Huono Äiti sai avautumisen mummolta:

”Hallelujah, lakon takia pääsin minäkin huono mummo hoitamaan ihania poikani lapsia. Meillä on ollut miniän kanssa todella outo suhde, minusta tuntuu, että hän välttelee minua ja haluaa pitää minuun etäisyyttä. En koskaan ilmaannu kutsumatta, en arvostele, olen koko ajan kieli keskellä suuta ja minusta tuntuu, että minä vain liukenen pois poikani ja lastenlasteni elämästä. Poikani tekee, mitä vaimo haluaa ja vaimo haluaa olla etäinen eikä hänellä ole mitään suhdetta omiin vanhempiinsa eikä sisaruksiinsa. JATKUU ALLA …

Miniäni on vegaani ja kerran vahingossa tarjosin hänelle ei-vegaanista viiniä. Kyllä olin sotkenut etiketit ja siitäkös raivo sitten repesi. En tehnyt sitä tahallani, mutta sain siitä rajut syytökset. Myös lapsenlapseni ovat vegaaneja ja minun lahjani ja ruokatarjontani on aina erityisen tarkkailun alla.

Mutta siunattu lakko! Sain kokonaisen päivän hoitaa lapsenlapsia. Miniä oli tehnyt ruoat etukäteen ja niiden päällä oli post it-laput kuin en nyt puhetta uskoisi, mutta sain olla lasten kanssa. Lapset todella nauttivat mummonsa kanssa olemisesta. 

Nyt kysynkin teiltä, että osaatteko antaa vinkkiä, miten saisin enemmän viettää aikaa lastenlasten kanssa tästä lähtien? Maksamalla poikani ja miniän viikonloppulomille vai onko muuta konstia?”

Nimim. Ilmeisen huono mummo sitten

 

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 15 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

15 vastausta artikkeliin “Lakon takia miniälle kelpasi ei-vegaani huono mummo”

 • Lohikärmes sanoo:

  Jotenkin jäi tunne, että nyt jää jotain kertomatta. Liian syytön on tilanteeseen mummo.

 • Mikä näitä mummoja vaivaa? sanoo:

  Kyllä näitä itseriittoisia mummuja riittää, kun minä haluan ja minulla on ikävä ja kuinka kurja se miniä on… sinulla ei ole mitään oikeutta näihin lapsiin ja selkeästi olet ollut sen verta välinpitämätön lapsenlapsiesi elämästä että onnistuit olemaan epäkunnioittava miniääsi kohtaan. Vaikka sinä et vegaaniutta ymmärrä ja ei sen puoleen kiinnostakaan niin miniällesi tämä on todella tärkeä asia, jos et tätä pysty kunnioittamaan niin on parempi olla tuppautumatta. Jotenkin tuli selkeä mielikuva mitä ikäluokkaa tämä mummu edustaa…

  • Susa vm 1984. sanoo:

   Mummo kuulostaa noiden ajatuksiensa perusteella ihanalta lapsenlapsiaan rakastavalta ja huom! tervejärkiseltä. Maailmaa ei kannata yrittää pelastaa kaikenlaisilla ruuan kanssa kikkailuilla Suomalaisille on annettu mahdollisuus elää täydellistä elämää myös monipuolisilla ruoka-aineilla. Ei joutavilla minä olen se ja se syöjä Eri asia jos keliaakikko tai muu todellinen allergia ihmisellä. Mutta jotkut miniöitten vastaukset saa varmasti normaalien tasapainoisten anoppien huokasemaan:varjelit Luoja sentäs kauheilta miniöiltä.

   • Liisukka sanoo:

    Samaa mieltä, Mummo kuulostaa noiden ajatuksiensa perusteella ihanalta lapsenlapsiaan rakastavalta, mutta silti olen itsekin kasvissyöjä eläinten hyvinvointia ajatellen 💗

 • Anonyymi sanoo:

  Miten ihmeessä viini voi olla vegaanille epäsopivaa? Onko silloin lannoitteessa ollut kananmunankuoria?
  Lapsille vegaaniruoan syöttäminen on verrattavissa väkivaltaan. Veganismi eikä mikään muukaan ismi tule pelastamaan ketään.

  Ai niin. Vinkkiä hankalaan miniään. Hän varsinaisesti ei tule muuttumaan ja on poikasi valinta, joten ole käytettävissä ja pyydä lapsia joko luoksesi tai tarjoa pariskunta-aikaa eli hoidat kun menevät kaksin johonkin. Perheen sääntöjä tulee kunnioittaa eli joudut kestämään sen veganismin jatkossakin. Voimia ja tsemppiä!

  • Hohhoijaa sanoo:

   Viini ei ole automaattisesti vegaanista. Kirkastuksessa käytetään eläinperäisiä ainesosia.

 • Hmmmh sanoo:

  Halveksuva asenteesi häntä kohtaan näkyy valitettavasti. Miksi muuten mainita niin monta kertaa vegaani? Marttyyrin aseman ottaminen ei myöskään auta. Ehkä he eivät tarvitse hoitoapua, mutta voisithan kysyä (ellet ole jo kysynyt), että voisivatko lapset tulla teille kylään ja kertoisit, että se toisi sinulle paljon iloa ja onnea. Ilman mitään sarvia ja hampaita.

 • Nimetön sanoo:

  Mitä jos hyväksyisit miniäsi sellaisena kun hän on, kaikkine puutteineen. Ehkä hänkin sitten hyväksyisi sinut. Varmaa se ei ole, mutta kannattaa yrittää.
  Koeta olla ärsyyntymättä hänen säännöistään. Niille on jokin syy hänen elämässään. Kunnioita hänen toiveitaan. Hän vaistoaa, jollet hyväksy häntä. Älä syytä häntä mielessäsi, vaan yritä löytää yhteinen sävel.
  Voi olla, että yllätytte vielä molemmat.

 • Marjatta sanoo:

  Pyydät poikaasi tuomaan sinulle lapset hoitoon aina välillä, ohi miniän. Kun lapsista tulee isompia, he oma-aloitteisesti haluavat tulla sinun luoksesi. Anna miniän olla.

  • mummuvaan sanoo:

   Juuri niin. Onhan lapsilla isäkin.

  • Klaus sanoo:

   Jos mun mies veisi lapsiani tapaamaan anoppia selkäni takana, ero olisi välitön. Luottamuksen saa rikki vähemmälläkin.

   Mä en ole ikinä kieltänyt viemästä lapsia anoppilaan, ainoa vaatimus on, että lapsia ei sen täysin arvaamattomat narsistin kanssa jätetä ilman aikuisen valvontaa. Onneksi ei vie, kun ei itsekään halua äitinsä solvattavaksi.

   • Uhriviulu soi sanoo:

    Meillä myös tilanne, jossa lapset ei todellakaan mummolaan keskenään mene. Anoppi on mt-ongelmainen, 90 % ajasta uhriutuu ja manipuloi, myös lapsia. Mies kyläilköön jos lystää, lapset menee ko. paikkaan kuolleen ruumiini yli. Miehen lapsuus oli yhtä helvettiä, jota edelleen terapiassa käsitellään.

    Aloittajan kannattaa lopettaa vittuilu ja keskittyä niihin lapsenlapsiin, jos he tärkeitä olivat.

    • Klaus sanoo:

     Terapiassa mieheni myös käy lapsuuden traumoja läpi. Ja samoin tekee miehen sisko. Anoppi on ”hyvää hyvyyttään” jyrännyt lapsensa, puolisonsa, töissä ollut kiusaaja (toki oli esimiesasemassa). Heittämällä kauhein ihminen ikinä, jonka kanssa olen ikinä ollut tekemisissä. Kummallista että on jatkuvasti ihmisten kanssa riidoissa, ja aina ja jokainen kerta on syy siinä toisessa osapuolessa.

 • Nimetön sanoo:

  Varmasti helpoimmalla pääset kun maksat. Tuollaisen miniän kanssa on hankala toimia.