Vakuuttelin kovasti itselleni raskaana ollessani, ettei minusta todellakaan tulisi mitään legginseissä kotona hengailevaa mukavuudenhaluista mutsia. Että jaksaisin kyllä vetäistä farkut jalkaan, sutia ripsaria joka aamu ripsiini ja harjata hiukseni, vaikka olisin koko päivän kotona…

…tähän sopisi nyt loistavasti sellainen silmiään pyörittelevä hymiö, sillä mietitäänpä, miten olen pukeutunut viimeiset kuukaudet!

Onkohan vaatetukseni sittenkin koostunut lähinnä puklun koristamista imetystopeista ja niistä legginseistä? Joskus, jos oikein olen panostanut, olen saattanut lisätä sukkien päälle villasukat! Ai että oon ollut tyylikäs… On ne farkut toki jalkaan päätyneet, kun olen lähtenyt neuvolaan, kauppaan tai kaupungille. En sentään ole ihmisten ilmoilla legginseissä hiihdellyt. Mieli kyllä olisi tehnyt.

Heti kotiin tultuani olen mahdollisimman pian hankkiutunut farkuista eroon. Hirveän ahdistavat housut. Puristavat ja kiristävät kaikkialta. Ja nyt puhutaan äitiyshousuista. Niistä samoista, joissa kuljin töissä koko raskausajan. Ei ne silloin ahdistaneet päällä. Ihan ihme juttu!

Ai niin. Ostinhan mä uusia paitoja synnytyksen jälkeen. Joku ajatuskatkos siinäkin kävi. Iso kasa neuleita. Ei edes neuletakkeja, vaan neulepaitoja! Jos käyttäisin nyt niitä, joutuisin imettäessäni joko ottamaan paidan pois tai rullaamaan sen rintojen päälle. Kätevää… Tuolla ne kaapin perällä odottavat imetystaipaleen päättymistä.

Sitä olen myös ihmetellyt, kuinka vaikeaa suihkuun meneminen on. Ihan kuin vuorokaudestani ei löytyisi kymmentä minuuttia siihen, että peseytyisin. Huomaan miettiväni, ettei hiukset nyt niiiiin likaiset vielä ole ja siirrän suihkuun menemistä seuraavaan päivään…ja ehkä seuraavaan…

Mitä ihmettä mulle on oikein tapahtunut? Meneehän tämä vähitellen ohi? En haluaisi olla nukkavieru äiti… Jos tämä on vaan joku alitajuntainen priorisointikysymys? Että keskitän kaiken tarmoni tuohon pieneen vastuullani olevaan ihmiseen… Näin ainakin itselleni uskottelen!

Ei tämä nykyinen työnantaja tosin ole valittanut kasuaalista pukeutumisestani. Taitaa arvostaa enemmänkin lämmintä syliä ja imetystopin alta löytyviä ruokinta-automaatteja!

Nimim. Tyyli, onko se jotain syötävää?

P.S. Synnärin verkkoalkkarit ne on jokaisen trendimutsin asuste!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Kyllä, tämänkin kauden trendityyli on kuuma kotiäitilook”

  • Poppana sanoo:

    Ah, samaistun! Mäkin niin aattelin, et mä en iiiikinä missään mammaverkkareissa kuljeskele ja kuinkas kävikään. Arkipäivisin saan aika hyvin kasattua itseni ja vähän meikkaan sekä pukeudun siististi töihin, hiuksetkin pidän puhtaana. Välittömästi virka-ajan päätyttyä siistit vaatteet veks ja mahdollisimman mukavat ja kätevät roitit päälle. Niin ja niissä roiteissa kuljen siis myös viikonloput ja pakolliset kauppareissut vaikka lapsi on jo KOLME VEE! KÄÄÄÄK!