksityisesti tapahtuu ja kykenet tekemään realistisen arvion. Tietysti hyvävartaloiset ihmiset ovat aina ystävällisempiä ja olemassa oikeastaan vain sinua varten. Voin mieluusti tulostaa eropaperit, jätä se!

 • Herttainen Hertta sanoo:

  Kuten moni muukin kommentoija, mietin sitä, onko miesnaisella aikaa harrastaa liikuntaa ja aikaa ja rahaa pitää ulkonäöstään huolta? En hyväksy nalkutusta, mutta onko aihetta? Kun itse elää taloudessa, jossa teinit eivät saa laitettua vessapaperihylsyn tilalle uutta rullaa vieressä olevasta pussista ja keittiön pöydän pyyhkiminen on ylivoimaista, antaisin kyllä miesnaiselle vielä mahdollisuuden. Vertailu Etelä- ja Itä-Euroopan naisiin on epäreilu, jopa Saksassa perheellisten naisten ansiotyössä käyminen on harvinaisempaa kuin Suomessa. Ja kyllähän se näkyy, kun ei ole kahta työmaata hoidettavana.

 • Jassoo sanoo:

  Saan kyllä kiinni mitä kirjoittaja ajaa takaa. Itse pyrin nimenomaan välttelemään sitä tanttautumista harrastamalla liikuntaa ja pitämällä huolta terveydestäni. Kuitenkin isoin asia, jolla sen tantaksi muuttumisen estää, on oma asenne itseä kohtaan!
  Enkä ymmärrä miksi miehen pitäisi kustantaa kampaajia tms. Itse teen kahta työtä, olen äiti ja silti kieltäydyn tantaksi muuttumisesta.

  Tsemppiä!

 • Kiityivaan nuija sanoo:

  Missä s*nan välissää ehtisi itseään laittaa ja millä rahalla? Sinä et tee kotitöitä ulko-oven sisäpuolella, kuljet yksin riennoissa, minä olen kotona aina, hoidan lapdet, kodin jne.

 • väsynyt äiti sanoo:

  Onko vaimollasi omaa aikaa ja rahaa? Tilaa kotiinne viikko siivous ja Järjestä viikossa hänelle omaa aikaa, pari vapaa iltaa jolloin sinä, hoidat lapset, ruoan, pyykit, kodin arkiaskareet. osta joululahjaksi kuntosali/jooga kortti vaimollesi. Lahjakortti kampaajalle, kosmetologille ja stylistin muuttumisleikkiin. Kokeile lähettää vaimosi hemmottelulomalle kylpylään johon kuuluu kampaaja, kosmetologi, meikkausopastusta, lahjakortti vaatekauppaan sis stylistin palvelut, jossa neuvotaan uusia pukeutumisvinkkejä.
  Hanki lastenhoitaja ja varaa teille kahdelle hotelliyö.
  Suomalaiset naiset käyvät töissä, hoitavat kodin, lapset ja väsyvät. Aika ei riitä kaikkeen ja viimeiseksi jää oma hyvinvointi. Ero on toki yksi ratkaisu, vuoroviikko vanhempana vaimollasikin on ehkä taas aikaa urheilla ja huolehtia vain itsestään ja omasta ulkonäöstä.

  • EiJaksaPerusJyystöä sanoo:

   Sanoisin, että Ota Lopputili! Tekisit varmasti palveluksen myös vaimollesi. Seksittömyydessä voi syy olla myös sinun puolellasi. Ehkä et anna naisellesi sitä, mitä hän kaipaa sillä alueella. Miehelle, joka ei enää tyydytä vaimoaan, käy usein noin. Lopputilin ottaminen olisi varmasti hyväksi vaimollesi, hänkin alkaisi taas loistaa.