Huono Äiti sai lukijalta avautumisen:

Arvailin, tiesin ja tunsin, että jokin oli vialla avioliitossamme. Lähinnä koskien luottamusta ja sitä , että epäilin mieheni pettävän minua. Mieheni sanoi usein, että minun tulee luottaa häneen, ja pettäessään hän kyllä kertoisi siitä ensimmäiseksi minulle. Näin jälkikäteen ajateltuna, miten saatoinkin olla niin sinisilmäinen. Nyt kun olemme eronneet tuli totuus vihdoinkin julki. Hän siis petti minua. Olen vihainen ja pettynyt myös itseeni. Miksi en luottanut siihen mitä tunsin ja alitajunnassani tiesin.

Ansaitsen ihmisen johon voi luottaa ja joka ei petä. Myöhemmin olen saanut kuulla että ex mieheni on pettänyt minua jo nuorena yhdessä ollessamme. Ei tämä yllätyksenä tullut, mutta soimaan itseäni siitä että en tajunnut tätä aikaisemmin ja minulla ei ollut voimaa ja rohkeutta ottaa asioita suoraan esille, luottaa omaan intuitioon.

Nykyään olen miehen kanssa joka ei petä, johon voin luottaa. Mutta edelleen nousee karvat pystyyn ”luota minuun” pyynnöstä, sillä luotin aikaisemmin vaikka ei olisi pitänyt. Koko kakkua ei voi syödä joka suunnasta- ole suhteessa ja jos et halua olla yhden oma, ole vapaa, eroa ja elä omaa polkuasi. Älä tee sitä toisen kustannuksella. Ikinä.

Toivoisin edelleen että entinen mieheni olisi pitänyt sanansa, kertonut minulle että on pettänyt koska näin minulle lupasi, mutta aina ei toki saa sitä mitä haluaa. Edelleen saan kuulla hänen juoksuistaan meidän 20-vuoden yhteiselon ajalta ja tunnen itseni ajoittain likaiseksi siitä syystä että olen ollut kotona myös ”käytettävissä” kun samalla on ollut muitakin naisia kodin ulkopuolella, mutta olen tehnyt hyvin selväksi sen nykyiselle miehelleni että pettämistä en vain voi suvaita ja antaa anteeksi. Jätä ensin hyvästit vanhalle ennenkuin astut uuteen, ole rehellinen vaikka se olisi kuinka vaikeaa. Olen onnellinen siitä, että olen saanut tavata ihmisen joka arvostaa luottamusta ja vaalii sitä kanssani joka päivä, ja siihen että vihdoin voin luottaa.

Nimimerkki: M

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 10 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

10 vastausta artikkeliin “Petetty pyytää: jätä vanha suhde ensin”

 • Nimetön sanoo:

  Tuntuu vain että joka paikassa vain sanotaan kuinka mustasukkaisuus on missä muodossa tahansa aina sairasta kontrollointia ja se pitää hävittää perinjuurin koska ketään ei voi omistaa. Olen vain huomannut että tuollaisia lauseita käyttävät ovat niin usein itse pettäjiä.

  On kaksi täysin eri asiaa olla jatkuvasti sairaalloisen mustasukkainen kuin se että puolison käyttäytymisen muuttuessa selvästi tiettyyn suuntaan syntyy epäilyksiä ja myös aivan terveitä mustasukkaisuuden tunteita vaikka niitä ei olisi aiemmin suhteen aikana kokenut.

  Luottakaa vaistoihinne ja intuitioon. Vaatikaa rehellisyyttä. Älkää uskoko kaikkeen mitä lehdissä ja somessa yritetään meille tuputtaa.

 • Petetty sanoo:

  Tulin petetyksi viime syksynä. Mulla oli omat epäilykseni, mutta ajattelin vain olevani mustasukkainen että eihän mun mies nyt semmosta tekis. Kun pettäminen paljastui olin kiukkuinen kun syyttelin itseäni koko ajan mustasukkaisuudesta vaikka olinkin oikeassa…

 • Pettäjän ex sanoo:

  Minulla on samanlaisia kokemuksia. Joku viisas terapeutti sanoi kerran: Jos toinen haluaa salata jonkun asian, hän toimii niin, että asia ei paljastuisi. Et ole syyllinen pettämiseen, etkä siihen ettet tiennyt siitä. Pettäjä siis peittelee jälkiään, joten on tarkoituskin ettei asia paljastu. Petetty ei ole tyhmä, vaan pettäjä on epärehellinen, ehkä kiero ja ainakin itsekäs.

  Nykyään ajattelen, että on miehen oma häpeä jos pettää. Luulen kuitenkin olevani luotettavan miehen kanssa naimisissa. Ainakaan ei ole tullut tunnetta että joku asia ei täsmäisi tai miehen puheet olisi jotenkin ristiriidassa. Tiedän, että tarkkailen asioita pettäjä-miehen jälkeen tarkemmin.

  Asut ilmeisesti pienellä paikkakunnalla. Miksi ihmiset tulevat NYT kertomaan tietonsa pettämisestä?! Se on nöyryyttävää, tiedän, mutta voit kysyä miksi he eivät kertoneet asiaa silloin ja miksi he kertovat siitä nyt. Jokainen vastaa omista tekemisistään. Et ole vastuussa miehen valinnoista.

 • Justiina sanoo:

  Mulla on useampi pitkästä liitosta hiljattain eronnut perheenäitituttava, jotka saalistavat yöelämässä sänkyseuraa piittaamatta siitä, onko seuralainen vapaa vai varattu. Miehille oikein tyrkytetään, joten kyllä se pelottaa itsekin, että koska oma ukko haksahtaa helppoon houkutukseen. Missä on naisten moraali? Eikö voida keskittyä vapaisiin miehiin, kunnioittaa toisen omaa? Onhan se miehestä tietysti kiinni myös ja loppupeleissä hän se pettämiseen ihan itse on syyllinen jos näin käy, mutta onko niitä ukkomiehiä pakko piirittää?

  • Vaimo sanoo:

   Eli jos eronneet miehet (tai varatut) piirittää naisia baarissa – naiset sortuu pettämään omia miehiään? Tämähän on naisille ihan tavallista. Kyllä naiset saa seksiseuraa aina halutessaan. Miksi naiset eivät sorru, mutta miehet sortuu pettämään, jos on tilaisuus?

   On yksilöstä kiinni, miten hän toimii. Osa ei petä, vaikka olisi houkutuksia. Varmaan kaikilla on.

  • No johan! sanoo:

   Parisuhteisella on itsellä aina valta sanoa ei. Ei hänen päätöksestä voi vastuuttaa sitä kolmatta.

  • Nimetön sanoo:

   Ukkomiehillä on suu ja sillä voi sanoa ei. Pettäminen on ihan miehen oma vika.

 • Miemie sanoo:

  Ei se intuitio aina pidä paikkaansa, joskus on kyse vain epäluuloisesta ja mustasukkaisesta henkilöstä. Joka kerta kun toinen kävelee ovesta ulos, se menee pettämään.

  Sain juuri eilen tietää, että oma mieheni valehtelee minulle – ei toki ole ensimmäinen kerta, eikä kyse ole varsinaisesta pettämisestä, lähinnä ehkä sen suunnittelusta. Miehet sukukuntana on kuuluisia siitä, että ne kertoo eroaikeista vasta, kun uusi sänky on jo valmiiksi pedattuna. Muutenhan ne saattais joutua olemaan *gasp* yksin!

 • Pirjo sanoo:

  Hyvin samoja fiiliksiä. Mieheni ilmoitti yllättäen, että on löytänyt uuden naisen ja haluaa erota. Ei suostu pariterapiaan tai muuhun keskusteluum. Aikoo muuttaa suoraan tämän naisen luo, jonka hän on tuntenut jopa kuukauden verran. On siis valmis jättämään lapset ja yli 10 vuoden parisuhteen noin vaan.
  Olisin toivonut, että mies olisi rehellisesti tunnustanut pettäneensä ja suostunut keskustelemaan tilanteesta ja siitä, mikä hänet on saanut näin tekemään. Nyt syyttelee vain minua. Tuntuu uskomattomalta, että ihminen, johon luotin kuin kallioon, muuttui yhtäkkiä kuin vieraaksi. Nyt mielessä pyörii, että mitä kaikkea hän on aiempina vuosina tehnytkään, kun minä olen ollut lasten kanssa kotona ja uskonut ja luottanut.

  • Reppanamiehen ex sanoo:

   Anna miehen mennä. Uusi suhde ei tule kestämään ja mies tulee itkemään, että ottaisit hänet takaisin. Miehet ovat siinä mielessä tyhmiä, että eivät osaa antaa arvoa perheelle tai ottaa roolia siinä. Kun vaimo keskittyy lapsiin, mies menettää asemansa, eikä ehkä osaa olla isän ja miehen roolissa.

   Eron jälkeen ymmärtää perheen merkityksen, mutta se on jo myöhäistä. Puuttuuko miehiltä perhekeskeisen isän ja aviomiehen mslli?