Joko olet aloittanut syömisen? Vai odotteletko huomiseen sitä, että voit alkaa vetää kaksin käsin joulutorttuja, riisipuuroa, kinkkua, lanttulaatikkoa, maustekakkua, vihreitä kuulia, konvehteja, viiniä ja konjakkia?

Syöminen, ja jopa ylensyöminen, kuuluu jouluun. Eikä siinä mitään pahaa olekaan. Kyllä parina päivänä vuodessa saa syödä niin paljon kuin napa vetää, ilman turhia syyllisyydentunteita.

Mutta sekopäisesti ei joulunakaan kannata ahmia. Ihan yksinkertaisesti siksi, että siitä tulee paha olo. Muistat varmaan kyllä, jos mietit vaikka viime joulua…se viimeinen kinkkusiivu tai vihreä kuula taisi sittenkin olla liikaa, sitä miettii kun makaa sohvalla vatsansa vieressä voivottelemassa.

Mutta mitä kaikkea siitä voi seurata, jos ylensyö?

Väsymys

Jep, tiedät kyllä kuinka täydellä vatsalla ramasee niin mahdottomasti. Mitä enemmän mässää, sitä epätodennäköisemmin jaksaa mitään aktiviteetteja.

Ripuli

Jos sisään menee paljon kamaa, sitä tulee paljon myös ulos. Jouluherkkujen runsas sokerimäärä ja niiden keskenään sekoittaminen voi johtaa siihen, että vessaan tulee kiirus.

Huono olo

Tämän on kokenut jokainen, joka on syönyt reippaasti enemmän kuin olisi ollut syytä. Ahmimisesta tulee tosi huono olo.

Turvotus

Vatsa voi turvota palloksi eri ruokien takia, tai sitten pelkästään siksi, että se on tupattu niin ääriään myöten täyteen.

Levottomuus ja nukkumisvaikeudet

Täydellä vatsalla sitä kääntyilee ja vääntyilee. Nukkuminen on levotonta, närästyskin saattaa vaivata.

Ei kamalan kivoja oireita, mutta helposti vältettävissä…jos malttia riittää! Jos ei, niin sitten ei muuta kuin masut pullolleen! Ehkä kuitenkin kannattaa jättää se viimeinen santsiannos väliin!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia