Alkaa aika tavalla ärsyttämään tämä joka päiväinen etätöistä puhuminen. Etätyöt sitä ja etätyöt tätä. Oletko sattunut huomaamaan, että esimerkiksi ruokakaupat, jossa itse olen töissä, eivät voi tehdä etätöitä. Siellä minä istun jokaisena viikonpäivänä työvuoroista riippuen enkä ainakaan toistaiseksi ole sairastunut koronaan. Välillä joku yskii, välillä joku puhuu niin, että sylki lentää naamalle asti, mutta minkäs voit.

Töitä pitää tehdä, jotta voi elää. Tätä varten lapsi on päiväkodissa ja toinen lapsi koko ajan koulussa. Sylettää katsella somesta ihmisten ulinaa siitä, miten eivät aio päästää lasta kouluun, koska korona pelottaa. Kaikilla ei ole samaa mahdollisuutta valita, kannattaa katsoa välillä sen oman kuplan ulkopuolelle.”

Nimim. Kassa

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 19 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

19 vastausta artikkeliin “Jotkut meistä eivät voi tehdä etätöitä”

 • Niin sanoo:

  Minä ymmärrän, että kaikki eivät voi olla etätöissä, ymmärrän myös sen, että ne jotka ovat saattavat pelätä laittaa lapsensa kouluun, kuten myös he joiden on oltava töissä.
  Sitä en kuitenkaan ymmärrä miksi se ”valitusoikeus” pitäisi viedä keneltäkään pois? Miksi etätöissä oleva ei saisi valittaa asiasta jos se häntä pelottaa? Miksi ei saa varoa jos se on mahdollista? Pitääkö kaikkien mennä töihin, lapsien kouluun ja päiväkotiin, koska jotkut eivät voi tehdä etänä töitä?
  Kuulostaa kateudelta. Sille tielle ei kannata lähteä, aina löytyy joku jolla on asiat ”paremmin”.

 • Lähäri-mutsi sanoo:

  On muitakin ”kuplia” kuin se sun omas… Mun kuplaani kuuluu sekä-että… Mä hoidan niitä riskiryhmäläisiä kotihoidossa, mutta mun lapset ei mee kouluun eikä päiväkotiin… Mun kuuppa ei kestä sitä ajatusta, että tartuttavuuteni riski kasvaa älyttömästi 2vkon täsmätartutuksen takia. Siksi mun lapset ei mene ennen syksyä. Sitä en tiedä mikä tilanne silloin on… Sitä ei tiedä kukaan muukaan.
  Äitinä ja hoitajana tää on mun ajatus tässä ja nyt, ja teen niin kuin parhaakseni näen ja koen.

 • Mimmu sanoo:

  Ja jotkut meistä voivat kyllä tehdä etätöitä, mutta ei sitä voi työnteoksi kutsua, jos 2-vuotias vaatii huomiota 24/7. Eli on olemassa sellaisia etätöitä jotka vaativat läsnäoloa (esim. videopalavereita) ja keskittymistä, eikä yhtälö toimi, jos kotona riehuu samaan aikaan pikkulapsia.

 • 6&+2@ sanoo:

  Näin on. Minä hoidan lapsia siellä päiväkodissa, jotta me yhdessä pidettäisiin yhteiskunta pyörimässä. En ole voinut alkaa hysterisoimaan ja pelkäämään koronaa. Elämä on ihan samaa kuin ennenkin, ravintoloissa ja muissa riennoissa ei normaalistikaan olisi varaa käydä.

 • Anu sanoo:

  Komppaan täysin! Lisäksi ihmiset purkavat tällä hetkellä pahaa oloaan kassatyöntekijöihin valittamalla vääränlaisesta kassalla olevasta käsidesistä, turvapleksit ovat huonosti sijoitettuja, miksi pitää laittaa rahat alustalle kun myyjillä on hanskat. Toinen suuttuu kun seuraavan ostoksia otetaan viereiselle väylälle, toinen taas siitä kun on hidasta. Toivotan voimia jokaiselle asiakaspalvelutyössä olevalle ja teiltä muilta toivon ymmärrystä ja kauniita sanoja näille, kenellä ei ole muuta vaihtoehtoa kun olla töissä.

 • Hoitsu sanoo:

  Minä olen hoitoalalla enkä saa tehdä etätöitä. Hoidan ihmisiä lähietäisyydellä heidän omissa kodeissaan ja kuljen päivän aikana monella julkisella kulkuvälineellä. Olen riskiryhmää ja korona pelottaa niin, että olen joka päivä tosi uupunut. En myöskään haluaisi kantaa koronaa kotiin lapsilleni.

 • Äiti 74 sanoo:

  Öö, en ymmärrä :O
  Koko kirjoituksen tarkoitus jää minulle epäselväksi. Onko tämä joku paha olon oksennus ja kateellisuus niitä kohtaan, jotka voivat pitää lapset kotona.

  • Hoitsu sanoo:

   En tiedä artikkelun kirjoittajan kantaa, mutta minä olen valitettavasti kateellinen niille, jotka saavat pysyä kotinsa suojissa etätöitä tehden. Töissä ja julkisissa liikennevälineissä koen pelaavani venäläistä rulettia: tarttuuko korona tänään? Koronan takia nyt kaduttaa, että valitsin hoitoalan, jota olen tehnyt 30 vuotta.

 • JustMe sanoo:

  Meillä etätöissä on kaikki toimihenkilöt syystä että vähemmällä henkilömäärällä vähennetään tartuntariskiä niiden osalta, jotka toiminnan pyörimisen kannalta ovat oleellisia. Jos yksinkin tartunta ”lattiatasolla”, homma seisahtuu kokonaan ja on kaikkien työpaikat uhattuna.

  Lapset on ollut kotona samasta syystä; mä voin pitää omani kotona, jotta ne joiden lapset on päiväkodissa ja koulussa vanhempien töiden takia, on pienemmässä riskinsä saada tartunta.

  Silti, nyt kun todettu, että yhteiskuntaa avataan jälleen, olen viemässä lapset kouluun ja päivähoitoon. Omalla työpaikalla etätyön jatkumisesta ei ole vielä tietoa, voi hyvin olla että jatketaan tällä tavalla koko kesän yli.

  En tiedä miksi koronasta on tehty automaattinen kuolemantuomio ja miksi tavallisista pulliaisista tuli yhtäkkiä isompia asiantuntijoita epidemian ja pandemian leviämisen suhteen kuin terveysviranomaisista.

  Pidettiin yliliiotteluna etätöiden tekemistä, kun ne 9 viikkoa sitten alkoi. Tehtiin niin silti, koska se oli yrityksen ohjeistus. Eristäytyminen kotiin tuntui rajulta, samoin Uudenmaan eristäminen, mutta toteltiin silti, koska sen sanottiin olevan meidän parhaaksi, ei vain MINÄ tasolla, vaan koko kansan tasolla.

  Joten nyt, kun sanotaan, ei vain MINUN lapseni tai perheeni osalta, vaan koko kansan tasolla, että rajoituksia puretaan, niin totellaan niitäkin.

  Pystyn itse tekemään päätöksiä oman hyvinvoinnin ja perheeni hyvinvoinnin eteen, mutta en koko yrityksen tai kansan puolesta, joten jos joku tekee ne puolestani, niin koen velvollisuudeksi noudattaa päätöksiä.

 • Ihmettelen vaan sanoo:

  Sama olisi todennäköisesti syksyllä edessä. Vai joku ihan rehellisesti ja sinisilmäisesti uskoo että syksyllä tämä kaikki on ohi🥴🙄 Kuplassa voi sitten elää lopun ikää ne jotka ovat alkaneet ymmärtämään että meillä on sairauksia. Sellaisia jotka vie sairaalaankin.
  Norokin muuten on melko viheliäinen. Helposti tippa letkussa sairaalassa ettei kuole nestehukkaan ym sivutuotteihin.
  Influenssan jälkitaudit ovat aika vakavia, en soisi niitä kenellekään. Sen sairastaminen voi viedä voimat pitkäksi aikaa. Perusterve joutua sairaalaan. Siksi siihen rokotukset kehitetty mutta harva sen ottaa. En tiedä miksi. Ilmeisesti se on kiva sairastaa, omien lastenkin. 🤷‍♀️

 • Aada sanoo:

  Juuri niin kuin muutkin täällä sanovat. Eikös ole parempi, että kaikki jotka pystyvät, ovat etätöissä JA pitävät lapset kotona – parempi kaikkien, myös sinun ap, kannalta. Itse olemme olleet kaikki kotona yli 10 viikkoa eli hiihtolomista alkaen. Ihan hyvin mennyt, vaikka kaksi tarhaikäistä juoksee kotona. Tehdään miehen kanssa molemmat etätöitä ja vuorotellaan, kun on kokouksia ym. Ihme vikinää joka paikassa. Kyllä tämä raskasta on kaikille, mutta ei täällä sentään sota ole. Ihan rauhassa ilman pommeja saa kotona olla ja yöt nukkua. Miettikääpä sitä.

 • Piparitassu sanoo:

  Minä voisin tehdä etätöitä, mutta työnantajani on sitä mieltä että työpaikalla on oltava läsnä. Joten lapseni on päiväkodissa.

  Minä tein jonkin aikaa etätöitä kun kulku työpaikkakunnalleni oli poliisin toimesta rajoitettua ja pyyntö pysyä kotona oli helpompi toteuttaa kuin lupalapun tulostaminen.

  Lapseni oli isovanhempiensa hoidossa. En olisi saanut tehtyä yhtään mitään poikasen juostessa ympäri asuntoa, kiljuessa, leikkiessä, vinkuessa ruokaa ja vaatiessa päästä auttamaan työnteossa. Edes jonkinlainen hoito oli parempi vaihtoehto kuin piirretyt kahdeksan tuntia päivässä. Lyhyinä päivinä yritin hetkellisesti yhdistää työntekoa ja lapsenhoitoa ja epäonnistuin täydellisesti. Neljän tunnin jälkeen tuloksena oli helvetin vihainen äiti, hyperaktiivinen kiukkupussi eikä juuri mitään tehtynä.

 • Mk sanoo:

  Kirjoittaja voisi myös katsoa sinne oman kuplansa ulkopuolelle.
  Eikö ole hyvä, että osa pystyy tekemään niitä etätöitä ja pitämään lapset kotona? Tautiriski pienenee siten myös kirjoittajalla ja kirjoittajan lapsilla.

  Mielestäni on erittäin hyvä, että ne jotka pystyy etäilemään, etäilevät. Ja jotka kykenevät, pitävät lapset poissa koulusta. Tällöin luodaan parhain mahdollinen tilanne myös heille, joiden täytyy olla työpaikalla töissä ja pitää lapset hoidossa ja koulussa.

  • Sml sanoo:

   Se vaan, kun ne etätyöläiset juoksee sitten aikaansa kuluttamassa niissä Prismoissa ja K-raudoissa… että kyllä se pienin riski kuitenkin taitaa olla koulu, päiväkoti ja pienen yhteisön työpaikat.
   Näin kärjistäen.

   • Aada sanoo:

    Mistäs niin päättelet? Me emme käy yhtään missään. Kaikki tilataan kotiin.

   • Kotihommailija sanoo:

    Eiköhän etätyöläisten aika mene töitä tehdessä, eikä kaupassa juostessa 🤔 käsittämätön ajatus että siinä olisi jotenkin aikaa juosta aikaansa kuluttamassa, kyllähän ne työt on tehtävä kotonakin.

    Itse olen pyrkinyt etätyöläisenä minimoinaan kaikki ylimääräiset visiitit julkisissa paikoissa. Kotiin tilataan paljon ja käydään asioilla kerran viikossa hoitamassa pakolliset. Lapset ovat kotona ja työt hoituu siinä samalla kun lapset pakertavat kouluhommiaan. Tämä ei ole kaikille mahdollista, mutta se on asia jolle ei voi mitään. Aivan turhaa on itkeä puolin ja toisin, siitä ei ole mitään hyötyä.

 • Yks hoitsu sanoo:

  On siinä sekin, että kun osa pitää lapset kotona niin näiden lapset, keillä ei samaa kotona olon mahdollisuutta ole, voivat käydä koulua väljemmissä luokissa turvallisemmin. Turvavälit on kouluun menijöillä helpompi pitää, kun on pienemmät ryhmät. Sitä syyllistämistä en ymmärrä, koska aina ei tosiaan ole mahdollisuutta etätyöhön.

  • Älkää viitsikö sanoo:

   Voisikohan naiset ja ihmiset yleensäkin keskittyä enemmän omiin asioihinsa? Syyllistäminen ja yleensä puuttuminen on moukkamaista. Kun et sinä voi kuitenkaan estää muita viemästä lapsiaan hoitoon ja kouluun, oli syy sitten mikä tahansa, niin voit pitää suusi kiinni. Helsingissä on jäämässä pois koulun aloituksesta vian pari prosenttia lapsista, eli nämä kovaan ääneen mölisevät koronan pelkääjät ovat siis ihan pikkuruinen vähemmistö.