Kukapa ei haluaisi olla oman elämänsä mörkö! Onneksi se on helppoa!

Noudatat vain mahdollisimman tarkasti seuraavia ohjeita:

– Aluksi hanki mieluiten (laiska) puoliso, lapsia, lemmikkejä, töitä, luottamustehtäviä, harrastuksia, ulkonäkö- ja suorituspaineita sekä ikääntyvät vanhemmat. Parhaan tuloksen saat hankkimalla nämä kaikki ja jotain muutakin päälle, mutta yksikin asia riittää jos tajuat väsyttää itsesi sen parissa kunnolla!

– Tehokkain mörköyttäjä on useampi pieni, vaativa lapsi, joten niitä voit hankkia esim. lainaan jos et halua sitoutua omaan tai sellaista ei ole. Saat jo valmiiksi mörköytyneiltä ihmisiltä helposti heidän lapsiaan lainaan.

– Varmista, että suoritat kaiken täysii niin kauan kuin pystyt ja ehkä joku 3,5 vuotta sen päälle kun luulit olevasi siinä pisteessä että et kestä enää hetkeäkään!

– ÄLÄ pyydä apua keneltäkään niin nopeutat möröksi tulemisprosessia! Lisäbonus on olla vihainen ja katkera niille, jotka eivät auta sinua, mutta tämä sopii vain niille, jotka aikovat mörköytyä ihan tosissaan!

– Muista herätä ainakin 100 kertaa yössä, niin muutut mukavasti mörön värikseksi nopeasti ja luonteenlaatukin kehittyy mörkömäiseksi! Tässä kannattaa järjestää asiat niin, että sinä olet ainoa joka nousee kun lapset/ lemmikit/ naapurit/ hattivatit herättävät.

– Varmista unesi rauhattomuus ottamalla sänky täyteen lapsia ja lemmikkejä niin, että nukut aina jonkun kantapää suussa. Myös leluja yms. kannattaa tuoda sänkyyn epämukavuuden varmistamikseksi (lapset usein hoitavat tämän kohdan mielellään).


Ylin kuva Steve Halama.

– Jos sängyssä on kiva puoliso, ajattele mieluummin että ei se mikään kiva ole, mitä minä siinä oikein näin, ja aja puoliso sohvalle! Ihanan hyytävää mörkömäistä tunnelmaa, jess!

– ÄLÄ syö kunnolla vaan syö lautasille jääneitä muiden jämiä ja jääkaapista kylmiä nugetteja suoraan paketista. Kasviksia ym. ei kannata syödä koska iho ja olo voivat mennä paremmiksi…

– Myöskään vettä ei kannata juoda. Juo kahvia ja viiniä niin saat naamallesi sellaisen mörkömäisen väsymysvirneen ja ihanan harmaan ihon. Silmäpusseista plussaa!

– Unohda myös turha hygienia, kampaajakäynnit, meikkaaminen ja muu sellainen. Sano kaikille, varsinkin itsellesi että sinulla ei ole aikaa eikä kiinnosta! Päätä myöten roikkuva, likainen ja mielellään tosi epämääräisen värinen kuontalo sopii mörkötyyliin kuin muumi laaksoon.

– Vaatteet ovat myös tosi tärkeä juttu uskottavan mörkölookin luomisessa! Virttynyt harmaa kaapu, yöpaita, paituli, verkkarit tai aamutakki ovat erinomaisia valintoja. Älä pese asuasi turhan usein.

– Mikäli mahdollista, pyri eristäytymään kaikesta aikuisseurasta. Vietä aikasi joko pelkästään sinulta paljon vaativien lasten seurassa tai yksin. Kunnon mörkö ei mitään seuraa kaipaa! Jos sinun on pakko tavata muita aikuisia, pidä huoli siitä, että ette kerro hauskoja juttuja ja jaa hyvää mieltä. Valitus, mökötys, riitely ja kitinä virittävät aivosi mörkömäiselle taajuudelle.

– Jos olosi on liian energinen, vie lapsesi kauppakeskukseen lauantaina päivällä. Varmista, että kukaan ei ole syönyt kunnolla ja että ostoslistalla on vähintään 15 eri kaupoissa myytävää, hankalasti hankittavaa ja sovittamista vaativaa tuotetta, tai sitten jotain ihan mahdotonta kuten esimerkiksi mukavia korkokenkiä, imartelevia bikinejä ja hajoamattomia sukkahousuja. Suunnittele reitit niin, että kävelette karkki- ja leluhyllyjen ohi mahdollisimman useasti, jotta koko olemuksesi lysähtää kun joudut kuuntelemaan mankumista kahden sekunnin välein.

– Ostoskeskuksessa ollessanne huolehdi siitä, että lapset imeskelevät leikkipaikan pallomeren palloja ja nuoleksivat kaiteita ja kaivavat nenää hissin nappulan painamisen jälkeen. Hyvällä tuurilla saatte koko perhe rattoisan noroviruksen, joka muuttaa freeseimmänkin vanhemman möröksi alta aikayksikön!

– Myös täiden hankkiminen on enemmän kuin suositeltavaa. Niistäkin saa aikaan voimat vievän siivous- ja lakananvaihtorumban.

– Jos mörkömeininki ei vielä tämänkään jälkeen meinaa sujua, hankkiudu koko katraalla vaikkapa ylioppilasjuhliin, joissa tiedät olevan katkeria ja elämäänsä kyllästyneitä sukulaisiasi. Kuuntele heidän valitustaan ja arvostelua siitä, kuinka olet lihonut ja lapsesi ovat väärin puettu, ja jo pitäisi alkaa hymyn hyytymään.

– Hiivi katsomaan peilistä joko sieltä katsoo harmaaseen kaapuun pukeutunut, synkeä hahmo joka levittää ympärilleen pelkkää kylmyyttä? Onneksi olkoon, olet nyt aito mörkö!

P.S. Jos mörkööntyminen ei tunnu hyvältä idealta, toimi toisin päin. Voimia ja jaksamista itse kullekin, ja muistathan hakea apua jos arki tai elämä tuntuu liian raskaalta <3

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia