Tämä on kaupallinen yhteistyö Tonfisk Designin kanssa.

Keväällä ja kesällä riittää juhlia, valmistujaisia ja häitä sun muuta. Sehän on ihanaa. Paitsi lahjojen hankkiminen, se ei ole yhtään ihanaa. Se on semmoinen juttu, mikä saa repimään hiuksia päästä ja säntäilemään pitkin ostoskeskusta tai roikkumaan netissä kauemmin kuin on mitenkään terveellistä.

Ongelma on siinä, että mitä oikein hankkisi. MITÄ MITÄ MITÄÄÄÄ!?? Jotain ajatonta, mielellään joo. Jotain kestävää, kyllä kiitos. Jotain tyylikästä, no tietysti. Jotain hyödyllistä, juu. Jotain kotimaista, totta kai! Jotain erottuvaa, todellakin. Jotain mistä saaja ilahtuu, no sehän se tärkeintä on! Mutta mistäs löydät lahjan, jota täyttää kaikki nämä edellytykset? Ei kai sellaista ole edes olemassa??

Rahaa käteen tai lahjakortti on vähän tylsä juttu. Ja mietipä kun itse saat rahalahjan, meneekö se johonkin oikeasti kivaan ja muistoja tuovaan juttuun, vai tuleeko sillä kuitenkin ostettua makaronilaatikkoaineita tai sukkia… Siinäkin mielessä tavaralahja on pysyvämpi. Mutta mikä tavara?

On olemassa yksi tavaralahjavalinta ylitse muiden. Ne ovat tarpeellisia, ne herättävät muistoja ja tunteita, ne tulevat varmasti käyttöön, niitä ihaillaan ja vaalitaan mutta myös kosketellaan ja kolhitaan, ne ovat olennaisia arjen ja juhlan nautintojen kannalta ja niistä tapellaan perinnönjaossa, koska ne merkitsevät meille niin paljon. Kyseessä on tietenkin astiat.

Jos vielä mietit, että onko ne nyt niin kummoisia lahjoja niin mieti: onko sinulla lemppari kahvikuppi? Haluaako lapsesi aina saman lautasen? Muistatko mummolan astiat? Entä ensimmäiset omassa kodissasi? Oletko kerännyt astiasarjaa? Metsästätkö kuppeja kirppiksiltä? Oletko kuullut muumimukeihin hassahtaneista? Onko tullut melkein itku kun lautanen on hajonnut? Oletko pessyt hellin käsin perimiäsi viinilaseja? Niinpä.

Astiat ovat arkea, mutta ne ovat täynnä tunteita ja muistoja. Juuri siksi ne ovat klassisia hää- ja valmistujaislahjoja. Niitä tarvitaan joka päivä, ja niitä käyttäessä muistaa lahjanantajan. Yleensä kivoina hetkinä: synttärikahveilla, iltateehetkinä ja niinä (harvinaisina) aamuina kun ei ole kiire. Ja kuten jokainen taapero tietää, ruoka ja juoma todellakin maistuu paremmalta kun sen saa nauttia lempparilautaselta tai suosikkimukista!


Kuvassa Warm-sarjaa. Ylin kuva Jess Watters.

Kotimainen design on myös perinteinen lahjavalinta, sillä saajat arvostavat sitä ja niinhän se on että kotimainen design on usein meikäläisten silmää miellyttävää, siinä mielessä turvallinen valinta siis!

Tonfisk Design on turkulainen yritys, jonka keramiikkaa ja puuta yhdistelevät astiat ovat voittaneet palkintoja. Warm-sarja valitttiin Wallpaper-lehdessä jo 2006 yhdeksi vuosikymmenen parhaista design-tuotteista. Luulisi siis kelpaavan jokaiselle silmäniloa ja viimeisteltyä muotoilua astioiltaan vaativalle lahjansaajalle!


Kuvassa Reuna serving tray.

Ai mitä noista nyt sitten valitsisi? No vaikka nämä: Warm-sarja sisältää kahvi- ja teekuppeja sekä teekannuja. Hyvin harvassa ovat ne suomalaiset, joille ei kumpikaan noista kuumista juomista maistu, joten kahvitteluun tai teehetkeen sopiva setti on monille mieluisa lahja. Toinen kiva vaihtoehto on Reuna-tarjotin, jossa nimensä mukaisesti on korkea reuna, joten se käy sekä tarjottimesta että tarjoiluun. Sekä näyttää nätiltä vaikka sohvapöydällä…jos siitä sohvapöydältä ensin raivaa ne lehdet ja kaukosäätimet ja lasten lelut ja lukulasit sun muut, mutta ainakin teoriassa!

Tämä on kaupallinen yhteistyö Tonfisk Designin kanssa.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia