Tämä on kaupallinen yhteistyö RFSU:n kanssa.

Naiset ja karvat, naisten karvat, siinäpä aihe josta melkein kaikilla on mielipide! Usein naisten karvoista on vieraillakin ihmisillä mielipide, mutta ainoa josta tarvitsee välittää on se oma. Toki jos on puolisolla tai muilla lemmekkäillä suhteilla siunattu, niin on ihan kiva ottaa heidän makunsa mahdollisuuksien mukaan huomioon, mutta yleisille trendien ja mielipiteiden mukaan ei tarvitse sheiveriään heilauttaa.

Nykyään kun karvattomuus on muodikasta ja yleistä, kuulee paljon väitettä siitä, että naisen pitää olla karvaton silmäripsistä alaspäin tai hän ei kelpaa seksikumppaniksi. No sehän on aivan höpöpuhetta!

Ei siitä ole kovinkaan kauaa, kun tuuhea puska oli miesten (ja monien naistenkin) mielestä hyvin seksikäs. Huonon Äidin testaajan kokemusten mukaan puskalla on kiihkeä kannattajakuntansa edelleen:

Pitäkää höylistänne kiinni hyvät siskot, nyt seuraa se toinen yllätys… sillä miesten spontaanit kommentit olivat tätä luokkaa:

Sinä olet niin seksikäs!

Oletpa villi!

Huh, miten kiihottavaa!

Mitäääh?! Eikö kaikilla miehillä pitänyt olla ”hyi yök karvoja” -asenne? Heti kun innokkaiden herrojen käsittelystä päästiin, kysyttiin, että miksi se puska näin villitsee, ja saatiin vastaukseksi, että koska harvalla enää on karvoja, ne ovat eksoottisia ja kiihottavia…

(Koko puska vs posliini -jutun löydät täältä!)

Yhteen totuuteen ei siis ”puutarhanhoitoasioissakaan” kannata uskoa, ja muotikin tosiaan vaihtelee koko ajan. Sekä omaksi että kumppanin iloksi voi olla mukava kokeilla erilaisia turreja puskasta kiitoradan kautta posliiniin. Häpykarvoitus on kyllä siinä mielessä kätevä kohta testata kaikenlaista, sillä karvat kyllä kasvavat nopeasti takaisin eikä oudolta tuntuvia ”kampauksia” tarvitse kovin monelle näyttää! Toiset tykkäävät ihan omasta halusta sheivalla kaiken veks, toiset bikinin lahkeesta puskevan pöheikön, ja toiset jättävät senkin niille sijoilleen. Sama homma tietysti koskee muita karvoja: kainalokarvat voivat olla statement, täysin arkinen juttu tai sitten sellaiset hajusiepparit, että niistä on hankkiuduttava eroon jos ei ehdi ramppaamaan suihkussa kolmea kertaa päivässä…riippuu ihan ihmisestä!

Säärikarvoissakin on kaikenlaista linjaa lähtien siitä, että kahdesti vuodessa sheivataan, eli jouluksi ja juhannukseksi oli sitten tarvetta vielä tai ei, ja toiset tykkäväävät että sääret ovat aina kuin sheiverimainoksesta, jossa nainen astuu meren kuohuista kuin marmorista muovattu jumalatar ikään. Stressiä säärikarvoista ei kannata ottaa, sillä ne eivät kovin kauaksi näy, ja kyllähän nyt aikuinen nainen tajuaa että eivät ne tee kenestäkään susien kasvattaman villi-ihmisen näköistä. Jos siltä tuntuu, niin on ehkä parempi jättää sheiveri hetkeksi kesälomalle ja silitellä karvakoipiaan hyväksyvästi. Sitten kun olo on rauhoittunut voi miettiä, että mikäs olisi kiva vaihtoehto just mulle just tänään, saavatko karvat jäädä, ajellaanko vain näkyvältä alueelta vai vedetäänkö kaikki veks! Virheitä ei tässäkään voi tehdä, sillä sheivatut karvat ovat uusiutuva luonnonvara!

Toiset tykkäävät karvoista ja toiset eivät, mutta yksi asia ei jaa mielipiteitä: kukaan ei tykkää sisäänpäin kasvaneista karvoista ja punaisista näppylöistä iholla. Eikä varsinkaan bikinialueella, jossa näppylät vieläpä hankaavat ikävästi ja kutittavat niin että meinaa järki lähteä!! Sheivaaminen on kuitenkin monien mielestä paras tapa karvanpoistoon, se kun on nopea ja kätevä keino, ja sen voi tehdä kotona tai reissussa ihan omassa rauhassa. Lisäksi sheivaaminen ei vaikuta karvojen kasvuun kuten vahaaminen tai sokerointi. Nyt toki saattaa tuntua siltä, että hyvä vaan jos karvat harvenevat lopullisesti, mutta muoti muuttuu ja mieli myös. Aika moni on karvaasti katunut sitä, että 90-luvulla tuli nypittyä kulmakarvat aivan viivoiksi… On ihan mahdollista että kunnon puskaakin tulee jossain vaiheessa ikävä!

Jos haluat sheivailla karvojasi ihan säännöllisesti tai silloin tällöin, paras tulos tulee käyttämällä kunnon välineitä. Heitä tylsyneet terät pois äläkä raakaa ihoa pelkän veden tai saippuavaahdon avulla, pahimmillaan siitä seuraa tulehdus kun iho rikkoutuu näin kesäkuumalla. Karvojen ajeluun kannattaa käyttää sitä varten suunniteltuja tuotteita, varsinkin jos ajelet karvoja herkiltä ihoalueilta kuten bikinirajasta. RFSU:n Easy Shave Gel on geeli, joka pehmentää ihoa ja helpottaa sheivausta. Se on suunniteltu erityisesti häpykarvojen ajeluun, mutta sopii muillekin karvoille. Geelin luisto-ominaisuudet tekevät sheivauksesta helppoa ja hellävaraista, ja koska tuote on läpinäkyvää, näet helposti mistä olet jo ajellut. Kamomillaa sisältävä ja pH-arvoltaan oikeanlainen geeli käy vaikka naamahaiventen ajeluun – kasvaa niitä viiksiä meilläkin!

Sheivaamisen jälkeen on hyvä antaa ihon vähän rauhoittua ennen kuin siihen kohdistaa hankausta esimerkiksi pikkuhousujen reunoista. After shave -tuote ehkäisee punaisia näppylöitä ja kutinaa. Monien häpyalueen iholle ei sovi karskille miesnaamalle suunniteltu, voimakkaasti hajustettu tuote, vaan hellävaraisempi aine on turvallisempi valinta! RFSU:n Intim Cooling Balm viilentää ja vähentää ihoärsytystä ja on suunniteltu nimenomaan intiimialuielle. Voide sisältää rauhoittavaa kamomillaa sekä luhtalitukkaöljyä, jotka auttavat ihoa palautumaan, antavat miellyttävän viileän tunteen ja ehkäisevät punaisia pilkkuja.

Ärsyttäviä punaisia näppylöitä voi ehkäistä myös kuorimalla ihoa. Siihenkin kannattaa valita hellävarainen tuote, sillä herkkä iho voi mennä tujuista ja raapivista kuorintarakeista vain huonompaan kuntoon. RFSU:n Ingrown Hair Cream kuorii ihoa hedelmähappojen avulla ja auttaa siten karvoja kasvamaan oikeaan suuntaan eli ulospäin. Kyseessä on nimensä mukaisesti voide, joka jätetään iholle vaikuttamaan.

Nämä tuotteethan eivät sitten ole mitenkään sukupuolen mukaan rajattuja, että jos kotoa löytyy esimerkiksi kesäkolli, joka on kiinnostunut trimmaamaan turkkiaan, niin näitä voi ihan hyvin käyttää. Kunhan ei kumppanin kanssa jaa samaa höylää mahdollisten tulehdusten ehkäisemiseksi.

HUOM! Arvomme viidelle puskanraivaussetin eli RFSUn tuotepaketin, kommentoi tähän jotakin, vaikka pöheikkö tai mitä  nyt mieleesi juolahtaa.

Tämä on kaupallinen yhteistyö RFSU:n kanssa.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 307 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

307 vastausta artikkeliin “Joko tunnet puskanraivaajan täsmätuotteet?”