Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Se muistuttaa, että ulospäin ei näe sitä, kuka on perheväkivallan uhri – tai tekijä:

”Luin juuri todella pysäyttävän kirjan. Kirjan joka kertoo perheväkivallasta. En kuvitellut koskaan puhuvani asiasta julkisesti, mutta tämän kirjan luettuani tuli tunne että puhun. Koska niin pitäisi tehdä.

Kenestäkään kun ei voi ulospäin nähdä, onko hän lyöjä tai lyöty. Ihminen osaa peittää uskomattoman hyvin ja vakuuttavasti synkkiä asioita, jopa niiltä kaikkein läheisimmiltä ihmisiltä.

Itse olen parisuhdeväkivallan uhri. Mutta olen ollut myös lyöjä.

Minä aloin lyömään, kun rakastamani ihminen mursi sydämeni. Sen jälkeen läpsin aina kun hän teki väärin minua kohtaan. Pian aloin saada takaisin. Tönäisyjä, sitten läpsäisyjä, sitten tukistamista, sitten kuristamista. Aina riita päättyi tähän. Ja me riideltiin paljon.

Käytiin terapiassakin. Minä halusta, mies pakosta. Välillä oltiin taas onnellisia, kunnes taas ei oltu. Koin usean vuoden ajan henkistä väkivaltaa, vähättelyä, pettämistä, nöyryyttämistä. En tiedä kumpi loppujen lopuksi on pahempaa, saada iskua rakastamaltaan ihmiseltä, vai joutua rakastamansa ihmisen pettämäksi kaikilla mahdollisilla tavoilla.

Lähteminen suhteesta onkin sitten asia erikseen. Fyysisesti lähtö oli helppoa, henkisesti en ole lähtenyt vieläkään. Terapia jatkuu, itsensä löytäminen ja kunnioittaminen uudestaan etsii edelleen paikkaansa minuudessani.

Pahinta kärsimyksessäni on se, että sitä ovat joutuneet sivusta todistamaan myös pienet lapseni.


Kuva Sandy Millar.

En missään nimessä hae tällä kertomuksellani sääliä, olen sitä saanut, usein jopa silloin kun en ole sitä kaivannut. En myöskään hae tällä päivityksellä neuvoja, niitäkin olen saanut, osan rakkaudella ja osan vain tietämättömyydellä.

Halusin vain olla esimerkkinä sille, että kuka vain voi olla osallisena perheväkivaltaa. Joidenkin haavojen ei ole tarkoitus parantua ollenkaan. Minä jatkan niiden parantelua, jotka vielä joskus umpeutuvat.

Ihanaa kevään jatkoa, nautitaan valosta ja auringosta ja niistä tärkeimmistä ihmisistä.”

Nimim. Mari

Hae apua:

– Hätätilanteessa soita 112!!

– Turvakotien yhteystiedot löydät täältä. Turvakotiin voit mennä taksilla, vaikka joutuisit lähtemään ilman rahaa.

Nollalinjan puhelinpäivystys on ilmainen auttava puhelin, jonne voit soittaa mihin kellonaikaan tahansa, vuoden jokaisena päivänä. Nollalinja auttaa naisia, jotka ovat kokeneet henkistä, fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa tai väkivallan uhkaa sekä kaikkia, jotka ovat kokeneet henkistä, fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa tai väkivallan uhkaa läheisessä ihmissuhteessaan. P. 080 005 005.

Maria Akatemian Avoin linja on valtakunnallinen puhelinpäivystys naisille, jotka käyttävät tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa. Avoin linja päivystää numerossa 09 7562 2260 tiistaisin ja torstaisin klo 16-18 ja perjantaisin klo 12-14.

– Tietoa lähisuhdeväkivallasta Rikosuhripäivystyksen sivuilla.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia