Perinteisesti jääkiekon pelaamista ja katsomista pidetään miesten juttuna, mutta sehän ei nykyään enää pidä paikkansa. Nykyään saa naisetkin tehdä mitä lystää, ja monille meistä parasta rentoutumista on seurata urheilua telkkarista, esimerkiksi vaikka jääkiekkoa.

Vaikka kiinnostus lajiin lähti ehkä ihkun Teemu Selänteen seuraamisesta kouluaikoina, enää ei voi väittää että pelejä seurattaisiin vain siksi, että päästäisiin tiiraamaan mieskomeutta. Käyhän sekin syystä joillekin, mutta oikeasti esimerkiksi jääkiekko-otteluissa on muuta paljon koukuttavampaa! Nopeatempoinen peli vie helposti mennessään kokemattomammankin katsojan, ja sitä saattaa nopeasti olla – niin, lätkässä!

Suomalaisillehan jääkiekko on rakas laji, mutta usein silti ajatellaan että ”kun Suomi pelaa lätkää, se iskee joka jätkään”. Oikeasti iso osa pelejä seuraavista on naisia, ja naiset ovat ihan yhtä täysverisiä lätkäfaneja kuin miehetkin. Eivät tosiaankaan pelkästään lapsiaan treeneihin kuljettavia hokimutseja tai tanssityttöjä.

Jääkiekon katsomisessa on kyllä se etu, että koska monet miehet tykkäävät katsoa sitä itse, he ymmärtävät kun käskee olla hiljaa pelin aikana! Ihan eri juttu kuin silloin, kun yrittää katsoa jotain romanttista komediaa tai vastaavaa, mitä pidetään naisten juttuna. Lapsille joutuu kyllä välillä huutamaan, että nyt hiljaa, antakaa äidin katsoa peliä!! Lisäksi sitä joutuu karjumaan telkkarille, että älkää nyt tunaroiko siellä ja herranjestas mitä tässä käy!!!

Toisin kuin sekä lapsille että telkkarille huutamisesta voisi päätellä, oikeasti kiekon seuraaminen käy mindfullnessista. Ei siinä paljoa työmurheet paina, kun keskittyy peliin täysillä! Nopeatempoista lajia on pakko seurata koko ajan, eikä sillä tavalla että samalla vähän siivoilee ja järjestelee, eli peliä katsoessa saa ihan oikeasti ottaa rennosti. Tai siis rennosti ja rennosti…sillä oikeastaan jääkiekko-ottelun seuraaminen käy suorastaan treenistä! Kun peliin oikein eläytyy, niin kyllä siinä syke nousee ja hiki tulee!!

Jos on saanut sellaisen kumppanin, joka tykkää seurata urheilua, on jääkiekon katsominen mukavaa yhteistä aikaa. Mikäli siippaa ei kiinnosta peli, niin voihan hänet houkutella siihen viereen seuraksi kuitenkin – kunhan hän vaan tajuaa olla häiritsemättä!

Nyt erityisesti kannattaa asettautua sohvalle mukavasti, sillä on nimittäin sellainen tilanne, että 2017–18 pelikauden Stanley Cupin voitosta pelataan justiinsa. Mestaruus ratkaistaan Vegas Golden Knightsin ja Washington Capitalsin välillä. Suomalaisista mukana Vegasin keskushyökkääjä Erik Haula, ja hän on finaalisarjan ainoa suomalaispelaaja. Finaalisarjan ensimmäinen ottelu pelataan maanantain ja tiistain välisenä yönä. Niille, jotka eivät pelejä vielä seuraa, kerrottakoon että Stanley Cup on yksi jääkiekon arvostetuimmista palkintopokaaleista, joka myönnetään vuosittain jääkiekkoliiga NHL:n pudotuspelien voittajajoukkueelle. Erik Haula taas on suomalainen jääkiekkoilija, joka pelaa NHL-joukkue Vegas Golden Knightsissa. Eli jos et vielä ole lätkäfani, niin nyt on erinomainen hetki tutustua peliin!

Mistäs tätä NHL:ää sitten näkee? No Viasatin kanavilta ja Viaplaysta, joten pystyt katsomaan ottelua melkein missä tahansa.

Tässä vielä finaalisarjan otteluohjelma:

1. finaali Vegas–Washington ti 29.5. klo 03

2. finaali Vegas–Washington to 31.5. klo 03

3. finaali Washington–Vegas su 3.6. klo 03

4. finaali Washington–Vegas ti 5.6. klo 03

*5. finaali Vegas–Washington pe 8.6. klo 03

*6. finaali Washington–Vegas ma 11.6. klo 03

*7. finaali Vegas–Washington to 14.6. klo 03

*Tarvittaessa

Ja koska sä haluut nähdä nämä ottelut, kommentoi vaikka Hyvä Suomi asiaankuuluvasti tai mitä haluat ja voit voittaa 1 kk ilmaiseksi Viaplayta!!

PS. Tämä on kaupallinen yhteistyö Viasatin kanssa.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 5 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

5 vastausta artikkeliin “Lapset hiljaa, äiti katsoo lätkää!”

 • Sanna sanoo:

  Erik Haula rules

 • Petra sanoo:

  Nämä olis pakko nähdä! Kello kolmen pelit ovat jo perinne!

 • Maikkeli sanoo:

  Hyvä Suomi 🇫🇮 🏒 ja hyvä Vegas 🏒😎🏒

 • Sirppa sanoo:

  Totta joka sana! Seuraan enemmän liigaa ja mm-kisoja(kaikki ikäluokat) mutta kieltämättä vegasin yllättävä pääsy finaaliin aiheutti sen että alkoi kiinnostamaan myös nhl yhä enemmän😊 parasta on kun viereltä löytyy mies jonka kanssa pelien katsominen on hyvää yhteistä viihdettä, voi myös jakaa suuria tunteita, niin ilon kuin pettymyksenkin. Nyt 7v tytärkin on innostunut seuraamaan pelejä, koko perheen juttu siis!

 • Kiero sanoo:

  Jess!