Kun lapsi ei käyttäydy nätisti, se on äidin syy. Poikkeuksetta! Äiti ei ole viitsinyt kasvattaa lastaan kunnolla. Sellaisia nykyvanhemmat ovat, enää ei osata pitää kuria ja rajoja! Lapsilta ei uskalleta kieltää mitään ja sehän siitä seuraa, että lapset tekevät ihan mitä lystäävät.

Ajatteletko sinäkin näin, kun näet jossain lapsen joka riehuu tai meluaa? Huonosti kasvatettuja lapsia on kyllä olemassa. Mutta sitten on myös niitä lapsia, joiden vanhemmat tekevät ihan kaikkensa, mutta se ei auta. Entisaikaan ei tiedetty neurologisista ongelmista, ja erityislapsen äiti tuomitaan yhä edelleen turhan helposti. Tällaista on, kun lapsi on erityislapsi ja äiti tuntee muiden tuomitsevat katseet selässään:

” ’Mikäs teidän pojalla muka on vikana?’ ’Ei ennen vanhaan ollut mahdollisuutta tuollaiseen, töihin vain!’ ’Äidin kasvatuksen vika!’ Näitä saa kuulla joka julmetun kerta, kun erityislasten kanssa jossain liikkuu.

Jokaisella vastaantulijalla, varsinkin vanhemmalla ikäpolvella, on tapana antaa hyviä ”neuvoja” kasvatusta varten. Perheessäni on adhd:tä ja Aspergerin oireyhtymää. Adhd:tä ymmärretään paremmin, kun on vähän vilkkaita muitakin suvussa. ”He ovat vain tekeväisiä” sanotaan. Mutta Aspergeristä tokaistaankin vain ihan jotain muuta.


Ylin kuva Steven Libralon.

Ihmetellään kasvatustapaa, kun on kuulemma pidetty lasta väkisin sisällä. Nämä tokaisijat eivät huomioi sitä tutkaa, mikä erityislapsen kanssa pitää olla 24/7 pystyssä ja varsinkin julkisella paikalla liikkuessa. On seurattava kehonkieltä, on varottava eri paikkoja, on kannustettava ja kasvatettava. Lasten ja oman unenpuutteenkin takia täytyy olla varovainen, kaikki erityiset kun eivät nukahda aikaisin, vaan saavat paniikkikohtauksia tai pakko-oireita. Kuka jättää lapsensa silloin yksin? Ei väsynytkään äiti voi hylätä lasta, vaan valvottava on.

Vastaantulijat voisivat miettiä hetken ennen kuin sanovat mitään. Minulla äitinä alkaa olla teflonpinta, mutta erityislapsellani ei. Se erityinen kysyy, että ”Miks mä en voi olla normaali?”

Jos joskus miettii miltä tuntuu näiden erityisten pään sisällä, niin kysykää. Itse olen kuullut kuvailun, että se tuntuu samalta kuin kahden junaradan välissä, joissa menee junia sekunnin välein. Koittaa nyt siinä sitten keskittyä olemaan sosiaalinen ja normaali.”

Nimim. Ilmeisen huono ja väsynyt äiti…

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus alla olevalla lomakkeella. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Ilmeisesti minä olen huono äiti…”

  • thejade sanoo:

    Kenenkään ei pitäisi mennä kommentoimaan vieraille ihmisille mitään ikävää, koskaan ei tiedä mistä on oikeasti kyse! voi vaikka itsekseen päivitellä tai soittaa kaverille jos on pakko avautua 😀