Sisältövaroitus: tekstissä on väkivallan kuvausta.

”Parin viikon päästä minusta tulee sinkku, yksinhuoltaja. 35-vuotiaana mun pitää rakentaa kaikki alusta, itseäni myöden.

Joulukuun ekalla viikolla on muutto. Ostin jo joulukuusen, lapset tarvii turvallisen kodin ja joulun tänäkin vuonna. Lahjoja ei oo varaa ostaa, kaikki puuttuu paistinpannua ja lastaa myöten. Lapsista vanhin ymmärtää ehkä, että tämä on paras lahja minkä mä niille voin antaa: päihteettömän kodin.

Viime jouluna ukko oli pihalla koko viikon, puuhasteli omissa oloissaan, pöhnäsenä, tokkuraisena, ei omana itsenään. Ei ollut eka kerta, mistä lie lapsuudesta kumpus tapa saada jouluaattona känni. Väsyttävää.

Mä joskus mietin että mitä mä oon tehnyt väärin. Niin välittävästä miehestä, ihan huippuisästä, tuli ihminen jota mä en enää tunne. Ihminen jota mä pelkään.

Kohta mä oon vapaa tästä. Kerroin sen sillekin. Mä lopetan pelkäämisen. Se ihmetteli, että miten mä sen aijon lopettaa. Se kertoin kuinka mun kasvot viilellään auki, että kukaan ei enää katso mua. Pari päivää myöhemmin, kun se oli vähän enemmän tolkuissaan, mä muistutin tästä keskustelusta, muistutin että sun poika katsoo mua.

Niin paljon mustelmia ja ylivaltaa. Musta tuntuu rätiltä. Lukemattomia tappouhkauksia, henkistä ja fyysistä pieksemistä.

nainen luolassa
Kuva Andrei Lazarev, ylin kuva Marten Newhall.

Meille uuteen kotiin ei tule vieraita, kellonajasta riippumatta. Siellä ei osteta kamaa, ei myydä, kukkaa, piriä, pillereitä. Ei piikitetä. Täällä se on arkea.

Joskus musta tuntuu siltä että mun koti on raiskattu. Tai mun elämä? Siinä on monta kohtaa menny aika helvetisti pieleen. Mutta mä selviän tästä ja oon kohta onnellinen.”

Nimim. Sen narkkarin muija

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Älä jää yksin!

– Akuutissa hätätilanteessa soita 112!

– Turvakotien yhteystiedot löytyvät täältä.

Nollalinja p. 080 005 005 auttaa väkivaltaa ja sen uhkaa kokeneita. Puhelu on maksuton, voit soittaa milloin tahansa, eikä puhelusta jää jälkeä puhelinlaskuun.

– Huumeidenkäyttäjien läheiset saavat apua kunnallisista päihdehoitoyksiköistä, yksityiseltä sektorilta sekä järjestöjen tuottamina palveluina. Listan avuntarjoajista löydät täältä.

– Vertaistuki saman kokeneilta auttaa tutkitusti. Et ole ainoa vastaavassa tilanteessa.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 4 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

4 vastausta artikkeliin “”Mieheni on narkkari, joten minun on pakko ottaa lapset ja lähteä””

 • Nimetön sanoo:

  Lähin itse samanlaisesta suhteesta ja elämä kyllä on nyt elämisen arvosta.ja on saanut ystävät takaisin joiden tuki on kultaakin kalliimpaa..

 • Nimetön sanoo:

  Miksi jäädä tollaseen elämään hetkeksikään?missä on ollut sossut kun kerrsnkin heitä oikeasti tarvitaan?

 • -J sanoo:

  Itse koin saman. Elämä siinä oli täyttä helvettiä.
  Itse en antanut tilanteen mennä kovin pitkälle, heitin miehen ulos kun poika oli 2viikkoa vanha. Päätös oli todella vaikea, mutta en halunnut että poika joutuu ikinä kärsimään siitä elämästä. Turvasin poikani elämän ja kodin sillä päätöksellä. Nyt jälkeenpäin katsoen, päätös oli elämäni parhain päätös.
  Silloin olin täysin samassa tilanteessa, kun jutun kirjoittaja. Elämä ja koti oli kuvainnollisesti palasina, olin rikki. Ei meinannut voimavarat riittää siihen kaikkeen. Mutta oli parempi aloittaa turvallinen elämä vastasyntyneen vauvan kanssa yksin kuin jäädä narkkarin kanssa hajottamaan kaiken.
  Kyllä kaikesta selviää, ennemmin tai myöhemmin. 💪

 • S sanoo:

  Teet oikein! Annat itsellesi ja lapsillesi turvallisen kodin. Toivon sinulle voimaa. Pyydä viranomaisilta apua, jos uskot, että miehesi voisi muuton jälkeen ahdistella sinua ja lapsiasi. Äläkä muuton jälkeen mene enää vanhaan asuntoon tai tapaa miestäsi yksin. Jos jotain pitää vielä selvittää tai hakea, laita joku läheinen tai ystävä asialle.