No eikö siinä käy justiinsa niin. Vanhemmilla tai toisella vanhemmalla, niin tai näin, on ollut kiva hetki, ja siitä on sitten tullut kiire jonnekin. Töihin, tyynnyttämään herännyttä lasta, siirtämään oksentavaa kissaa niin ettei yrppä päätyisi matolle. Ja liukkari jää niille sijoilleen.

Vanhempi unohtaa koko jutun, mutta koska lapsilla on pettämätön vainu tällaisten kanssa, lapsi päätyy pomppimaan sängylle tai syynäämään yöpöytää ja löytää putkilon. Kohta kaikuukin jo huuto:

ÄIITIII MITÄ ON LIUKUVOIDE?!

Tuubin kanssa tepastellaan paikalle ja kysely jatkuu. Äiti mitä tää on?

Jostain syystä siihen ei osaa reagoida. Liukkarihan on mahtava juttu, mutta mites selität sen lapselle varsinkin kun kysymys tulee ykskaks yllättäen? Ööö se on semmoista rasvaa, laitas se nyt pois kulta.

Mutta liukuvoide ei hämmennä vain silloin kun pitäisi selittää lapselle mitä se on. Jostain syystä liukkaria vähän nolostellaan. Että liukuvoiteen tarvitseminen olisi jotenkin häpeällistä.

Sellaisesta ajattelusta kannattaa hankkiutua eroon! Mikään pakko ei liukuvoidetta ole käyttää jos tuntuu siltä että ei tarvitse tai halua, mutta siitä voi olla paljon iloa, oli sitten eritystä tarvetta tai ei.

Joskus limakalvot vaan ovat kuivat, ihan itsestään, hormonien tai jännityksen takia (ekaan kertaan synnytyksen jälkeen saattaisi toivoa henkiseksi tueksi puudutetta, onneksi liukkari pelastaa!) tai joillain vaikkapa vuorokaudenajan vuoksi – limakalvot saattavat olla aamuisin kuivat mutta muulloin ei. Syitä satunnaiseen tai jatkuvaan kuivuuteen on vaikka kuinka, mutta kuivuudesta ei tarvitse kärsiä.

Joskus, varsinkin lapsiperheessä, ei ole tarpeeksi aikaa houkutella sitä luonnollista liukastetta esiin, vaan hommiin pitää päästä pikaisesti. Liukkarista on silloin paljon apua! Tosin kannattaa välillä yrittää varata aikaa sille lämmittelyllekin, kun naisen kroppa nyt vaan on sellainen että se monesti sitä kaipaa. Lämmittelyn kanssakin tietysti sopii käyttää liukastetta, vaikka Sense Me Turn Up the Heat -geeliä, joka lämmittää ja sopii niin hierontaan kuin liukuvoiteeksikin.

Kaikki paikat taas joihin saattaa haluta jotakin sisälle, eivät eritä itse liukastetta lainkaan, eli jos peppuleikit kiinnostavat niin liukkari on ihan ehdoton varuste. Samoin dildot ja vibrat ja muut vastaavat seksilelut ovat paljon mukavampia käyttää liukuvoiteen kanssa kuin ilman. Testaa jos et usko! Ja totta kai sitä on kiva läträtä kaikenlaisessa käsipelissä vaikka ihan vaan huvin vuoksi! Eihän sitä sen kummempaa syytä edes kaivata!

Jos taas miettii, että miksi ostella erikseen liukkareita, kun voi käyttää jotain muuta rasvaa tai sylkeä, niin siihenkin on hyvä syy. Liukuvoide on tehty justiinsa siihen hommaan, eli se säilyy oikeasti liukkaana (toisin kuin sylki) ja sitä on turvallista tunkea sisuksiinsa. Syljestä saa huonolla tuurilla virtsatieinfektion ja joku yöpöydältä napattu rasvapurkki voi sisältää sellaista kamaa, mistä saa hiivatulehduksen tai jotain muita ikäviä oireita. Liukuvoidepakkauksessa kerrotaan myös, että sopiiko se käytettäväksi kondomin kanssa. Joku keittiön kaapista repäisty öljy saattaa hajottaa kondomin. Kortsun kanssa toimii esimerkiksi Sense Me Magic Glide -liukkari. Se on kosteuttava perusliukuvoide 75 ml tuubissa, jonka saa kätevästi vaikka reissuun mukaan.

Liukuvoide lisää usein varsinkin naisen nautintoa, ja jos sitä haluaa vielä boostata, voi kokeilla vaikka Sense Me Oh Yes! -geeliä. Klitorikselle siveltävä geeli lisää nautintoa ja kosketusherkkyyttä. Vaikuttavat aineet ovat L-arginiini, ornitiini ja ginseng, ja se sopii niin omiin kuin jaettuihinkin nautinnon hetkiin.

Kaikkien kommentoineiden kesken arvomme liukkarituotepaketin, jonka lahjoittaa RFSU – tämän jutun kaupallinen yhteistyökumppani. Kommentoi ihan mitä vaan, vaikka, että olen tarpeessa ;).

Edit: lisätty sana kaupallinen, joka oli pudonnut pois juttua muokatessa.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 161 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

161 vastausta artikkeliin “Äiti mitä on LIUKUVOIDE?!”

 • Jukkis sanoo:

  Monikayttoista … iloa kesaan – liukasta ajokelia. 😉👣👣

 • Miu sanoo:

  Perusliukkarin rinnalle olisikin kiva kokeilla jotain muuta

 • Vauhtia sanoo:

  Mukana ehdottomasti 👍🏻

 • Mami82 sanoo:

  Mukana!

 • Yh-äiti sanoo:

  Mukana!
  Edellinen liukkari loppui joten kookosöljyllä menty nyt vähän aikaa. Kookoksen haju ei vaan miellytä 🙂

 • Panomies sanoo:

  Tuo lämmittävä oli hyvää! Voisin testailla muitakin.

 • Treeniätreeniä sanoo:

  Tuli tästä mieleen.. Meillä oli jostain syystä vibra jäänyt turhan lasten ulottuville. Oma poika ja veljen tyttö löysi sen.
  ”Mikä tää on”
  -ööö öö se on mun semmonen käsipaino
  ”Miks tää tärisee”
  -öäääää se auttaa lihaksia kasvamaan se tärinä. Antakaapa tänne se niin laitan sen kaappiin.
  ’Ei anneta, Mä haluun treenaa tällä!!”

  Jepjep. :’D

 • Kiti sanoo:

  Oi, olisi kyllä hauskaa päästä kokeilemaan noita!

 • Kopsukat sanoo:

  Vaimon kanssa olisi kiva kokeilla! T. Pienten lasten vanhemmat

 • Elna sanoo:

  Mukana ja tarpeessa😜

 • Oh yes! sanoo:

  Ei ole ollut vielä tarvetta, mutta sense me oh yes alkoi kiinnostamaan 😁

 • Kaikkea pitäö kokeilla ainakin kerran sanoo:

  Voisi kyllä ottaa kokeiluun arkeen

 • Tubbitappi sanoo:

  Nykyään on helppoa ihan cittarissa ruokaostosten lomassa napata liukkari hyllyltä! Liukari tullut tarpeeseen koska hormooniehkäisy kuivattaa paikkoja.

 • Eve sanoo:

  Meillä on käytössä kookosöljy, mutta voisihan noitakin kokeilla 😉

 • Elenna sanoo:

  Mukana arvonnassa 😄😄

 • Ripe sanoo:

  Kookosöljyllä ollaan menty tähän asti mut näitä ois kyllä kiva kokeilla 😛 😉

 • Vilijonkka sanoo:

  Mukana arvonnassa. Ihan vaan huvin vuoksi 😊😉

 • SuperMarsu sanoo:

  Just eilen ystävän kanssa vietin marketin hyllyllä melkein tunnin pohtimassa eri liukkarivaihtoehtoja. Olis kiva päästä testaamaan vaikka useampiakin miehen kanssa, eilen jäivät vielä kaupanhyllylle kun en osannut ilman häntä päättää, että mitä testattais ekaks! Yleensä kun näitä ei tarvita, mutta oishan se nyt kivaa kuitenkin, ties mihin atmosfääreihin näiden avulla pääsis 😉

 • Väsynyt äiti sanoo:

  Jep. Tarvitsee hän.

 • Kuivakka äiti-ihminen sanoo:

  😘😘