Korona koituu hyvin harvoin lapsen tai alle 40-vuotiaan kohtaloksi, kertoo The Lancet. Lancet on yksi maailman vanhimmista ja arvossa pidetyimmistä lääketieteellisistä julkaisuista.

Tässä The Lancetin faktat:

Alle 9-vuotiaan mahdollisuus kuolla koronaan on 0.00161%.

Alle 40-vuotiaan mahdollisuus kuolla koronaan on 0.16%

Sen sijaan jos yli 80-vuotias saa koronan, hänen mahdollisuutensa kuolla virukseen on 7.8%

The Lancet muistuttaa:

”Media kiinnittää huomiomme yksittäistapauksiin, mutta analyysimme osoittaa erittäin selvästi, että vähintään 50-vuotiailla sairaalahoito on todennäköisempää kuin alle 50-vuotiailla, ja suurempi osa tapauksista on todennäköisesti kuolemaan johtavia. ”

Huonon Äidin toimintaohje koronapelosta kärsiville:

 • Rajoita Facen selailu pariin kertaan päivässä ja lopeta kokonaan väärien ihmisten ja kanavien seuraaminen

Jos kirjoittajan teksti alkaa toistuvasti näin:

Koronakriisi on ansaittu, koska……

Koronakriisi on…..

Näinä poikkeuksellisina aikoina….

Turvaväli…..

Uudenmaan sulkeminen….

Eristyksissä….

Sairaanhoitajakaverini mukaan….

Tuttu lääkäri kirjoittaa näin…..

Harkitse tarkkaan, onko sisältö todella sellaista, josta haluat lukea. 

Tässä käytännön ohjeet seuraamisen lopettamiseen:

Sivusto tai uutislähde

Kaveri

Opi lukemaan oikeita tietolähteitä

Iltapäivälehti kirjoittaa otsikkonsa ”Nyt korona osui jo kaikkein heikoimaan – vastasyntyneeseen!”, koska iltapäivälehti haluaa sinun klikkaavan otsikkoa. Tämä sama koskee myös Helsingin Sanomia, alueellisia sanomalehtiä sekä YLEn nettisivua. Se on uutiskilpailua.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on oiva lähde hyvän tiedon saamiseen. THL:n sivuilla kerrotaan näin:

Suurin osa Suomessa todetuista COVID-19-tapauksista on ollut lieviä.

Koronavirus tarttuu ihmisestä toiseen pääasiallisesti pisaratartuntana lähikontaktissa. Arkielämässä omaa tartuntariskiään voi alentaa huolehtimalla käsihygieniasta.

Suomessa varaudutaan laajempaan epidemiaan. Epidemia tulee todennäköisesti etenemään eri tahdissa eri puolilla maata. Niillä alueilla, missä on merkkejä epidemian leviämisestä, tulisi keskittyä riskiryhmien, eli iäkkäiden ja perussairaiden suojelemiseen.

Suomen sairaaloissa on hyvä valmius tutkia ja hoitaa koronavirusinfektioita eristysolosuhteissa.

Muiden maiden epidemiatilanteista ei voida vetää suoria johtopäätöksiä Suomen tilanteeseen tai sen kehittymiseen.

Samaisen THL:n influenssakatsaus:

On arvioitu, että vuosittain Euroopassa sairastuu 4–50 miljoonaa ihmistä influenssaan. Tautiin kuolee ennenaikaisesti noin 15 000–70 000 ihmistä.

Huomaa myös päätösten poliittiset perusteet

Suomi on tällä hetkellä käytännössä suljettu ja sulkemisen vaikutukset talouteen, ihmisten mielenterveyteen, lasten asemaan, perheiden ahdinkoon ja hätään ovat mittaamattomat. On selvää, että päättäjät tekevät päätöksiään myös sillä perusteella, mikä sopii heidän äänestäjäkunnalleen sekä äänestäjäikäryhmälleen. On kiistatonta, että poliittisesti näyttäisi hyvin huonolta, jos ikääntyneestä väestöstä suuri osa jäisi vaille tehohoitopaikkaa kun sairaanhoito on poliittisilla päätöksillä tätä ennen kiristetty äärimmilleen. Näissä asioissa mietitään aina myös sitä, miltä se näyttää, miltä minä näytän ja miltä minun puolueeni näyttää.

 

— Huono Äiti

Artikkelissa on 6 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

6 vastausta artikkeliin “Huippujulkaisu: lapsen mahdollisuus kuolla koronaan 0,00161%”

 • Jii sanoo:

  Kirjoitus on täyttä asiaa. Yleisin kuolinsyy tulee tämänkin taudin jälkeen olemaan tuttu ja turvallinen, mitään paniikkia herättämätön, sydän- ja verisuonitaudit, johon kuolee 35% suomalaisista. Pelätkää ihmiset, pelätkää!

  Monen kommentoijan kapeaan näkökenttään tämä ei tietysti mahdu.

 • Helsinkiläinen sanoo:

  Pohjanoteeraus Huonolta Äidiltä.

  Taas näitä, jotka väittävät, että jos joku asia on harvinaista, niin eihän se voi omalle kohdalle osua. Kyllä voi. Niin se ajatteli sekin, jonka kohdalle se osui, ja sen jälkeen katui kun ei älynnyt tehdä kaikkeaan jotta välttyisi. Ja tämän Huonon Äidin postauksen kaltaiset välinpitämättömyyttä lietsovat viestit ovat siihen syynä.

  Kyllä se lottovoittokin jollekin osuu. Oman lapsen kuoleminen koronaan on 300 kertaa todennäköisempää kuin loton päävoitto.

 • Kaisa sanoo:

  Lancet on myös julkaisu jossa aikanaan julkaistiin kuuluisa autismin ja rokotukset yhteenniputtava julkaisu josta on ollut sen jälkeen suurta haittaa ja joka on todistettu huuhaaksi. Se että artikkeli on julkaistu Lancetissa ei tee siitä totta (ei ole tarkoitus väittää että ovat huuhaa-lehti vaan että ”julkaistiin lancetissa” ei tee jostain vielä totuutta).

 • Eija sanoo:

  Olkaa hyvät ja poistakaa tämä julkaisu. En olisi ikinä uskonut, että tällaista vähättelyä näkyy tässä ryhmässä. Jos olette itse olleet paniikissa lastenne vuoksi ja nyt vasta ymmärsitte, että korona ei ole terveille lapsille vaarallinen (oma 9-vuotias poikani on tiennyt tämän jo kuukauden), olette varmasti viimeisiä Suomessa. Ja mikäli haluatte tehdä populistista politiikkaa, valitkaa jokin muu aihe kuin tämä monille hengenvaarallinen sairaus.

 • Huono Äiti sanoo:

  The Lancetin mukaan 50-59 -vuotiaan mahdollisuus kuolla koronaan on 0.595%, 60-69 -vuotiaan on 1.93% ja 70-79 -vuotiaan on 4.28%

 • Valikoivaa sanoo:

  Miten 40+? Onko kaikki lukijat alle 40? Eikö uskalleta kertoa…