Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”Miehelläni on koko seurusteluajan ollut tunteita toista kohtaan. Se toinen käy meillä säännöllisesti kylässä, laitan sille ruokaa ja yritän olla vieraskorea. Menen toiseen huoneeseen, laitan kuulokkeet korville tai lähden pois kotoa, jotta saisivat kuherrella rauhassa.

Kahdestaan ollessamme esitämme kumpikin, ettei mitään toista ole olemassa, silloin minulla on unelmieni puoliso. Esitän, etten kuule tai tiedä mitään hyvän yön toivotuksista tai minun poissaollessani soitetuista puheluista.

Miehen sukulaisten luona tunnen olevani ilmaa. Se toinen nainen herättää mielenkiintoa ja kysymyksiä. Minuun ei olla koskaan oikein tutustuttu.

Tunnen olevani perheetön ja ulkopuolinen kaikesta. Se toinen nainen vaikuttaa myös tulevaisuuden suunnitelmiin, perheen perustamiseen, perhevapaiden käyttöön, nimiin ja kummeihin. Toisaalta myös epäonnistuneet yritykset saada lasta ovat vähentäneet yhteyden kokemusta mieheeni entisestään.

Yritän keskittyä meihin ja sulkea sen toisen pois mielestäni. Ajattelen tulevaisuutta valoisasti, että se mielenkiinto toiseen vähenee ja minä vielä saan unelmieni perheen.

Todellisuudessa se toinen nainen on kaksi olemassa oloonsa syytöntä lasta. Silloin tämä kaikki edellämainittu ei olekaan enää paheksuttavaa vaan täysin sallittua ja yleisesti hyväksyttävää. Vain minun tunteeni ovat väärin. Minä olen paha, itsekäs ja lapsettomana ymmärtämätön. Minä en saa tuntea itseäni petetyksi, ulkopuoliseksi, hylätyksi. Myöskään mustasukkaisuutta, kateutta, yksinäisyyttä ja katkeruutta ei tule tuntea. ’Jätä miehesi, se ansaitsee parempaa.’ ’Lapsettomana et voi koskaan ymmärtää.’

Tällä kirjoituksella haluan kunnioittaa kaikkia lapsettomia pahoja äiti- ja isäpuolia. Sinä riität, olet arvokas ja kaikki tunteet ovat luonnollisia. Jos muutut toisen vuoksi, sinussa ei ole enää sitä mikä teki sinusta alunperin mielenkiintoisen.”

Nimim. Miumau

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 74 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

74 vastausta artikkeliin “Hurraa sinä lapseton äitipuoli”

 • Sivusta seurannut sanoo:

  Väitän vahvasti että lapsettomille MIEHILLE uusperhe on paljon helpompi rasti. Tuskin ikinä kuuna päivänä kokevat kuvatunlaisia tunteita ja tilanteita.

 • Kis sanoo:

  Ei sun tarvii kellekään exille ruokaa tehdä tai lähteä kotonasi pois! Se on sun mies exän lapset voi ollla tervetulleita. Toki on mahtavaa jos sä pystyt olla sen exän kaveri myös jolloin voitte yhdessä viettää aikaa. Ei sun tarvi sun miestä kaksin sen exän kanssa jättää. Oisko teillä keskustelu mitä odotat parisuhteelta ja mitä sun mielestä parisuhteeseen kuuluu? -keskustelu paikallaan.. pistäkää paperille molemmat omia ajatuksia mitä odotat ni tulee selvyyttä ja keskustelua aiheesta

 • Huuuuihhhuuh sanoo:

  No nyt huhhuh. Kirjoittajan kannattaa hakea apua läheisriippuvuuteensa ja äkkiä, ero tulee taatusti muuten.

 • Huhhuh sanoo:

  Monien eronneiden vanhempi-lapsisuhde on just tuollainen ihmeen kietoutunut, ettei siinä ole tilaa uusperheen toiselle vanhemmalle. Oikeasti lapsellekin tekisi hyvää olla ihan vaan perheen lapsi, ei puolison korvike tai kuninkaallinen🤷‍♀️