Tämä on kaupallinen yhteistyö OP Vakuutuksen kanssa.

Yksi kysymys: onko teillä kotivakuutus? Ajatteletko, ettet tarvitse sitä tai ettei se mitään kumminkaan korvaa? Virhe – lue tämä tosi kertomus elävästä perhe-elämästä:

Tässä Huonon Äidin lukijan lähettämässä omassa kokemuksessa sai kiittää sekä itseään että sitä OP Vakuutuksen vakuutusmyyjää, joka oli muistuttanut, että kotivakuutus kannattaa välillä päivittää. Kirjoittajalta meinasi jo mennä joulu ihan pilalle, mutta onneksi vakuutusyhtiö auttoi ja kaikesta selvittiin:

”Kolmevuotias poikamme oli saanut päähänpiston: tunkea lelujaan vessanpönttöön. En tiedä vetikö hän pöntön, vai miten lelut päätyivät putkistoon. Joka tapauksessa lelut olivat jääneet jumiin viemäriin, ja lopulta aiheuttivat tukoksen.

Kuten tavallista, otin ihanan kuuman 20 minuuttisen aamusuihkun. Suihkukoppi oli hieman korkeammalla kuin muu lattia, joten en suihkutellessa huomannut lavuaarin vieressä olleesta lattiakaivosta noussutta vettä. Mutta muistan aina sen näyn kun avasin suihkukopin oven..!

Kylpyhuoneen lattia lillui vedessä! Huusin miestäni. Normaalisti hän olisi vain mumissut jotain lakanoiden välistä, mutta tällä kertaa hän kuuli paniikin äänestäni ja juoksi salamana paikalle! Kuulin hänen ihmettelevän matkalla luokseni, vettä kun oli myös eteisessä ja olohuoneessa. Vedimme mieheni kanssa kaikki pyyhkeet kaapista lattialle ja yritimme saada vettä pois. Vettä oli kuitenkin niin paljon, että se oli epätoivoinen yritys.

Soitimme huoltoyhtiölle ja alle vartin päästä oli huoltomies paikalla, vaikka kello ei ollut vielä edes seitsemää aamulla. Mieheni jäi selvittämään asiaa huoltomiehen kanssa ja minä lähdin käyttämään koiraa lenkillä. Ensin soitin töihin, että tulen myöhässä, sitten (tietenkin) äidilleni. Siinä koiraa pissattaessa tilanne alkoi valkenemaan minulle. Vettä oli paljon, ja se tarkoittaisi sitä, että meidän pitäisi muuttaa pois. Mutta minne?

Joulukin oli tulossa! Missä viettäisimme joulun? Olin juuri edellisenä päivänä laittanut pojan kanssa meille joulua kotiin. Oltiin vaihdettu jouluverhot ja laitettu tonttujakin ikkunoihin… Miksi juuri nyt? Miksi juuri meidän asunto?

Myöhemmin samana päivänä soitin vakuutusyhtiöön.Asiakaspalvelija otti tapauksemme heti hoitaakseen. Olin aivan varma, että tämä kävisi meille kalliiksi, mutta olimmekin päivittäneet kotivakuutuksen puoli vuotta aikaisemmin parempaan. Kiitos sille vakuutusmyyjälle! Kannattaa ehdottomasti välillä tarkistaa, että kotivakuutus on ajan tasalla ja tarpeeksi laaja! Vakuutus korvaisi meille sijaisasunnon, ja vakuutusyhtiö myös etsisi meille sen asunnon! Olin positiivisesti yllättynyt, koska olin jo varautunut hoitamaan kaiken itse.

Samana päivänä meille tarjottiin kalustettua asuntoa. Emme kuitenkaan ottaneet sitä vastaan, koska viiden kilometrin matka pojan päiväkodille tuntui turhan pitkältä. Varsinkin kun olimme jo jonkin aikaa sitten luopuneet rattaista, ja kotikaupungissamme ei ole kovin toimivaa julkista liikennettä. Asiakaspalvelija lupasi etsiä meille jotain muuta.

Seuraavana päivänä asiakaspalvelija soitti ja kertoi, että pääsisimme muuttamaan hotelliin, ja voisimme muuttaa sinne heti. Se oli loistava vaihtoehto, sillä päiväkotiin eikä töihin oli lyhyt matka hotellilta. Kotimme haisi kostealle, joten halusimme päästä sieltä äkkiä pois. 

Aloimme töiden jälkeen pakkailemaan tavaroita ja siirtelemään huonekaluja tulevan remontin tieltä pois. Odottelimme hissiä rappukäytävässä koko perhe, kun paikalle ilmestyi tuohtunut naapurin
rouva. Hänellä oli punainen ympyrän muotoinen muovipala kädessä. ”Tämä se tukki viemärin!” hän heilutti muovin palaa kädessään. ”Taitaa olla teidän!”. Katsoimme miehen kanssa toisiamme ihmeissämme ja totesimme, ettemme koskaan ole tuollaista nähtykään, mutta poikamme huusi iloisena: ”Se on mun, se on mun!” Totesin, että poika taitaa nyt höpötellä ja tungin hänet hissiin sisälle.

Menin vielä illasta hakemaan lisää tavaraa hotellille. Kävin pojan huoneesta hakemassa sinne unohtuneen unikaverin, ja silloin huomasin samanlaisen muovinpalan kuin naapurin rouvan kädessä oli ollut. Sitten tajusin sen! Muovinpalahan oli poikani liikennevalolelusta!

 

Hotellissa majailimme noin kaksi kuukautta. Aluksi se oli hienoa, mutta aika äkkiä sitä alkoi kaipaamaan omaan kotiin. Onneksi kuitenkin oli paikka jossa asua! Sinä aikana tuli kaupunkimme noutoruuat tutuiksi ja vyötäröllekin kertyi muutama ylimääräinen kilo…

Kun pääsimme kotiin, oli aika hassu fiilis mennä helmikuussa jouluverhojen ja tonttujen keskelle. Meidät toivotti tervetulleeksi kuollut joulukukka. Vielä pitkään hotellissa asumisen jälkeen poikamme kysyi aina hotellin ohi mentäessä: ”Milloin mennään taas hotelliin asumaan?”.

Rauhallisia, nukuttuja öitä saati rentoja aamuhetkiä kotivakuutus ei valitettavasti takaa, mutta kyllä se kummasti helpottaa, kun tietää että vahingon sattuessa saa sekä korvauksia että apua asioiden järjestämiseen. OP-kotivakuutuksen saat hankittua vaikka nyt samantien verkosta, ja pystyt myös vertailemaan eri vaihtoehtoja laskurilla. Fiksuinta tietysti on vakuuttaa koti lattiasta kattoon. Elämässä kun sattuu ja tapahtuu!

PS. Tunnetko jo OP Vahinkoapu -palvelun? Se on hakukone, jonne syötät sinulle sattuneen vahingon (esim. matkapuhelimen näyttö rikki, lapsi sairastui, tulin kipeäksi matkoilla) ja Vahinkoapu neuvoo, mitä teet seuraavaksi. Vahingon sattuessa OP Vahinkoapu on käden ulottuvilla ja käynnissä 24/7. Vahinkoavusta löydät avun tilanteeseen kuin tilanteeseen!

Pääkuva: Shutterstock, muut kuvat kirjoittajan kotialbumista

Tämä on kaupallinen yhteistyö OP Vakuutuksen kanssa.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia