Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Perhevapaalta työelämään -hanke.

”Isät eivät ilmeisesti ole kovin usein perhevapailla, ainakin mitä voin päätellä siitä, kuinka ympäristö suhtautuu perhevapaalla olevaan mieheeni. 

Minä siis menin töihin ja lasten isä jäi lasten kanssa kotiin vuodeksi. Kerhoissa, niin sanotulla hiekkalaatikolla ja sukulaisissa häntä pidetään aivan ihmemiehenä. 

Kun olin itse aiemmin ollut samalla vapaalla, kukaan ei pitänyt minua ihmenaisena. Meillä jaetaan arki, miksi ei myös tässä kohdassa.

Moni ajattelee, että mies nimenomaan putoaa työelämästä kuin rukkanen, jos jää sieltä pois. Tai talous ei kestä. Tai ura tyssää. Mitään näistä ei ole tapahtunut. Isä voi jäädä pois ja palata työhön ihan samalla tavalla kuin äitikin. ”

Nimim. Se ihmenainen (avautuminen Huonolle Äidille)

Olit sitten isä tai äiti lasten kanssa kotona ja mietit paluuta työelämään tai vaikkapa koulunpenkille, saatat kaivata hieman sparrausapua. Joskus voi esimerkiksi tuntua että olkapäällä roikkuu työelämään paluusta pelotteleva mörkö. Ravista mörkö olkapäiltä ja tartu nyt alla olevaan ainutlaatuisen mahtavaan tilaisuuteen, joka on tarjolla ainoastaan kesäkuun loppuun asti. Se ei maksa sinulle mitään eikä sido sinua mihinkään. Kuulostaa ehkä liian hyvältä ollakseen totta, mutta totta se on!

Perhevapaalta työelämään –valmennus

Myös äitejä pelottaa joskus perhevapaan jälkeinen työhönpaluu. Pelottaa että aivoista se tärkein osa valui vauvalle raskausaikana, ja jäljelle jääneet aivosolut ovat sitoutuneet soittamaan Ryhmä Haun -tunnaria tai sen laulavan lelukoiran hoilotuksia 24/7, eikä muistissa ole mitään työnhaun kannalta tähdellisempää. Jos siis ei halua aloittaa uutta uraa lastenmusiikkialalla.

Perhevapaalta työelämään -hanke järjestää maksutonta valmennusta perhevapaalle oleville tai lasta kotona hoitaville vanhemmille. Oli sitten toiveissa se ammatin tai alan vaihto, koulutukseen hakeutuminen tai perinteisempi työhönpaluu. Valmennus on niin äideille kuin isillekin, koska vaikka perhevapaata viettävä isä voi olla monen mielestä vielä ihme, niin todellisuudessa näitä ihmeitä näkee tänä päivänä yhä enemmän.

Valmennuksissa käsitellään esimerkiksi työ- ja koulutusvaihtoehtoja, perheen ja työn yhteensovittamista sekä tarjotaan työkaluja oman osaamisen ja vahvuuksien löytämiseen yhdessä oman personal trainerin, ammattivalmentajan, kanssa. Vaikka tuntuisi että kaikki entiset opit menivät vaippojen mukana roskikseen (tai vaippojen pesuveden mukana, jos käytössä oli kestiksiä), niin ei haittaa! Yhdessä valmentajasi kanssa kaivatte esiin vahvuutesi ja etsitte niitä sinulle sopivia vaihtoehtoja.

Valmennus on luonteeltaan ohjaavaa ja kannustavaa, ja sen sisältö räätälöidään aina osallistujan taustan, toiveiden ja tavoitteiden mukaisesti. Juuri sinulle sopivimmaksi. Valmennukseen voi myös osallistua ilman aiempaa koulutustaustaa tai työkokemusta. Mukaan pääsee, olipa työsuhde odottamassa perhevapaalta paluuta tai ei. Eikä todellakaan maksa mitään!

Valmennus kestää suunnilleen kolmisen kuukautta, mutta voidaan tarvittaessa käydä tilanteesta riippuen myös hitaammin tai nopeammin. Jokainen valmennus sisältää 16 tuntia yksilöohjausta sekä 10 tuntia ryhmätapaamisia, ja aikataulu sovitaan joustavasti osallistujalle sopivaksi. Valmennukseen osallistuminen ei velvoita mihinkään, eikä se myöskään vaikuta Kelan tukiin.

Valmennuksia järjestetään Helsingissä, Turussa, Tampereella, Kuopiossa, Oulussa ja Lapin maakunnan alueella, ja valmennukseen voi tulla myös mainittujen kaupunkien lähialueilta, esimerkiksi Limingasta Oulun valmennukseen, Kangasalta Tampereelle tai vaikkapa Vantaalta Helsinkiin. Valmennuskielinä ovat suomen, ruotsin ja englannin lisäksi, venäjä, arabia, somali, sorani, kurmandzi, pohjoissaame (Lapissa), persia ja mandariinikiina.

Valmennukset ovat osa Uudenmaan ELY-keskuksen koordinoimaa Perhevapaalta työelämään -hanketta, jota rahoittaa työ- ja elinkeinoministeriö.

Kiinnostelisiko sinua tällainen mahtava tilaisuus? Täältä löydä monipuolista lisätietoa tästä maksuttomasta valmennuksesta ja voit myös käydä inspiroitumassa valmennuksen jo läpikäyneiden mielenkiintoisista tarinoista.

Ja nyt kannattaakin toimia heti, sillä ilmoittautuminen valmennukseen päättyy kesäkuun lopussa! Ilmoittautuminen on superhelppoa ja nopeaa: täytät lyhyen lomakkeen parissa minuutissa. Siinä kaikki. Henkilökohtainen valmentajasi ottaa sinuun yhteyttä noin viikon sisällä, jolloin voitte yhdessä sopia jatkoaikataulusta. Tästä sitten reippaasti ilmoittautumaan!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia