Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Helsingin Kaupunginteatteri.

Ah, teatteri. Se on sitä luksusta, josta jää parhaat muistot. Kävi niin, että ”aina töissä ollut” isä ei edes muistanut milloin olisi lapset vienyt teatteriin, joten teinit ottivat ohjat omiin käsiinsä ja veivät isän nauttimaan laatuajasta ja laatuohjelmasta. Tuntuuko että teilläkin olisi tarvetta elämykselle? Joko isällä tai äidille, tai molemmilla? Ja jälkikasvulla myös? Tai kaipaisiko joku lähipiiristä irtiottoa arjesta teatterin merkissä? Luehan siis loppuun asti, sillä arvotaan teille lukijoillekin laatuviihdettä, lippukaupalla!

Esitykseksi valikoitui Tatu ja Patu Helsingissä, jossa kaikkien rakastamat Outolalaiset lastenkirjahahmot nähdään viimeinkin suurella näyttämöllä. Isää vähän epäilytti, jaksaisiko teinejä oikeasti kiinnostaa toisten mielestä hieman pienemmälle yleisölle suunnattu esitys, mutta tottakai jaksoi! Teinithän kasvoivat Tatun ja Patun seurassa, ja kaksikon seikkailuja luettiin iltasatuina isän kanssa. Aikaisemmin tutuksi oli tullut myös Tatu ja Patu elokuva, josta silloin pidettiin kovasti. Musiikkinäytelmä on siis oiva valinta myös vanhemmille Tatu ja Patu -suurfaneille.

Hyvän tunnelman aisti jo ennen teatterin alkua. Varsinkin pienimmillä teatterivierailla innostus oli käsin (ja korvin) kosketeltavaa. Esitys itsessään oli vauhdikas ja viihdyttävä. Tylsää hetkeä ei ollut eikä isukille tullut mahdollisuutta ottaa torkkuja esityksen lomassa.

Katsojat lumoavassa esityksessä päästään seuraamaan Tatun ja Patun visiittiä serkkunsa Jorin luona Helsingissä. Veljesten kera tutustutaan Helsingin ihmeisiin, kuten feissareihin ja ravintolapäivään, ja kokemuksiin on helppo samaistua, oli katsoja sitten paljasjalkainen stadilainen tai vähän kauempaa tullut ”turisti”. Vauhdikkaan kaksikon jutut saivat hymyn huulille koko porukalle. Mieleen tuli aikuisille suunnattu Fingerpori, mutta lapsille sopivana.

Helsingin Kaupunginteatteri – Tatu ja Patu Helsingissä – Kuva Tuomo Manninen

Hyvät ja mukaansa tempaavat musikaalinumerot ja taitavat näyttelijät saivat yleisön hyvin mukaan aikuisia myöten. Aikuinenkin saa tässä näytöksessä luvan olla lapsenmielinen. On taito osata ylinäytellä lapsille niin, ettei ylinäyttele omaa ylinäyttelyään. Jos tajuatte mitä tärkoitetaan? Joka tapauksessa, lapsen saati teinin huomion pitäminen on vaativa taitolaji ja siinä onnistuminen vaatii kaikkien kokonaisuuden osien onnistumista.

Tämä esitys tosiaan sopii kaikenikäisille, jopa teinitkin syttyivät ja olivat esityksen jälkeen aidosti mielissään. Kukaan ei kysynyt, että ”Miksi olimme täällä?”, ei edes isä! Ja pakko se on todeta: kyllä teatteri vain on erittäin viihdyttävää. Teatterissa on kuitenkin se täysin oma henki. Todettakoon Tatun – vai oliko se Patun? – sanoin, ”Yleisöä viihdyttävä taiteellistekninen kokonaisuus!”.

Erityisesti silmiin pistivät nokkelat ja hauskat yksityiskohdat lavastuksessa ja valaistuksessa. Helsinki tuotiin lavalle upealla ja painovoimaakin uhmaavalla tavalla, ja pyörivä lava teki myös vaikutuksen yleisöön. Lavalla nähtiin  jättimäisiä ratikoita, puluja ja jäätelöitä. Lavastuksesta vastaavat lavastaja Markus Tsokkinen ja mediataiteilija Nuutti Koskinen, ja valosuunnittelusta Petteri Heiskanen.

Helsingin Kaupunginteatteri – Tatu ja Patu Helsingissä – Kuvassa edessä Paavo Kääriäinen ja Antti Timonen – Kuva Tuomo Manninen

Tatun ja Patun rooleissa nähdään Pieni merenneito -musikaalin Lierona ja Kierona tutuksi tullut kaksikko, Antti Timonen (Tatu) ja Paavo Kääriäinen (Patu).

Näytelmän ovat käsikirjoittaneet Aino Havukainen, Sami Toivonen ja Sami Rannila, joka myös ohjaa näytelmän. Musiikin koko perheen uutuuteen on säveltänyt Kari Mäkiranta ja vauhdikkaat koreografiat on suunnitellut akateemikko Marjo Kuusela. Lippuja Tatun ja Patun Helsingin seikkailuja katsomaan pääsee varaamaan tästä.

Sitten siihen arvontaan! Eli Huono Äiti arpoo kolmelle onnekkaalle perhepaketit Tatua ja Patua katsomaan! Arvotaan kolme (3!) neljän (4!) lipun pakettia Tatu ja Patu Helsingissä -esitykseen keskiviikolle 24.11. klo 18.30. Kerro meille kommenteissa kenet sinä veisit nauttimaan illasta teatterissa, ja olet mukana! EDIT! Arvonta on arvottu ja teatteriliput voittivat Nina L., Sari M. ja Heidi H. Onnea voittajille ja kiitos kaikille osallistuneille.

Osallistumisaikaa on 31.10. klo 23:59 saakka. Arvonta suoritetaan kaikkien Huonon äidin kanavilla arvontaan osallistuneiden kesken 1.11., ja voittajiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti. Palkintoliput toimitetaan sähköpostitse, ja liput käyvät Tatu ja Patu Helsingissä -esityksen näytökseen keskiviikkona 24.11. klo 18:30. Lippuja ei voi vaihtaa muihin näytöksiin. Arvonta on arvottu ja arvontaan osallistuneet kommentit yhteystietoineen on poistettu.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “Helsingin Kaupunginteatterin Tatu ja Patu läpäisi kirkkaasti vaativimman eli teiniseulan!”