Koliikki on odottavien ja tuoreiden vanhempien pahimpia pelkoja. Kauheinta on tietysti pelko siitä, että lapselle kävisi jotain, mutta koliikki tulee pian perässä.

Erityisen ikävän asiasta tekee se, että koliikkia ei pystytä kunnolla hoitamaan. Monenlaisia vaihtoehtoja on keinuista vyöhyketerapiaan, mutta eri asia sitten on, että mikä oikeasti auttaa. Vai auttaako mikään.

Uuden tutkimuksen mukaan on mahdollista, että nyt on löytynyt oikeasti auttava keino.

Ylin kuva Jordan Whitt.

Maitohappobakteeri Lactobacillus reuteri (L. reuteri) vähensi tutkimuksessa rintaruokittujen koliikkivauvojen itkua 50% kolmessa viikossa. Toisessa tutkimuksessa sen teho ei vakuuttanut, mutta asiantuntijoiden mukaan se on toistaiseksi lupaavin hoito koliikkiin.

Pediatrics-julkaisussa julkaistussa artikkelissa ehdottikin, että probiootteja suositeltaisiin koliikista kärsiville vauvoille.

Uusimmassa tutkimuksessa selvitetiin probioottien vaikutusta nimenomaan rintaruokittuihin vauvoihin, joten sen pohjalta ei voida sanoa onko maitohappobakteereista apua silloin, kun vauvaa ruokitaan äidinmaidon korvikkeella.

Runsaasti itkevän vauvan itkun syy pitää pyrkiä selvittämään lääkärillä, jotta itkun aiheuttaja voidaan hoitaa. Jos itkulle ei kuitenkaan löydy mitään selvää syytä, voi kokeilla koliikkiin mahdollisesti auttavia hoitoja.

Asiantuntijan mukaan koliikin hoitoon käytettävä annostus on vauvalle viisi tippaa probioottivalmistetta päivässä kolmen viikon ajan. Suomessakin on myynnissä Lactobacillus reuteria sisältäviä tippoja.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia