Ei ole kysymystä, johon nainen ei hakisi vastausta internetin keskustelupalstoilta tai Facebook-ryhmistä.

Ihmissuhdeneuvot nyt vielä menettelevät. Vaikka emme me Pirjo tiedä, mitä ihastuksesi tarkoitti sillä viestillä, emmekä me osaa Anne sanoa, että onko anoppisi pelkästään tyhmä vai myös ilkeä, ja Janika me emme tosiaankaan voi sanoa pettääkö sinun miehesi, ainoastaan voin sanoa että ei ainakaan minun kanssani.

Vertaistukea tarvitaan totta kai. Ja ties miltä kaikelta nettikeskustelut ovat meidät pelastaneet. Ne helpottavat yksinäisyyttä, niistä voi saada hyviä neuvoja ja ennen kaikkea niissä pääsee nauramaan yhdessä.

Mutta sitten on ne asiat jotka menevät ihan yli. Hyvät mammat (ja papat): älkää, toistan älkää nyt herranen aika hakeko terveysneuvoja nettikeskusteluista!!!

Järki käteen ja silmä käteen kun kaipaat neuvoja. Sairasta lasta ei pidä lääkitä satunnaisen nettikirjoittelijan ohjeiden perusteella. Googlaamalla löytää ihan asiatietoa, aina voi soittaa terveysneuvontaan tai jos lapsen vointi oikeasti huolestuttaa niin auto tai taksi alle ja lääkäriin!! Ammattilainen osaa kertoa mikä meininki ja miten lasta lääkitään turvallisesti. Netissä neuvoja jakelee ihan kuka tahansa ja siten neuvotkin voivat olla ihan mitä sattuu.

Ja toinen juttu on sitten tämä ruoka. Näyttääkö tämä teistä pilaantuneelta?, kuuluu kysymys. No kuvastahan sen näkee että onko ruoka pilalla vai ei!! Ja jos näkee, niin näkee sen sitten paikan päälläkin jo!

Mitä luulette onko tämä tuorepuuro vielä syötävää?

Toiset kysyvät, että kun jäi tämä makaroonilaatikko viikonloppureissun ajaksi huoneenlämpöön, että vieläköhän se on syötävää? No mitäpä luulet onko?! Mitä sinä oikein odotat vastaukseksi? Että muut mammat sanoisivat että anna mennä vaan, ei se tuossa ajassa piloille mene?

Ollaanko me nykyisin näin epävarmoja vai missä ihmeessä se vika on, että fiksut aikuiset naiset sekoilevat tällä tavalla?

Netissä on kiva keskustella, mutta ihan oikeasti, jätetään tällaiset riskialttiit terveyttä koskevat neuvot ammattilaisten annettaviksi. Ja otetaan itsekin sillä tavalla vastuuta, että ei kysellä satunnaisilta keskustelijoita ihan älyttömiä.

Nimim. Joku tolkku

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 5 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

5 vastausta artikkeliin “Järki ja silmä käteen nyt mammat!”

 • Äly hoi! sanoo:

  Siis TÄMÄ!!

  Välillä oikeasti miettii, että onko kysymys joku vitsi tai provo, niin uskomattomia kysymyksiä välillä näkee!!

  Asiantuntijaa vaativat kysymykset asiantuntijoille!

 • Leena sanoo:

  Raivostuttavimmat ruokakysymykset koskee päiväystuotteita, kun ei edelleenkään ihmiset ymmärrä eroa termeillä ”viimeinen käyttöpäivä” ja ”parasta ennen päivä”. Mikä niissä on niin vaikeaa tajuta? Selvää suomenkieltä.

  • mummuvaan sanoo:

   ”Parasta ennen” -merkinnän lisäksi pitäisi tuotteessa mainita myös viimeinen käyttöpäivä. Itse tosin en syö saati muille tarjoa ruokia, joiden ”parasta ennen” -päivä on jo mennyt.

 • Merkku sanoo:

  Kuulun moneen fb-ruokaryhmään ja usein tulee kyselyitä voiko syödä sitä ja tätä kun unohtunut hellankulmalle yöksi. Ja uskomatonta on kyllä että vastaukset on että kitaan vaan kun onhan sitä ennenkin selviydytty ihan ilman jääkaappeja …