Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Puhtaasti Kotimaista.

Kaunis puna, pehmeä pyöreys, mehukkuus ja maku… siinä muutama syy miksi kannattaa valita kotimainen tomaatti! Kotimaisen tomaatin tunnistaa sirkkalehtimerkistä, joka on ollut osa suomalaista ruokatuotantoa jo vuodesta 1989 lähtien. Kotimaiset Kasvikset ry:n sirkkalehtimerkki on ollut suomalaisten puutarhatuotteiden – vihannesten, marjojen, hedelmien, ruokaperunan, kukkien sekä taimistotuotteiden tuotemerkki siis jo useita vuosikymmeniä. Merkki parhaassa iässä, kuten moni muukin meistä! Kun siis haluat taatusti kotimaista, valitse sirkkalehtimerkillä kruunattu tuote!

Tomaatti yhdistetään usein pastan ja pitsan kaveriksi, mutta se sopii loistavasti myös kotimaisen broilerin kaveriksi: kotimainen tomaattibroileri paahdetulla salaatilla sopii pöytään kuin pöytään, arkena, juhlana, ruuhkavuosissa. Tällä huippukokki Ilkka Lääverin reseptillä valmistat koko perheen uuden suosikkiruoan!

Tomaattikanaa ja paahdettua salaattia

  • 600 g kotimaista broilerinpaistileikettä
  • 6 kpl kotimaisia tomaatteja
  • 1 kpl kotimaista chiliä
  • 4-6 kpl kotimaista salottisipulia
  • 4 kpl kotimaista valkosipulinkynttä
  • 140 g juustoraastetta
  • 1 ruukku kotimaista basilikaa
  • 2 kpl kotimaista Roman salaattia
  • oliiviöljyä
  • suolaa, mustapippuria

Laita uuni lämpenemään 160 C asteeseen. Kuumenna paistinpannu ja paista broilerileikkeisin väri molemmin puolin. Laita leikkeet uunivuokaan ja kypsennä uunissa n. 8 minuuttia.

Kuori salottisipulit ja leikkaa suikaleiksi. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet. Puolita chili, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi puolirenkaiksi. Kuumenna paistinpannu ja kuullota sipuleita ja chiliä
oliiviöljyssä. Leikkaa tomaatit kuutioiksi ja lisää pannulle. Anna tomaattien kypsyä kunnolla ja lisää juustoraaste. Hienonna basilika ja lisää pannulle. Kaada kastike kypsien broilerin paistileikkeiden
päälle.

Leikkaa salaateista kantaa varovasti pois ja leikkaa pitkittäin neljään osaan. Huuhtele salaatit hyvin ja kuivaa ne. Kuumenna pannu kuumaksi ja lisää tilkka oliiviöljyä. Paahda salaatteja erittäin kuumalla pannulla nopeasti leikkauspinnoilta. Ota salaatit pois pannulta ja tarjoile broilerin kanssa.

P.S. Puhtaasti kotimaisista kasviksista valmistuu helposti ja nopeasti salaattitaidetta, joka maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin!

P.P.S. Eikä unohdeta kotimaista kurkkua, joka tässä reseptissä on pohjana kirjolohen kastikkeelle!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia