Potalle opettelu, sehän ei varsinaisesti ole mitään riemukasta hommaa. Ei ainakaan opettajalle, ja ainakin alkuun opettelijakin tuntee usein epäluuloa touhua kohtaan.

Jos lapsi on päivähoidossa, koko pottatreenishowsta ei joudu vastaamaan yksin. Mutta ilmeisesti on myös mahdollista palkata joku tekemään tämä kakkahomma puolestasi.

Internetissä on nyt älähdetty siitä, että brittiäiti halusi palkata jonkun huolehtimaan lapsensa potalleopettelusta, ja hän tarjosi hommasta noin 70 dollaria tunnilta. Syynä tähän ei ollut hermojen menetys vaan se, että hänellä ja hänen puolisollaan ei työkiireiden takia ollut aikaa opettaa lastaan potalle. Tietysti voi miettiä, että jos työelämä ei tuon vertaa jousta, onkohan sitä ihan oikeissa hommissa, mutta toki maailmalla on hyvin erilaiset äitiysvapaat ja -edut kuin meillä Suomessa.

Potalleopettamisbisnes ei itse asiassa ole edes harvinaista, mutta se ei myöskään ole mitään halpaa lystiä. New Yorkissa potalleopettaja saattaa veloittaa jopa 3 000 dollaria kahdesta päivästä! Sillä summalla on tosiaan syytä maton jäädä pissaläikättömäksi ja kakan päätyä pottaan!

Se, että vanhemmat palkkaavat jonkun vastaamaan lapsen potalle opettelusta, on saanut aikaan paljon kritiikkiä. Vanhempia syytetään laiskoiksi, ja sanotaan että on vanhempien velvollisuus opettaa lapsensa käymään potalla. Mutta entä jos kotiin tulisikin isovanhempi hoitamaan samaa asiaa, jos vanhemmilla ei työn takia ole aikaa ja mahdollisuuksia? Tai entä jos tilanne on sama kuin monilla meillä Suomessa, että lapsi oppii kuivaksi pitkälti päiväkodin ansiosta, hoitajien opastamana ja ryhmän antaessa esimerkkiä? Miksi lasta ei saisi opettaa potalle kukaan muu kuin oma vanhempi?

Palkkaisitko sinä lapsellesi pottaopettajan? Kerro kommenteissa tai lähetä mielipiteesi kuivaksi opettelusta alla olevalla lomakkeella!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia