Vähitellen vai kertarysäyksellä? Parin viikon vai parin vuoden päästä? Kaverina vai tulevana puolisona? Mikä on oikea tapa esitellä uusi seurustelukumppani lapsille?

Tilanteet tietysti vaihtelevat, samoin kuin lapset ja seurustelusuhteetkin. Se, mikä sopii toisille, ei välttämättä käy toisille. Olennaisinta lienee se, että lapsille ollaan rehellisiä ja heidän tunteensa otetaan huomioon. Ja vaikka elämässä ei mikään ole varmaa, pitäisi pyrkiä siihen, että lapsille ei koko ajan esitellä uusia ja uusia seurustelukumppaneita.

Eronneen parin ja uudenkin parin eri osapuolten näkemys siitä, milloin lasten on hyvä tavata uusi kumppani, voi vaihdella aika paljon. Lasten tapaamista voidaan käyttää myös vakavoittamaan suhdetta tai jopa valtapelinä: katso nyt eksä, näin vakava meidän suhteemme on! Lasten etu unohtuu monilta, kun uuteen suhteeseen on niin kiire. Ehkä siksi että yksinolo pelottaa, tai sitten vaan siksi, että rakastuminen sumentaa arvostelukyvyn. Joskus taas asiat ovat hankalia järjestää muuten.

Tässä muutama kokemus siitä, miten ja milloin lapset tapasivat uuden kumppanin:

”Muutin suorilta sisään nykyisen mieheni luo, vain parien treffien jälkeen. Kiertelimme kuviota jonkin aikaa, mutta miehen lapset tietysti huomasivat sen aika pian. Ihan mutkattomasti kaikki sujui, mutta jos en olisi muuttanut pakoon väkivaltaista eksääni, olisin antanut asioille enemmän aikaa.”

”Minulla on aika tarkat periaatteet siitä, milloin uusia kumppaneita voi tavata. Alle vuoden sisään edellisestä erosta en esittelisi lapsille uutta ihmistä. Itse tapasin tosi nopeasti eron jälkeen uuden kumppanin, mutta pidättäydyimme tapaamasta toistemme lapsia. Se osoittautui oikeaksi ratkaisuksi, sillä reilun puolen vuoden jälkeen kävi ilmi, että suhde ei toiminut. Lapset säästyivät paljolta.”

 

”Ex-mieheni ei tunnu ajattelevan lasten parasta laisinkaan. Hän on esitellyt heille jo useamman tyttöystävän. Naiset vaihtuvat tiuhaan tahtiin, ja nämä naiset myös hoitavat lapsiani kun eksälläni on menoa. Hän ei edes kysy minua, lasten äitiä ja lapsille turvallista aikuista!”

”Kysyin seurustelukumppanini lapsen äidiltä etukäteen, mikä hänen näkemyksensä on siitä, että tapaisin hänen lapsensa. Jos hän olisi sanonut, että nyt on huono aika, olisin noudattanut hänen toivettaan yli seurustelukumppanini toiveen. Vähän ikävää sanoa, mutta luotan enemmän äidin kuin isän arvioon siitä, onko uuden ihmisen tapaaminen lapselle hyväksi vai ei. Miehillä on monesti hirveä kiire.”

”Minulle on suhteessa tärkeää että kumppanini tulee toimeen lasteni kanssa. Siksi en viivyttele tapaamisen suhteen. Eihän lapsille tarvitse kertoa, mikä suhteen luonne on.”

”Toistaiseksi en ole suostunut tapaamaan kenenkään lapsia, enkä ole antanut kenenkään tavata minun lapsiani. Minusta suhteesta pitää olla niin varma kuin vain voi, ennen kuin siihen kuvioon ottaa lapsia mukaan. Mutta on minulle ehdotettu että tapaisin lapset jo parien treffien jälkeen. Ei kiitos!”

Mitä mieltä sinä olet? Milloin on oikea aika, ja miten fiksu aikuinen tapaamisen järjestää? Miten te hoiditte asian? Kerro kommenteissa!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 14 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

14 vastausta artikkeliin “Milloin uuden kumppanin voi esitellä lapsille?”

 • Nelikymminen eromuija sanoo:

  Ex-miehelläni on ollut todella kiire tuoda uusia naisia lasten elämään. Ei ole eron jälkeen hetkeäkään keskittynyt siihen, että rakentaisi elämää rauhassa lasten kanssa, vaan koko ajan etsii ensiksi omaa onneaan ripustautuen uusiin naisiin. Tässä minulla ei toki mitään sanavaltaa ole, mutta harmittaa lasten puolesta.

 • Mies ja lapset sanoo:

  Olen seurustellut naisen kanssa liki vuoden, en ole esitellyt häntä lapsilleni vaikka seurustelukumppani / kaveri esitteli omansa jo 6 kk. jälkeen. En ole esitellyt, koska olen aavistuksen epävarma tulevaisuudesta hänen kanssaan. Haluan suojella näin omia lapsiani ja tytär on sanonut, ”isä esittele vasta kun olet täysin varma suhteesta”.

 • Äiti 74 sanoo:

  Eikö se ole itsestään selvää, että lasten ehdoilla mennään, en ymmärrä tuota, että lapset pitää heti esitellä. Eikö voi ensin tutustua kunnolla ja katsoa onko suhteella tulevaisuutta. Ei ole myöskään mikään pakko muuttaa yhteen heti kättelyssä.

 • Elämää tää vain on sanoo:

  Miksi ei voisi esitellä kaverina siinä kohtaa kun seurustelu alkaa? En tiedä mitä järkeä olisi seurustella kuukausia ja sitten tavata toisen lapset ja todeta että ei kiitos.
  Seurustelin pari vuotta eron jälkeen miehen kanssa, jolla on lapsia. Toinen omista lapsistani tuli hyvin toimeen heidän kanssaan, mutta toinen ei. Mies ei myöskään pitänyt toisesta lapsestani. En nähnyt tulevaisuutta tämän miehen kanssa, joten lopetin suhteen. Seuraava mies tapaai lapseni myös aika nopeasti ja hänen lapsensa tapasi meidät. Nyt 10v myöhemmin olemme naimisissa ja lapset pääosin omillaan.

 • Osaa ne exätkin puuttua sanoo:

  Meillä taas exä sai sattuman kautta tietää, että tapailin jotain. Hän kertoi lapsille ja pari kuukautta sen jälkeen ehdotti, että tapaamme, koska lapsi on utelias. No, vuosi siitä haukkui, kuinka olin tuonut miehen lasten elämään liian aikaisin. Kahdeksan vuoden jälkeen olemme edelleen yhdessä, mutta itse olisin halunnut kertoa pidemmän ajan päästä kuin kolmansien treffien jälkeen.

 • Nimetön sanoo:

  Tapasimme kumpikin toistemme lapset puolen vuoden seurustelun jälkeen. Meille se oli hyvä aika. Tuosta on nyt jo lähemmäs 10v aikaa.

 • Ajoissa karkuun sanoo:

  Älkää tavatko lapsia ollenkaan, nykyajan kersat on hirviöitä. Siinä menettää oman mielenterveyden.

 • Turhautunut sanoo:

  Itse halusin rauhassa pitkän suhteen jälkeen tutustua uuteen mieheen ja katsoa miten menee ja minkälainen suhde meille kehittyy. Vanhempani eivät ymmärtäneet tätä ja yrittivät kokoajan painostaa ja syyllistivät miksi jätän lapseni ulkopuolelle.. lasta ei kuitenkaan ”dumpattu” mihinkään vaan oli tarhassa tai isällään kun uuden miehen kanssa vietin aikaa.

 • Jaana sanoo:

  Miehelläni oli sivusuhde ja tämä suhteen nainen halusi kovasti mieheni tapaavan omat lapsensa. Mies jäi luokseni. Olisi varmaan hyvä, että seurustelukumppani olisi oikeasti eronnut edellisestä suhteestaan ennen kuin hänet esitellään lapsille.

 • Eeva sanoo:

  Täysin vastuutonta tuoda heti ja suoraan pitkäaikaisen suhteen jälkeen, lasten kotiin ja silmien alle, uutta ihmistä samaan sänkyyn äidin/isän kanssa.

  • Isovanhempi sanoo:

   Olen kanssasi sata prosenttisesti samaa mieltä. Kun uutta hellua jo viikon sisään eron jälkeen nousee vanhemman sängystä lasten läsnä ollessa, pitäisi jo osata hävetä. Ensi alkuun ei voi tietää miten pitkä suhde vai kerta pano on tiedossa. Lasten esittelyä samantein, jos millä verukkeilla, on vain ruman vanhemmuuden kaunistelua. Joku muka perustelee ”koko paketti tai ei mitään”, oikeasti sen koko paketin voi esitellä ajankin kanssa, puhua selväksi koko paketin kuulumisesta, tutustua ja nähdä miltä uusi suhde tuntuu. Epätoivoista erovanhemman touhua tuo kiirehtiminen useimmiten on.

 • Viisastunut Vanhetessa sanoo:

  Mulle on todella tärkeää se ettei lasta sekoiteta heti hetkellisen ihastuksen takia ja siksi ollaan lapsen isän kanssa sovittu, että uusi puoliso esiteltäisiin vasta sitten kun suhde on todella vakava.
  Itse aikoinaan hyppäsin muutaman tapaamisen jälkeen näkemään miehen lapsia ja nyt kun ollaan keskusteltu asiasta emme ikinä tekisi enää niin miten silloin teimme. Olemme ainoastaan voineet todeta että olemme olleet todella typeriä nuorempana vaikka yhdessäoloa on jatkunut jo yli 14 vuotta ja nuo lapset ovat täysikäistyneet ja muuttaneet pois kotoota.

 • inlööv sanoo:

  Mehän ajeltiin ekoille treffeille molemmat omien muksujen kanssa. Oma, isompi tyttöni leikitti miehen pikkupoikaa sillä aikaa kun kahviteltiin ja juteltiin.
  Surkean, narsistisen exän jälkeen minulle oli tärkeää tyttären mielipide uudesta miehestä. Ja hyvin on mennyt tähän asti.

  • Ou nou sanoo:

   Niin inlööv luultavasti, että lasten vanhemmuus ja heihin kohdistettu huomio kalpenee uuden hellun kanssa kuherrellessa. Kaikkia sitä kuuleekin. 😬🤦‍♀️