Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”Iänikuinen kysymys. Paljonko voi olla exän kanssa tekemisissä.

Mieheni viettää paljon aikaa nuorimman (alakouluikäisten) lapsensa äidin kanssa. Rapujuhlia, exän synttäreitä, meidän mökillä saunomista yms. Ymmärrän, että se on lapsesta mukavaa viettää aikaa molempien vanhempiensa kanssa. Minua kaivelee se, että oli lapsi meillä tai ei, niin viestejä tulee monta päivässä tai hän pyytää käymään luonaan drinksulle ja nyt viimeisimpänä laivaristeilylle.

Ero oli haastava aikanaan. Ex-puoliso jakoi talon monta vuotta mieheni kanssa vaikka olivat eronneet, hän ei halunnut myydä oma osuuttaan pois ja olisi jatkanut perhe-elämää kulissi liitossa ilman tunteita. Mieheni lapset ovat meillä säännöllisesti viikko-viikko systeemillä. Oman exäni kanssa taas en ole juurikaan tekemisissä ja hän asuu ulkomailla. Tämä tietysti rasittaa omaa parisuhdetta, koska omat lapseni ovat koko ajan meillä ja silloin miehelläni on huono omatunto, kun on minun lasteni kanssa enemmän.

Olen mielestäni ollut avomielinen ja mieheni voi tavata lastaan myös äidin viikolla, mutta miksi ex on aina mukana ja keksii kaikkien mahdollista ohjelmaa ilman muuta perhettä, johon siis kuuluvat mieheni isommat lapset nuoruuden liitosta. Mielestä meillä on hyvä perhe ja molempiin äiteihin on hyvät välit, mutta toiseen exään tämä yhdessä reissaaminen ym juhliminen rassaa…”

Nimim. Bonusäiti

Mitä mieltä sinä olet? Olisiko juuri sinulla tarjota vinkkejä, neuvoja tai vertaistukea aloittajalle? Keskustellaan kommenteissa 👇

Artikkelikuva Thea.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 9 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

9 vastausta artikkeliin “Kuinka paljon aikaa exän kanssa on liikaa?”

 • Nimetön sanoo:

  Miehesi on peluri. Mä kyllä panisin tuollaisen pelin poikki. Tavalla tai toisella. Miehesi ei ole oikeastaan eronnut edellisestä vaimostaan ja pelaa pelejään kahden naisen kanssa. Varmaan ihan kiva tilanne miehen näkökulmasta. Miksi siedät tällaista?

  Yhteisiin lapsiin liittyvät asiat on OK. Kaikki muu ei. Jotain drinksuja ja risteilyjä. Voin lyödä vetoa, että muutakin kyllä tapahtuu…

 • Rusinat pullasta sanoo:

  Juuri näin. Mies haluaa molemmat ja varmaan nauttii siitä täysin rinnoin. Kiva tuntea olevansa haluttu! Exälle annetaan toiveita ja pidetään varalla, että mitä jos… Ei tuo ole oikein reilua teitä kumpaakaan naista kohtaan. Ja tulee mieleen, että miksi he ovat alunperin eronneet, jos viihtyvät noin hyvin keskenään? Drinksuilla kun käydään yhdessä,niin ei se varmaan liity lapseen. Vaan siihen, että on yksinkertaisesti kivaa yhdessä. Ja sitähän se parisuhde parhaimmillaan on. Ei se huuma ja kiihko kestä loputtomiin. Heillä voi tilannetta helpottaa sekin, että nyt tylsät arjen laskut jne ei enää rasita heidän suhdettaan vaan se on nyt vain hauskanpitoa. Kun sinun kanssasi hän jakaa ne tylsätkin hetket. Varmaan tuntuu siltä, että toi exä nyt tossa riippuu ja vaatii, mutta eihän kukaan voi pakottaa miestäsi tähän. Hän voisi kyllä sanoa ei kaikkeen mikä ei liity suoraan lapseen. Kannattaisi kyllä puhua asiasta.

 • 83nw sanoo:

  Samaa mieltä täällä olevien kanssa. En sietäis. En kyllä osaa neuvoa mikä olis ratkaisu..

 • Jeppis sanoo:

  Myönnä totuus. Elätte polyamorisessa suhteessa.

 • En katsois päiväkään sanoo:

  Menin sekaisin näissä mun sun ja meidän lapsissa.
  Mutta eihän tuo ole ok, etä exän kanssa risteillään ja drinksuillaan. Katuvat eroa?

 • Hannele Korpela sanoo:

  Kyllähän tuo sivullisen korvaan kuulostaa siltä, että miehesi ja hänen exänsä eivät ole täysin eronneet. Eikä se kyllä ole oikein ketään kohtaan. Miehesi siis elää lähestulkoon sinkkuelämää kanssasi ja juhlii ja risteilee exänsä kanssa. Tsori, en ymmärrä, enkä osaa neuvoa mitä tehdä. Itse en katselisi.

 • Herätys sanoo:

  Tarinastasi tulee vaikutelma että miehesi ja hänen exä ovat päättäneet että elävät kuitenkin perheenä vaikka asuvatkin eri osoitteissa ja vaikka sinä lapsiesi kanssa bonusäitinä olet uusi kumppani miehelle.
  Miten miehesi voi kärsiä huonoa omaatuntoa jos on lapsiesi kanssa enemmän joka toinen viikko jos lastensa äidin kanssa on viikko-viikko sopimus?? Kuullostaa ihan siltä että kuin yhteen olette menneet niin hän ei ole käsittänyt millaisen paketin on saanut ja että tasapuolisesti kohdellaan kaikkia vai eikö hän/exä ole hyväksynyt tilannetta ymmärtämättä että vanhaa ja uutta elämää ei voi elää samanaikaisesti kun se ei vaan toimi?? Käyttääkö hän huonoa omaatuntoa tekosyynä että voi viettää exänsä kanssa aikaa enemmän vai manipuloiko exäsi miestäsi kun ei halua päästää irti koska hänellä ei ole uutta kumppania?? Toki on hyvä että lapset kasvavat hyvin toimeentulevien erovanhempien kanssa mutta nyt pidetään kyllä niin tiukasti vielä edellisestä suhteesta kiinni että itse kyllä miettisin uutena puolisona omaa ja lasteni osaa tässä tilanteessa tarkkaan. Nähtävästi miehesi ja exäsi eivät ole päässeet irti toisistaan ja valitettavasti siinä ei sinulla ja lapsillasi ole mitään mahdollisuutta jos miehesi ei halua ottaa luonnollista välimatkaa exäänsä ja rakentaa uutta elämäänsä sinun ja lastesi kanssa toki omat lapsensa mukaan huomioiden. Lapset aina edellä ja exät on exiä.
  Nosta aihe tosiaan pöydälle ja tee selväksi miehellesi mitä ajattelet sillä suoraan sanottuna sinä ansaitset miehen jolle olet se ykkönen ja joka rakastas ja kunnioittaa sinua eikä tunne tarvetta viettää aikaa exänsä kanssa muutoin kuin lapsiin liittyvissä asioissa. Miehesi ja exäsi vellovat omassa suhteessaan niin kauan kuin sinä annat sen jatkua. Ja jos se ei muutu niin tiedätpähän ainakin että sinä tulet aina olemaan kakkonen.

 • Nimetön sanoo:

  En sietäisi. Meillä mies ja exänsä halusi viettää yhteiset joulut ja ex hyppyytti milloin milläkin palvelemisella. Totesin, että minunkin lapsillani on joulu ja mun perheen joulu ei voi pyöriä vaan miehen lapsen ympärillä. Että joko koko uusperhe ja kaikki lapset otetaan huomioon ja muukin tarpeeton hyppääminen loppuu tai meidän parisuhde loppuu. Ei kostoksi, eikä mustasukkaisuuttaan vaan ihan vain siksi, että minä en halua sellaista parisuhdetta. Ansaitsen parempaa.

  Se, ettei exää miellytetä enää jatkuvasti, ei tarkoita huonoja välejä. Voi aivan hyvin olla asialliset, ei riitaisat, mutta ei kovin läheisetkään välit. Sellaisetkin ovat hyvät välit.

 • Kaikkea ei voi saada sanoo:

  Mies haluaa syödä ja säästää kakun.
  Hänellä vaikuttaa olevan asiat mukavasti? Mites sulla?