Tiedätkö sen tunteen, kun vauva LOPULTAKIN nukahtaa, ja sitten varpaasi naksahtaa tai keittiössä tippuu lusikka lattialle ja se oli sitten siinä. Lasket paniikissa sekunteja ennen kuin parku alkaa, ja sen jälkeen lasket minuutteja, että milloinkas se vauva saisi uudelleen unen päästä kiinni…27, 28, 29…42, 43, 44…

Vauvan herättämiseen tuntuu joskus riittävän pelkkä ajatus. Se, että mietit ”voi kun se nyt nukkuisi…” niin vauva kuulee tämän ja pinnasängystä kuuluu raivokas VÄÄÄÄ!

Myös nämä herättävät vauvan AINA:

– Asennon muutos. Varsinkin huonosti nukkuvan vauvan vanhemmista tulisi mestarivarkaita, joita ei toimintaelokuvissa nähtävät lasersädehälyttimet pidättelisi hetkeäkään. Vanhempi oppii vääntäytymään vähintään kolmelle mutkalle yhtäaikaisesti ja hiiviskelemään täysin äänettömästi, jotta saisi vauvan kiepautettua sylistä sänkyyn nukkumaan. Esimerkiksi imettäessä vauva nukahtaa helposti syliin ja tajuaa HETI jos yrität hivuttaa hänet nukkumaan itsekseen. Jos taas vauva on nukahtanut viereen, ja siitä pitäisi päästä pois edes vessaan, joutuu harkitsemaan erittäin tarkkaan sitä, kannattaako riskiä vauvan heräämisestä ottaa. Vai vaikka ennemmin pissata housuun!

– Naksahdukset ja poksahdukset. Jos onnistut ujuttamaan vauvan sänkyynsä ilman että hän herää, eiköhän siinä käy niin että jotain kropassasi naksahtaa! Tiedäthän, polvesta, selästä, varpaasta tai kyynärpäästä kuuluu POKS! tai tiedä vaikka omasta päästä kuuluisi pimahdus, sama se, lopputulos on taattu: vauva herää!

– Paineaallot. Tai mitä ne nyt ovatkaan, heikot häivähdykset ilmavirrassa tai jokin aisti, joka kertoo että jokin liikkuu lähelläsi. Vauvat ovat mestareita huomaamaan sen. Voit irrota vauvasta ilman että hän herää, voit liikkua täysin äänettömästi – mutta se ei riitä! Ilman liikahdus paljastaa vauvalle, että aiot poistua ja hän herää!


Kuva Shutterstock, ylin kuva Echo Grid.

– Lattian narahdus. HA HAA! Luulitko pääseväsi pakoon?! Ei onnistu, lattia paljastaa vauvalle että olet liikkumassa kauemmas! Vaikka kuinka opettelisit varomaan narahtavaa kohtaa, joskus astut siihen kuitenkin. Kohta voi myös vaihtaa paikkaa kun säät ja ilmankosteus muuttuvat… Paras vaihtoehto lienee se, että opettelet kiipimään pitkin seiniä ja ovenkarmeja.

– Oven sulkeminen. Haluat tietysti sulkea oven, jotta voit liikkua muualla asunnossa ja esimerkiksi hengittää ilman, että vauva herää!! VIRHE. Ovi joko narisee tai pamahtaa, tai kahvasta kuuluu naksahdus. Se ei tosiaan jää vauvan tarkoilta korvilta huomaamatta!

– Ovikello. Kukaan ei enää nykyään tule ilmoittamatta vierailulle, mutta just silloin kun olet saanut vauvan nukkumaan ja on tärkeää, että hän pysyy unessa, eiköhän joku ilmesty pimpottelemaan oven taakse. AARGH!!

– Kissa. Jos vauva nukkuu, kissa saa hepulin. Hepulin aikana tiputetaan jotain, avataan ovi, oksennetaan karvapalloja tai sännätään riehumaan sinne, missä vauva nukkuu. Totta kai. Ei siunaaman rauhaa täällä!

– Puhelin. Jäikö puhelimeen äänet päälle?! Auts, auts, auts! Pahinta on, että ei voi muuta kuin itseään syyttää.

– Valo. Pienikin siivu valoa jostain, ja eiköhän vauva ole tikkana hereillä! Kun vauva suostuu nukkumaan vain säkkipimeässä, ratkaisu tosiaan on säkki. Nimittäin ikkunoihin teipatut jätesäkit. Toivon mukaan kukaan ei tee lasua sillä perusteella, että missä ihmeen huumeluolassa noilla oikein on vauva…

– Äitiys. Kuinkakohan monta kertaa vauva on herännyt siihen, että on täytynyt hiippailla takaisin tarkistamaan, että hengittäähän vauva varmasti? Tai ihailemaan, että voi mahoton kuinka suloinen vauveli onkaan! Ja siihen, että nukkuva suloisuus on ikuistettava noin 50 valokuvaan joka ikinen päivä…

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia