Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Puhtaasti Kotimaista.

Kotimainen kurkku on kotimainen herkku! Kotimainen kurkku maistuu muiden maiden kurkkuja paremmalta, ja se on kasvatettu suomalaisella työllä. Kun haluat ostaa Suomessa viljeltyjä kurkkuja, tomaatteja tai muita puutarhatuotteita, pidä silmällä sirkkalehtimerkkiä! Vuosikymmeniä käytössä ollut sirkkalehtimerkki varmistaa paitsi tuotteen kotimaisuuden, myös korkean laadun: sirkkalehtimerkkiä saa käyttää vain ekstra- tai ykkösluokan tuotteissa. Lue lisää sirkkalehtimerkistä Puhtaasti kotimaisen sivuilla.

Kotimaisen kurkku maistuu monelle sellaisenaan, tai vaikka leikkisässä salaattitaiteessa, mutta tiesitkö että kurkulle varsin oiva kaveri on myös kirjolohi? Tässä resepti lohelle ja sinappiselle kurkkukastikkeelle, tietysti huippukokki Ilkka Lääverin kynästä:

Sinappikurkkua ja kirjolohta

  • 1 filee kotimaista kirjolohta
  • 1 kokonainen kotimainen kurkku
  • 2 kotimaista salottisipulia
  • 2 kotimaista valkosipulinkynttä
  • 1 puntti kotimaista kevätsipulia
  • 1 ruukku kotimaista rakuunaa
  • 200 g creme fraichea
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl dijon kokojyväsinappia
  • 1 kg kotimaista kiinteää perunaa
  • 1 ruukku kotimaista tilliä
  • oliiviöljyä
  • 50 g voita
  • suolaa, mustapippuria

Kuori perunat ja laita ne suolalla ja sokerilla maustettuun kiehuvaan veteen. Keitä perunoita n. 15 minuuttia kunnes ne ovat kypsiä. Suolaa kirjolohi. Kuumenna uuni 120 C asteeseen. Laita kirjolohi nahka ylöspäin uunivuokaan ja laita digitaalinen sisälämpömittari kalafileen paksuimpaan päähän. Laita mittari hälyttämään 42 C asteessa. Jos et omista mittaria, pidä kalaa uunissa n. 15-20 min, kunnes keskeltä painettaessa kala antaa periksi ja lohkeilee.

Kuori ja pilko kurkku kuutioiksi. Hienonna valkosipuli ja salottisipuli. Kuumenna paistinpannu ja kuullota sipuleita oliiviöljyssä hetki. Lisää kurkkukuutiot ja paista niitä myös hetki, kunnes alkavat kypsyä. Lisää joukkoon kuohukerma ja keitä voimakkaasti hetki kasaan. Mausta varovasti suolalla ja 2 rkl dijon-sinappia. Lisää pannuun creme fraiche ja hienonnettu rakuuna sekä kevätsipuli.

Ota kypsä lohi uunista ja poista nahka vetämällä. Kaada kurkkukastike lohen päälle. Kun perunat ovat kypsiä poista vesi ja lisää voi sekä hienonnettu tilli. Tarjoile.

P.S. Jos tänään syödään kalaa, niin syötäiskö huomenna kanaa? Nappaa tästä kotimaisia kasviksia hyödyntävä tomaattikana paahdetulla salaatilla!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia