Tiedätkö, mikä joulussa on kamalinta? No tietysti se, että joutuu sietämään kaikenlaisia hyypiöitä – ja yleensä niille hyypiöille on vieläpä sukua!!

Törmäätkö näihin tyyppeihin omassa joulunvietossasi? Ehkä saat kerättyä koko sarjan 😉 Tai jopa löydät itsesi listalta…

Tuputtaja

Tuputtajan mielestä nyt syödään kun on kerran joulu! Siinä ei allergiat tai ruokavaliot paljoa paina, kun tuputtaja pääsee tarjoamaan kokkailujaan. Jos kieltäydyt, olet tuputtajan mielestä ankea ja ikävä tyyppi, joten ei auta muuta kuin tunkea kurkusta alas viidettä joulutorttua sinne kolmen kuivakakun palan, kymmenen konvehdin ja kahden puurolautasellisen päälle. Anna mennä vaan, kyllä jouluna saa syödä!

Mököttäjä

Hän ei ollut ekana jonossa kun joulumieltä jaettiin, jos oli jonossa ollenkaan! Hetken kestää elämä ja sekin synkkä ja ikävä, toteaa mököttäjä eikä todellakaan rupea mihinkään jouluriehaan nyt.

Perinteiden vaalija

Perinteiden vaalija kunnioittaa varsinkin omia tapojaan. Hänellä saattaa mennä kristilliset, kaupalliset ja pakanalliset perinteet iloisesti sekaisin, mutta tärkeintä on se että joulu vietetään kuten on aina ennenkin tehty. Perinteiden vaalija järkyttyy syvästi, jos joulukala tarjotaankin sushina tai joulutorttuun pistetään suolainen täyte. Herran tähden ei!

Lahjamaanikko

Lahjamaanikko rakastaa lahjoja. Siis RAKASTAA! Hän ostaa niitä ilolla ja hän ostaa niitä paljon, ja hänellä on sinulle lahja, halusit sitä tai et!!

Musikantti

Musikantille joulu ei tule ilman joululauluja, joita me alammekin kaikki nyt yhdessä laulamaan! Älä seiso tuppisuuna siinä, eikö sinulla ole lainkaan joulumieltä!

Koristekahjo

Luulitko, että on olemassa riittävä määrä joulukoristeita? No ei ole, jos koristekahjolta kysytään! Niitä on kuusessa, niitä on pöydällä, niitä on ovessa, niitä on ikkunalla, niitä on lattialla ja niitä todennäköisesti roikkuu koristekahjossa itsessään.

Marttyyri

Marttyyri on joulun klassikkohahmo, joka kiertää ympäri kotia ja kenties kyliäkin raatamassa, koska jonkunhan se on pakko nämäkin hommat tehdä vaikka ei siitä mitään kiitosta saa!!! Kukaan ei ole vaatinut marttyyria nypläämään käsin uusia jouluverhoja ja tekemään itse lehtitaikinaa, mutta marttyyri tekee ja itkee, kun joutuu hoitamaan kaiken yksin.

Laihduttelija

Oli arki tai pyhä, laihduttelija laihduttaa. Hän avaa jouluaterialla omat muovirasiansa ja kaivaa sieltä tarkkaan punnitut annokset kanaa ja täysjyväriisiä tai kenties hyväksyy lautaselleen hiukan herneitä ja lipeäkalaa. Ei joulukiloja tänne kiitos!

Utelija

Utelija on jouluvieraisille parkkeerannut sukulainen, joka tunkee nokkansa joka asiaan. Jokos sulla on mies? Joskos te kihloissa olette? Mitenkäs sen perheenlisäyksen kanssa? Ai siellä lopetit, potkutko sinä sait? Et kuulemma ole käynyt äitiäs kattomassa, mikset? Tänne sitten muutitte, eikö teillä riittäneet rahat siihen edelliseen asuntoon? Miksikäs teillä meni sukset ristiin, eikö seksi toiminut vai pettikö se sinua?

Kierrättäjä

Edes jouluna ei pidä antautua kerskakulutukselle ja materialismille! Kierrättäjä on huovuttanut joulukoristeet lemmikkinsä karvoista ja omista hiuksistaan. Lahjaksi hän antaa viime jouluna itse lahjaksi saamiaan konvehtirasioita – parasta ennen -päiväys on pelkkä ehdotus! Lahjat on tietenkin kääritty vanhaan sanomalehteen.

Rauhallista joulun odotusta ja pitkää pinnaa itse kullekin säädylle – yritetään kestää toistemme outouksia!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Löytyvätkö nämä tyypit sinunkin joulunvietostasi?”

  • Listanlisäys sanoo:

    Hyvä lista. Tähän voisi lisätä vielä sen tahdittoman, joka ei välitä muiden tunteista. Joulu ei ole hänelle sitä rauhan aikaa vaan paras hetki kertoa mikä kenessäkin on vialla ja konflikti on taattu.

  • Onneks joulu on vaan kerran vuodessa. sanoo:

    Onneks ei oo hyypiöitä,kinkku lyödään keskelle pöytää ja Saarioisten äidit on tehnyt laatikot meille.Ne jotka tulee meille tuo lisukkeet tullessaan mitä haluavat syödä olemassa olevien lisäksi.Lahjoja VAIN lapsille.